Skarbowiec Nieetosowy
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 261
Nie ma szans na taką kwotę. Nawet statystycznie. Trzeba przecież zabezpieczyć środki na zwiększone odprawy emerytalne ( chyba że je zlikwidują albo ograniczą np. do wysokości miesięcznego uposażenia ) czy nagrody jubileuszowe ( chyba, że je też zlikwidują ). O trzynastkach nie piszę bo ewentualne zwiększenia w tym zakresie będą skutkować dopiero w 2020 r. ( o ile wcześniej ich nie zlikwidują ).Liczymy
660 000 000/60 000 = 11 000 na głowę
11 000/48= 229.16 mc.
Hmmm.
Czemu piszę o likwidacjach? Proszę zwrócić uwagę na ten cytat.
"W programie modernizacji, który rozpiszemy na lata 2019-2022, zakładamy, że na podniesienie wynagrodzeń wydamy 660 mln zł. Łączna wartość w latach 2020-2022 to 1,9 mld, a ponieważ chcemy rozpocząć już w 2019 r., to chcielibyśmy rozpocząć to ze środków własnych, czyli z tego co mamy. Chcę dokonać pewnych przesunięć w budżecie, żeby móc inwestować już w przyszłym roku - dodała."
Może to ma być przesunięcie poprzez zabranie z jednej kieszeni, żeby dołożyć połowę tego co zabiorą do drugiej?
Aha. I jeszcze pamiętajmy, że te śmieszne podwyżki z ubiegłego roku ominęły kadrę kierowniczą i naczelniczą ( przynajmniej w mojej IAS ). Myślę, że teraz im to ( o ile rzeczywiście dojdzie do jakichkolwiek podwyżek wynagrodzeń ) wyrównają.
Ostatnio edytowane przez moderatora: