POROZUMIENIE BIAŁOSTOCKIE rozpoczęło PROTEST

po 15 dowiedziałem się , że poznan przyłączył sie do porozumienia białostockiego. należy oczekiwać na akcje protestacyjna w ic poznan byc moze od jutra. czekamy na pozostałe izby a lubuskie jak sie okopie to nic dobrego z tego nie wyjdzie czas na zmiany koledzy z zachodu w ic poznan jest cała masa ludzi z ic rzepin i sa to ludzie naprawde na poziomie warto z nimi pracowac.pozdrawiam wszystkich celników i mam nadzieję , że może coś sie zmieni na lepsze.moze by sie tak warzawa odezwała. :idea:

slawomir.siwy napisał:
Przecież ta dezinformacja działa destrukcyjnie i de facto wyhamowuje rozwój rzekomej akcji. Ogromna większość Organizacji związkowych dowiaduje się o rozpoczęciu akcji z mass mediów.

I historia zatoczyła koło. Takie same wielkie oczy wystawiali po pikiecie związkowcy z IC w Krakowie. Twierdzili, że nic o pikiecie w Warszawie nie słyszeli. Podobnie było z ankietą. Ciągle mam wrażenie, że tutaj coś nie gra. Ktoś wkłada wciąż kije w szprychy.

mam nadzieję, że ten "strajk" się jakoś rozwinie bo jak na rzie to jest tyle sprzecznych informacji, że głowa boli...
związkowcy (p. F.) ruszcie dup... jak nie teraz to kiedy!!!?????
a p. F. za tę wypowiedź, że to nie jest protest tylko oflagowaliśmy budynki to taczce i w pole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SIWY i INNI ZWIĄZKOWCY ZAŁATWIĆ WAM DZIENNIKARZY Z KAMERĄ ŻEBYŚCIE MOGLI JASNO SIĘ OKREŚLIĆ ZA LUB PRZECIW?????????????????????????????????????????? :!: :!: :evil: :evil:

PODAJCIE TYLKO ADRES I JUZ WAM PODSYŁAM DZIENNIKARZY!!!!

P.S. WŁAŚNIE W PANORAMIE LUBELSKIEJ MÓWIĄ O PROTEŚCIE!

slawomir.siwy napisał:
To oczywiste, ze jestem za. Jednak na razie praktycznie cała Federacja próbuje dowiedzieć się czegoś od Fołty, która zakonspirowała przed delegatami całą tą działalność.
Rano mówi w mediach w formie dokonanej, że rozpoczął się strajk włoski wszystkich celników RP, po czym za parę godzin stwierdza publicznie, że nie ma żadnego strajku włoskiego, a jedynie oflagowanie i akcja informacyjna.
Przecież ta dezinformacja działa destrukcyjnie i de facto wyhamowuje rozwój rzekomej akcji. Ogromna większość Organizacji związkowych dowiaduje się o rozpoczęciu akcji z mass mediów.
Poza tym, Federacja żąda ustalenia w 2008r. mnożnika 2,36, co oznacza podwyżkę rzędu 800zł a nie 1500.
:lol: przecież baba wsadziła kij w szprych stojącego rowerzysty :evil:
to celowe zagranie by spalić na panewce i osmieszyć NAS WSZYSTKICH :evil: .
Panie Sławku trzeba jak najszybciej dać komunikat co jest grane, bo wszyscy są zdezorientowani :!: :!:

Własnie oglądałem panorame lubelską. Pokazywano przejście w Dorohusku i naszego p.o. oraz wypowiedź rzecznik izby i jednego z celników.

Anonymous napisał:
Poul napisał:
Własnie oglądałem panorame lubelską. Pokazywano przejście w Dorohusku i naszego p.o. oraz wypowiedź rzecznik izby i jednego z celników.
:?: :?: jaśniej

Generalnie poinformowano że celnicy na przejściach rozpoczeli protest który głownie polega na oflagowaniu i akcji informacyjnej. Celnik z pasa mówił że kontrola jest bardziej szczegółowa w zw. z protestem. Przemyciory z kolejki mówili że faktycznie dzisiaj odprawa idzie wolniej. Rzeczniczka że protest, a nie strajk nie wpłynie na czas odpraw( w sumie co miała powiedzieć musi się przypodobać władzy). Dyrektor natomiast był akurat na jakimś spotkaniu z przewoźnikami i mówił o metodach mających pomóc w usprawieniu odpraw. Jak będzie na stronie tvp lublin już to wrzuce tutaj link żeby każdy mógł obejrzeć.

http://ww6.tvp.pl/4646.dzialy jakby ktoś chciał sam sprawdzić to tutaj się pojawić powinno..
Poul

o Fołcie
Rano mówi w mediach w formie dokonanej, że rozpoczął się strajk włoski wszystkich celników RP, po czym za parę godzin stwierdza publicznie, że nie ma żadnego strajku włoskiego, a jedynie oflagowanie i akcja informacyjna.
Moi drodzy. Już jest po proteście. No najpóźniej za dwa dni. Obserwujcie info z granic o kolejkach a sami zobaczycie.

Czyli już po wszystkim? Znowu daliśmy d........!!!!!!!!!!! Ja nie zdążyłem zastrajkować bo moja zmiana jeszcze nie pracowała................................................................................................

nic zero protest nie wywołał żadnych sensacji w żadnych ogolnopolskich wiadomościach nie powiedziano ani słowa!!!!!!!!!!ani mru mru.....to sie musi zmienic musimy bardziej szczegółowo prowadzic kontrole na wschodniej scianie na lotniskach portach .....granica musi sie zakorkowac moze wtedy ktos nas zauważy!!!!!!!!!!!

Jestem właśnie po dniu na medyce. Wszystkie mrówki (piesze i zmotoryzowane) ze strefy nadgranicznej schodzą z jedną paczuszka cygarów! Psicioczą i pyskują co niemiara ale cóż takie przepisy unijne.... Ciekawe co zrobi zmiana nocna....

Back
Do góry