młspeclat67
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 412
Myślisz, że mf zgłosi dementi ? To byłby pierwszy raz, gdy nas zauważyli.Najważniejszą mówisz? Nonono...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Myślisz, że mf zgłosi dementi ? To byłby pierwszy raz, gdy nas zauważyli.Najważniejszą mówisz? Nonono...
No nie wiem...premierowi. Mam jakieś mieszane uczucia odnośnie zainteresowań Pana premiera....generalnie lubi mrozićMoja mapa drogowa cichego protestu, jest lepsza niż jakakolwiek pikieta. Co media publiczne powiedzą, że funki odmawiają awansów, albo że nie chcą być opiekunami? Tak, bo próbują zatrzymać to kasowskie szaleństwo, szkodliwe i niebezpieczne. Niszczenie służby przez cywili. To nie byłaby prostacka walka o kasę, wręcz przeciwnie walka o najważniejszą ze służb, i jej wyzwolenie spod jarzma mf. A jeżeli nie, to chociaż jej konsolidacja, z centralnym dowodzeniem i KG, oraz komendantem głównym podległym bezpośrednio ministrowi. A najlepiej premierowi.
Cóż, w takiej sytuacji wydaje się logiczne stwierdzenie, zostawmy podatki premierowi, ministrowi, szefowej i "wspaniałomyślnym" w ich dokonaniachkoledzy z SG informują iż dostali drugie już wyrównanie w tym roku. Tym razem 269zł za styczeń-marzec w związku z zmianą grup z 2 na 3. Ciekawe ,że w MSWiA projekt zmian się pojawia, mija dwa-trzy tygodnie i już mają wypłaty. Wg. paska pokazanego na "budzie" na pasach podwyżka w 2022 w SG wyniosła 580+90zł, czyli około 670 NETTO (na rękę).
Hm mozna?..... mozna jak sie ma z jajami przełożonego a nie imitacje szefa.koledzy z SG informują iż dostali drugie już wyrównanie w tym roku. Tym razem 269zł za styczeń-marzec w związku z zmianą grup z 2 na 3. Ciekawe ,że w MSWiA projekt zmian się pojawia, mija dwa-trzy tygodnie i już mają wypłaty. Wg. paska pokazanego na "budzie" na pasach podwyżka w 2022 w SG wyniosła 580+90zł, czyli około 670 NETTO (na rękę).
Może wyda rozporządzenie "na odejście" i zrekompensuje zaległości z nawiązką ??? Niby oficer, ale jednak kobieta , z kobietami, wiadomo los numeros i wahadełko nastrojów . Trzeba cierpliwie poczekać no i TEN sznurowany budżet....Ale SG ma ministra. W naszym resorcie go nie ma. Nie ma także Waszego rozporządzenia, choć szefowa kas w mundurze przecież.
No, jak ktoś kicha, pokasłuje albo źle się czuje... to wiosna naszaNo to kiedy do lekarza? Chyba, że chcemy z głodu zdychać przez najbliższe lata to dalej piszmy i narzekajmy lub kompy na 10 minut wyłączajmy...
Jeszcze teraz mogę Was wesprzeć bo za kilka miesięcy i tak już mnie w tym syfie nie będzieNo, jak ktoś kicha, pokasłuje albo źle się czuje... to wiosna nasza
Odleciałeś.Bahahaha to się wstrzeliłem. Oni naprawdę sądzą, że podwyżka 30 zł jest czynnikiem motywującym. No cóż, na mnie to nie działa. W ramach protestu przeciw bestialstwu mf, wobec Funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej, z 5 razy odmawiałem skierowania na kurs aspirancki (dla młodych, naiwnych to nie oznacza awansu), w tym raz pisemnie . Poki co od pół roku się kasowskie dziady odpieprzyły .
Drodzy moi, jak widzicie są różne formy protestu. Nasz zz nie wyda żadnej rekomendacji. Oni się boją. Można na przykład:
Uzasadnienie brak: KG S C-S, dyskryminacja, nie utożsamiamy się z kas, ias, mf.
- odmawiać udziału w szkoleniach na wyższy stopień aspiranckie/oficerskie,
- odmawiać awansów na stopniu/stanowisku,
- odmawiać szkoleń, dodatkowych zadań itd,
- kategorycznie odmawiać pełnienia funkcji opiekuna,
- zwrot zbyt niskiej kwoty podwyżki (to najtrudniejsze).
Nasz zz nie ma żadnej mapy drogowej, pomysłu, ani wizji, działań nie zarekomenduje, mimo iż wielokrotnie podkreślał szkodliwość kas, i konieczność jego likwidacji. Zatem działać musimy sami. Myślę, że każdy z nas powinien to rozważyć. Alternatywą jest oczywiście emerytura.
Ale miło ich po... i nie zrozumiałeś intencji. Kas jest szkodliwy. Mnie dobro kraju na sercu leży.Odleciałeś.
To nie lepiej od razu napisać kwit o odejście? Po co tak się męczyć?
Widać nie są kosztem"Będą podwyżki dla pracowników cywilnych resortu obrony narodowej! Pracownicy otrzymają wyższe wynagrodzenia o 500 zł. Wyższe pensje zostaną wypłacone już w kwietniu wraz z wyrównaniem od 1 stycznia 2022 r. To kolejne podwyżki dla tej grupy pracowników" - napisał w czwartek na Twitterze Błaszczak.
Szef MON: Będą podwyżki dla pracowników cywilnych MON
Będą podwyżki dla pracowników cywilnych resortu obrony narodowej; pracownicy otrzymają wyższe wynagrodzenia o 500 zł - poinformował szef MON Mariusz Błaszczak.www.bankier.pl
Tak nas traktują !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Koledzy ze Straży to inna bajka. Mają obecnie pełne ręce roboty i bardzo dobry PR od czasu kryzysu na granicy Białoruskiej.koledzy z SG informują iż dostali drugie już wyrównanie w tym roku. Tym razem 269zł za styczeń-marzec w związku z zmianą grup z 2 na 3. Ciekawe ,że w MSWiA projekt zmian się pojawia, mija dwa-trzy tygodnie i już mają wypłaty. Wg. paska pokazanego na "budzie" na pasach podwyżka w 2022 w SG wyniosła 580+90zł, czyli około 670 NETTO (na rękę).