podwyżki:)

A ja 10 lat i 1670 netto ( stopień i stanowisko takie samo ) !!!!
Ps. Mam w gdzieś takie ZZ wschód flaki pruje, naraża się za cały kraj a wy wielcy związkowcy co robicie ???? No co ??

no i już dzisiaj perspektywy naszej ewentualnej i tak miernej podwyżki wiszą na włosku ponieważ kolejna obniżka sklądki rentowej ma dotyczyć tylko zaczynających pracę oraz tych z najniższymi zarobkami....my sie raczej nie zalapiemy z naszymi zarobkami ;( Teraz trzeba znalezc kase na to aby przedwyborcze Pisowe rozdawnictwo zrealizowac tylko dlaczego znowu naszym kosztem. Trzeba spadac stad...juz jestem w 100% przekonany ;(

Już nawet uchwaloną obniżkę skąłdki rentowej chca wycofać i zaoszczędzoną kase dac nauczycielom. zobaczcie podwyżki w 2008r jak swinia niebo.

Mam 6lat pracy i 1900 na rękę..... - a ja mam30lat pracy ,inspektora dostałem 3lata temu i mam na rękę z wszystkimi dodatkami-2200 zł -fura pieniędzy nie?30-6 =24 wychodzi na to ,że za każdy rok pracy dorobiłem się po12 zł z groszami więcej od ciebie/Dla ścisłości też mam studia wyższe i jestem nie karany dyscyplinarnie!/ To chyba i wasza perspektywa, więc może warto raz powiedzieć -nie!!!

Mój kolega z SG staż pracy 4 lata wiek 25 lat :) zarobki 4200zł netto plus dodatki. Praca biurowa :) A ja........

Właśnie nad tym myślę spoko. O mnie się nie martw, cło to moja pierwsza praca w kraju i raczej nie ostatnia...

praca

Kod:
[list]Milion miejsc pracy czeka na Polaków 
(IAR, pr/01.11.2007, godz. 10:09) 

Od dziś (01.11.) polscy inżynierowie mogą bez specjalnych zezwoleń podejmować pracę w Niemczech. Weszło bowiem w życie postanowienie o częściowym otwarciu tamtejszego rynku pracy dla nowych krajów członkowskich Unii Europejskiej.

Jak zaznaczył dyrektor Janusz Grzyb z ministerstwa pracy i polityki społecznej, aktualnie w Niemczech jest około miliona wolnych miejsc pracy.

W jego opinii częściowe otwarcie tamtejszego rynku zatrudnienia może okazać się niekorzystne dla polskiej gospodarki. Janusz Grzyb nie ukrywa, że ma nadzieję, iż stronie niemieckiej nie uda się zwerbować tylu pracowników z naszego kraju, ilu chciałaby zatrudnić.

Obawy dyrektora Grzyba podzielają polscy pracodawcy, którzy już dzisiaj alarmują, że cierpią na brak fachowców. 
[/list]

Od stycznia za energię drożej zapłacą wszyscy - gospodarstwa domowe i przedsiębiorcy, w sumie prawie 16 mln odbiorców. W środę Urząd Regulacji Energetyki (URE) zrezygnował bowiem z kontroli taryf i pozwolił na całkowitą swobodę w ustalaniu cen przez firmy sprzedające energię - informuje "Dziennik".

Od nowego roku prąd podrożeje o 10 - 15% To nieuniknione, bo jego ceny trzymane od lat w ryzach należą dziś do najniższych w Unii Europejskiej - wyjaśnia gazeta.

Dostaniecie podwyżki ale prądu

bursa11 napisał:
PostWysłany: Pią Lis 02, 2007 4:56 pm Temat postu: 3500ZŁ NA RĘKĘ PO 15 GRUDNIA DLA NAJMŁODSZYCH FUNKCJONARIUSZ
Opis: 3500ZŁ NA RĘKĘ PO 15 GRUDNIA, CZY COŚ SŁYSZELIŚCIE???
CIEKAW JESTEM JAK SIĘ NA TO ZAPATRUJECIE, CZY WOGÓLE MOWA O TAKICH PIENIADZACH JEST REALNA CZY TO TYLKO SFERA MARZEŃ. JAK MYŚLICIE, MOŻE OD SZENGEN COŚ DRGNIE W PŁACACH.

