Podwyżki 2022

Moja emotka nie dla,, ulewam się,, ale dla całości wpisu. No właśnie co mają koledzy nasi z tego że pracują na granicy z państwami ogarniętymi wojna? Żałośnie to brzmi jeśli bierzemy pod uwagę dramat Ukraińców ale skoro za polski ład jest 1000 to co dla naszych?
Jak to co, wstrzymane urlopy ;)

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

W przyrodzie nic nie ginie...

Tysiaka brutto dostaną skarbowcy za obsługę Płaskiego Ładu.
Który jest do dupy, bo od lipca już go nie będzie.

A sytuacja na granicy wschodniej ile będzie trwała??
Pytam się co dostaną nasi koledzy celnicy za szlabanem 'Granica RP' ??

Ten KAS to kuźwa jakiś dramat.

Sorry Ariadna, ulewa mi się.
Kill...ogarnij się JAKI 1000 ...skarbowcy dostaną ???dostaną "wybitni szkoleniowcy" !!!

Kill...ogarnij się JAKI 1000 ...skarbowcy dostaną ???dostaną "wybitni szkoleniowcy" !!!
Nazwij ich jak zechcesz.

Chodzi mi ogólnie o traktowanie cła przez te 5 pieprzonych lat w KAS.
Np. pamiętam opowieści o kwotach nagród covidowych dla cywili za "kontrole" których świat nie widział. I była też praca zdalna bez kompów tygodniami w 1-ym roku pandemii.
To tak dla przypomnienia.

Ilu naszych się zwolniło przez ostatnie 3 lata?
Nie wiem ja, nie wiesz ty, nie wie związek nasz.

Ale to już było...

Jest prawie kwiecień i MF "już" jest w fazie konsultowania zmiany do rozporządzenia polegającej na dodaniu w jednej tabelce stałej wartości przy wszystkich mnożnikach za dodatek za stopień.
Teraz trzeba dopilnować, żeby pieniądze już obiecane zostały wypłacone i domagać się dodatkowych środków rekompensujących inflację jeszcze w tym roku.
Obserwując tempo w jakim MF pracuje nad naszymi podwyżkami warto też rozmawiać o kwotach na kolejne lata.

No proszę, szykują się dodatki
,, dziadkowe " po 15 latach w MSWIA.

No proszę, szykują się dodatki
,, dziadkowe " po 15 latach w MSWIA.
Niech się śpieszą bo reszta funkcjonariuszy w sile wieku im ucieknie. Dali dodatki po 25 latach "zasłużonym" dziadkom najczęściej w biurach, teraz ich pałą nie wygoni. A na ulicę nie ma komu wyjść bo większość funków po 15 latach ucieka..
U nas zresztą podobnie...

a my dalej kici kici

My tu gadu gadu o nierealistycznych realiach, a dzisiaj w radiu pan rzecznik rządu Piotr Müller, powiedział, że w ramach blokady importu rosyjskiego węgla do Polski ,,Służba Celna będzie realizować zadania w zakresie sprawdzenia pochodzenia węgla wwożonego na terytorium RP", moim zdaniem jest to szansa dla nas aby pokazać, że nie będziemy robić tego będąc traktowanymi najgorzej ze wszystkich, przypomnijcie sobie kazus 11 listopada z policją.

My tu gadu gadu o nierealistycznych realiach, a dzisiaj w radiu pan rzecznik rządu Piotr Müller, powiedział, że w ramach blokady importu rosyjskiego węgla do Polski ,,Służba Celna będzie realizować zadania w zakresie sprawdzenia pochodzenia węgla wwożonego na terytorium RP", moim zdaniem jest to szansa dla nas aby pokazać, że nie będziemy robić tego będąc traktowanymi najgorzej ze wszystkich, przypomnijcie sobie kazus 11 listopada z policją.
O to będzie reanimacja nieboszczki czy Piotrusiowi nie przekazano że pogrzeb SC już dawno się odbył.

Jest prawie kwiecień i MF "już" jest w fazie konsultowania zmiany do rozporządzenia polegającej na dodaniu w jednej tabelce stałej wartości przy wszystkich mnożnikach za dodatek za stopień.
Teraz trzeba dopilnować, żeby pieniądze już obiecane zostały wypłacone i domagać się dodatkowych środków rekompensujących inflację jeszcze w tym roku.
Obserwując tempo w jakim MF pracuje nad naszymi podwyżkami warto też rozmawiać o kwotach na kolejne lata.
Ty tu o podwyżkach, Tymczasem dzięki Polskiemu Burdelowi matołusza przy wypłacie za marzec jest zajebista obniżka wynagrodzenia

...nie zapominając o "zapomnianych" 2020 i 2021 !!! Może ująć "na wszelki wypadek" w uchwale modernizacyjnej na lata 2027-2030 :cool:

Szansa to raczej będzie, jak ten węgiel się pojawi ...czyli na jesieni. Pytanie, czy nie pojawi się jakiś szczytny cel lub kolejna pandemia ? :mad:

Ty tu o podwyżkach, Tymczasem dzięki Polskiemu Burdelowi matołusza przy wypłacie za marzec jest zajebista obniżka wynagrodzenia
Bez nerwów. Trwają negocjacje z "czarodziejem" w MF. Jak naprawa się nie uda to NA PEWNO szefowa zaleci DIASOM wypłatę nagród :sleep: . Do rocznego rozlicznie powinna zdążyć:unsure:

"Podwyzki" może kiedyś będą. Chodź w naszej IAS jest cicho a jutro już kwiecień. Idealny termin na ogłoszenie wypłat 1.04 😅😅😅

Ten temat "Podwyżki" to jest w ogóle z dupy bo my tu nawet o waloryzacji nie piszemy. Skoro oficjalna inflacja jest rzędu 10% a realna kilkadziesiąt lub kilkaset w przypadku niektórych artykułów to nie mówimy o podwyżkach. Jeśli ktokolwiek ma nadzieje, że w KAS będzie lepiej to niech się nie łudzi i szuka pracy gdzie indziej lub z końcem tego roku ucieka na emeryturę biorąc rekordowe waloryzacje. Ja już postanowiłem i żadną przedwyborczą obietnicą mnie nie zatrzymają.

Back
Do góry