bolo1999 mam z widłami pojechać do Warszawy?Uważam,że projekt obywatelski w sprawie podwyżek spali na panewce.Dlaczego my mamy popierać protesty innych służb w sprawie m.in podwyżek skoro te służby nas w takich dążeniach nie popierają.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
bolo1999 mam z widłami pojechać do Warszawy?Uważam,że projekt obywatelski w sprawie podwyżek spali na panewce.Dlaczego my mamy popierać protesty innych służb w sprawie m.in podwyżek skoro te służby nas w takich dążeniach nie popierają.
Proponuję pozbawić posła Kaczyńskiego wynagrodzenia i ochrony, przecież pieniądze należą się za posiadanie dzieci, a nie za pracę.Czyli dla części pracowników/funkcjonariuszy KAS znowu skapnie jakiś socjal. Po co podwyżki, skoro dają pieniądze publiczne z innego paragrafu budżetowego Tak wygrywa się wybory !
Jak to pisał śp. Aleksander hr. Fredro: "Socyjalizm każdemu równo nosa utrze, Bogatych zdusi jutro, a biednych pojutrze".
"Problem z socjalistami jest taki, że zawsze kończą się im cudze pieniądze" [M. Thatcher]Czyli dla części pracowników/funkcjonariuszy KAS znowu skapnie jakiś socjal. Po co podwyżki, skoro dają pieniądze publiczne z innego paragrafu budżetowego Tak wygrywa się wybory !
Jak to pisał śp. Aleksander hr. Fredro: "Socyjalizm każdemu równo nosa utrze, Bogatych zdusi jutro, a biednych pojutrze".
Od razu mi lepiej...A tutaj świeżutka ministerialna odpowiedź na pismo FZZPS w podobnej sprawie.
http://www.fzzps.pl/images/aktualnosci/rezerwa_celowa_2018.pdf
@Mirekk83 dopóki będziemy cicho wykonywać to co nam polecają, dopóty będą mieli nas w nosie. Niezależnie od tego, czy jestem funkcjonariuszem, czy skarbowcem, jeśli będziemy pokorni będą mieli nas za nic. Nie mamy siły górników, ale można np. wysłać Min. Banasiowi, w kopercie imiennie adresowanej, 1 grosz. Skoro dla Niego tylko tyle znaczymy. Trochę tych groszy byłoby i równocześnie poinformować o takiej akcji media, szczegółowo wyjaśniając powody. Ale czy Nas (tak bardzo podzielone środowisko) na to stać?
Czytając ten komunikat nie wiem czy się śmiać czy płakać. Fajnie, że będą podwyżki i to jeszcze w tym roku najlepszy jest jednak postulat, żeby dać awanse pracownikom, którzy są rozgoryczeni przeniesieniem na niższe stanowisko. Może spytajmy każdego czym jest rozgoryczony i usunmy problem . (od razu pisze, że nie mam osobiście nic do osób, których ów postulat dotyczy)
Czytając ten komunikat nie wiem czy się śmiać czy płakać. Fajnie, że będą podwyżki i to jeszcze w tym roku najlepszy jest jednak postulat, żeby dać awanse pracownikom, którzy są rozgoryczeni przeniesieniem na niższe stanowisko. Może spytajmy każdego czym jest rozgoryczony i usunmy problem . (od razu pisze, że nie mam osobiście nic do osób, których ów postulat dotyczy)
znam wielu rozgoryczonych, którzy po 10-15 latach służby nadal są specami
ich rozgoryczenie jest mniej ważne bo nigdy nie zaznali jak to jest być mł ekspertem czy chociaż st specem?