Stary Misio
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 361
Słowo klucz JEDNORAZOWE.czyli macie ochłapy cieszcie sie.zaglosujcie a pizniej nas w d... pocałujcie. MAM nadziwje ze zwiazki zawodowe nie złapia sie na to
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ha, ha. Związki się nie złapią ? A to coś jeszcze będą mogły zrobić, porozumienie jest. Tylko, że tym razem negocjatorzy rządu wybrali do podpisu akurat swojego Przewodniczącego, nazwisko zobowiązujeSłowo klucz JEDNORAZOWE.czyli macie ochłapy cieszcie sie.zaglosujcie a pizniej nas w d... pocałujcie. MAM nadziwje ze zwiazki zawodowe nie złapia sie na to
Życzę z całego serca!Budżetówka dostanie "nagrody specjalne". Zyskają także mundurowi?
Budżetówka dostanie "nagrody specjalne". Zyskają także mundurowi?
Poziom tegorocznej waloryzacji od samego początku budził sprzeciw i kontrowersje. Przedstawiciele mundurowego środowiska mówili wprost, że założone przez rząd 7,8 proc. nie odpowiada nawet realnemu poziomowi inflacji, więc nazywanie kwot jakie otrzymali "podwyżką" to nieporozumienie. Jak się...infosecurity24.pl
"Oczywiście w przyszłym roku też będzie podwyższone wynagrodzenie przeciętne co najmniej o ten wskaźnik inflacyjny - zapowiedział w środę premier Morawiecki.""Miękkie niszczenie kolejnej instytucji". Centrale związkowe o umowie między "S" a rządem
W środę premier Mateusz Morawiecki podpisał porozumienie ze związkowcami z "Solidarności", dotyczące m.in. podwyżek dla budżetówki. Jak tłumaczy rzecznik "S", w tym roku pracownicy mogą liczyć na wzrost pensji o osiem procent. - To za mało - kontruje Piotr Ostrowski, przewodniczący OPZZ.www.money.pl
To ma być 3,2%. To jakaś żenadaTylko, że teraz nie dostaniemy żadnej podwyżki. Nawet tych marnych 8%, o których media trąbią.
To będzie jednorazowe świadczenie przedwyborcze. Cyniczna, wyrachowana klasyka obecnej opcji ):To oni jednorazowy dodatek nazywają podwyżką?
Niestety, ale w tym przypadku wychodzą na jaw kompetencje "szanownych dziennikarzy", piszą bo piszą. Dziwi tylko, a może to już norma, brak komunikatów bezpośrednio od sygnatariuszy porozumienia. P.s. A może będą kolejne akty sygnowane przez jaśnie panującego Pana Premiera ???To będzie jednorazowe świadczenie przedwyborcze. Cyniczna, wyrachowana klasyka obecnej opcji ):
Jak znowu tak będzie ( mam nadzieję, że to tylko plota), nawet przy tych groszach to w końcu Ci co ciągną jeszcze ten wózek pójdą na emeryturę. Nie jestem zazdrośnikiem ale jak widzę, że 150% ( kosztem "lepiej" zarabiających często to jest 200- 500 zł) dostają osoby, które wg legendy (swojej) kiedyś ciężko tyrały ( tylko nikt tego nie widział i nikt tego nie pamięta) teraz już nie mają siły i zresztą chyba wszystko zapomniały (nie tam, że nigdy nic nie potrafiły - absolutnie), fakt, że są to osoby o wyjątkowej popularności biją się o nie wszystkie komórki jedna żeby się pozbyć a reszta żeby do nich nie trafiły, To ...... mnie trafia. Ale.... chłop nie powinien narzekać tylko działać. Tak wiem, że są przypadki osób pracowitych i dobrych merytorycznie gnojonych przez przełożonych. Wszyscy wiemy i znamy takie przypadki, o których piszę.Nie ma żadnych 8% podwyżki. Jest jednorazawa nagroda specjalna, która według Pani Minister Finansów ma być przyznana z uwzględnieniem wysokości zarobków czyli im więcej zarabiasz tym mniej albo wcale dostaniesz. Taka malusieńka słabo przyprawiona kiełbaska wyborcza.