gość napisał:
PostWysłany: Pią Lis 02, 2007 5:15 pm
chyba że się zatrudnisz jako jeden z 5 kapelanów w SC

Premier podpisał rozporządzenia o podwyżkach
(PAP, pb/02.11.2007, godz. 17:39)

Premier Jarosław Kaczyński podpisał rozporządzenia w sprawie podwyżek dla policjantów, strażaków, funkcjonariuszy Straży Granicznej i Biura Ochrony Rządu - poinformowała rzecznik MSWiA Patrycja Hryniewicz.

Podwyżki mają zostać wprowadzone od początku przyszłego roku.

Podwyżki są wynikiem ustawy modernizacyjnej dotyczącej wszystkich podległych MSWiA służb, czyli policji, Straży Granicznej, Państwowej Straży Pożarnej i Biura Ochrony Rządu. W ramach programu w ciągu trzech lat do służb trafi dodatkowo 6,3 mld zł, a w tym dla samej policji 4,5 mld zł. Środki na podwyżki pochodzą z wewnętrznych przesunięć w budżecie resortu.

Policjanci w przyszłym roku mają w sumie średnio miesięcznie zarabiać o 500 zł brutto więcej niż obecnie.

Rozporządzenia w sprawie podwyżek zostaną opublikowane w najbliższym Dzienniku Ustaw.
FRAJERZY Z CŁA, ZAPOMNIJCIE O PODWYŻKACH. JEDYNE JAKIE NAS CZEKAJĄ TO PODWYŻKI PRĄDU ! :evil:

przestańcie płakać jak dzieci, albo pracujemy za tyle za ile nam płacą, albo należy po prostu zmienić robotę. Widzę że to forum to jedna wielka ściana płaczu :shock: [/b]

awanse

wielka porażka - 16 lat służby i 2.000 zł na rękę, studia magisterskie prawnicze, skończony kurs doktorancki (przewód i praca w toku), co prawda inspektor ale to już chyba koniec kariery. A ha no i dyplom uznania za nienaganną służbę od SSC - koń by się uśmiał....

SC niekochane dziecko budżetówki.

Mundurówka dostanie podwyżki. Służba Cywilna dostanie podwyżki.
A czym jest Służba Celna?
Ani nie jest mundurówką (mimo, że musi spełniać ostre kryteria zapisane w ustawie) ani cywilami. Czyli mój kumpel zza biurka (cywil) dostanie kasę, mój kumpel z SG dostanie kasę. A ja nie zostanę w SC...
Ostatni gasi swiatło.

Fragmenty wypowiedz Zbigniewa Chlebowskiego publikowanych onet.pl:

Zbigniew Chlebowski (PO) uważa, że premier Jarosław Kaczyński zostawił przyszły rząd w trudnej sytuacji, ponieważ w nowej kadencji Sejmu nie przedstawił projektu przyszłorocznego budżetu.

"27 września premier przesłał do Sejmu projekt budżetu na 2008 rok i od tego momentu biegną cztery miesiące. Ale na tym budżecie nie można pracować, dlatego że jest nowa kadencja parlamentu (...) i znaczna część prawników mówi wyraźnie, że w nowym parlamencie musi się pojawić nowy projekt budżetu"

"W budżecie, który zostawia PiS na przyszły rok, pomimo licznych obietnic podwyżek płac w sferze budżetowej nauczycielom, lekarzom, pielęgniarkom czy policjantom, tak naprawdę jest duża pustka, ogromny rosnący dług publiczny, (...) ale wierzę, że nowy minister finansów i premier Tusk uporają się, aczkolwiek sytuacja będzie wyjątkowo trudna"

Jak mówił PAP w październiku rzecznik resortu finansów Jakub Lutyk, nowy Sejm nie będzie mógł pracować nad tym projektem ze względu na zasadę dyskontynuacji. "Formalnie parlament nie może pracować nad projektem, który nie został do niego skierowany. Prace legislacyjne ťzerują sięŤ po upływie kadencji" - powiedział.

Back
Do góry