G
Guest
Gość
Pomyliłeś Pan fora Panie budowlaniec.Proszę dokonywać wpisów w zakresie betonu i taczek w miejscach właściwych tematycznie.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Bożygniew napisał:Większpość postów na tym forum dokonywanych jest w godzinach pracy.... przecież do każdej sprawy trzeba wysłać "sto tysięcy" @-li, zwrotek, kontrolek i Bóg raczy wiedzieć co jeszcze
W ostatnich dniach, zgodnie z zapowiedziami, rozmawiałem z Ministrem Banasiem, który potwierdził dalszą chęć dialogu w sprawie podwyżek płac. Niestety, Ministerstwo wymyśliło sobie, że znaczące podwyżki mają nastąpić dopiero wraz z wdrożeniem reformy. Udało mi się jednak przekonać już wcześniej, co także zostało potwierdzone w rozmowie, o konieczności podwyższenia uposażeń już teraz z pocz. 2008 roku. Sprawa ta jednak wymaga jeszcze pewnych uzgodnień wewnątrz Resortu Finansów. Minister nie określił wysokości podwyżek, wskazał jedynie, że nie będą to pełne podwyżki, takie jakie mają nastąpić w przyszłości. Naszą rolą natomiast jest, aby podczas pilnego dialogu z Min. Finansów, wciąż powtarzać ich przedstawicielom, że reforma KAS jest niemożliwa do wdrożenia w obecnej kadencji Parlamentu, dlatego powinni zrobić wszystko, aby pełne planowane podwyżki płac nastąpiły natychmiast, wraz z pocz. przyszłego roku. Czy to nam się uda, niestety nie mam pojęcia.
W moim osobistym odczuciu, niestety wiele nieskoordynowanych i histerycznych działań prowadzonych równolegle przez ..... nie sprzyja prowadzeniu dialogu w sprawie podwyższenia wynagrodzeń w S.C.
Bardzo ważną sprawą w rozmowie, była kwestia uzyskania przez Ministra wiążących decyzji i upoważnień w tej sprawie do rozmów z nami. Niezwłocznie po tym ma dojść do spotkania.
Jednocześnie uprzejmie informuję, że w sprawie podwyżki płac w przyszłym roku prowadzone są działania, nazwijmy je pozaministerialne i pozarządowe, które z oczywistych względów zostaną uruchomione i nagłośnione dopiero w sytuacji, gdy dialog z MF okaże się jednak nieskuteczny lub mało satysfakcjonujący.
My CELNICY mamy na odprawę kilka minut. Ale oczywiście dla takich jak Ty funkcjonariusz dokonujący odprawę to nic innego jak tylko bezmyślna małpa z datownikiem w ręku. Krew mnie zalewa bo często mam doczynienienia z takimi gogusiami. Ale oczywiście tacy jak Ty mają czas lizać du...
Robotnik napisał:takich deklaracji już wiele było, a czas nieubłaganie płynie i utracone korzyści przelatują koło nosa.
Podwyżki wynikną z tego, że sporo ludzi odejdzie i powstaną oszczędności.
Poza tym, co Gilowska ma do powiedzienia, skoro za 3 miesiące bedziemy mieli innego ministra. Zresztą, najpierw trzeba stworzyć bydżet.
Nie zdziwiłbym się, gdyby autorem tego posta był jakiś zdruzgotany dyrektor IC, który już nie może znaleźć sposobu na powstrzymanie odchodzących pracowników. Puścił plotke i nakarmił kilkaset osób kolejną nadzieją na lepsze jutro.