Podwyżki 2022

Praca zdalna bez kompów tygodniami 🤣 gdzie niby tak było? Chyba w twoich snach
Ooo, Mrówko znowu przybiegłaś!

Tak było w MUCU i IASie w W-wie. Nie będę ci mówił komórek z wiadomych względów.

Po tym co wcześniej napisałaś na Forum powtórzę ci jeszcze raz: wracaj do swojego mrowiska.
Bez odbioru.

A sam głównie przyczynił się do tej sytuacji zamrażając podwyżki na 10 lat. Hipokryta.
Rządził 8 lat a zamroził na 10. Ciekawe.
Prawda, PO niechętnie rozdawała pieniądze, ale to za PO mieliśmy największe podwyżki.
Pamiętacie 2008 r?
Po protestach dostaliśmy po 500 zł od razu i jeszcze po kilka stówek trochę później. 500 zł w 2008 roku to była podwyżka o jakieś 20% biorąc pod uwagę ówczesne średnie uposażenie.
Stagnacja płacową była dopiero w drugiej kadencji rządów PO.
Prawda jest prosta i gorzka. Wszystkie opcje będące przy władzy robiły nas w ch...
A największego syfu narobiła obecna

Suche fakty
Za PO średnie uposażenie wzrosło z 41353 zł rocznie w 2007 do 61162 w 2015, czyli o ok 50%
PiS rządzi już też prawie 2 kadencję i średnie uposażenie roczne wzrosło o ok 18 tys. Czyli jakieś 30%

Suche fakty
Za PO średnie uposażenie wzrosło z 41353 zł rocznie w 2007 do 61162 w 2015, czyli o ok 50%
PiS rządzi już też prawie 2 kadencję i średnie uposażenie roczne wzrosło o ok 18 tys. Czyli jakieś 30%
Trzeba dodać, że w tamtym okresie inflacja ślizgała się na granicy zera, a obecnie pikuje, ale niestety w górę 😠

hahaha..... niedługo KAS będzie najniżej opłacaną formą zatrudnienia.... i gdzie ta walka z odpływem kadr, wykorzystaniem doświadczenia osób które w większości przypadków posiadają wykształcenie wyższe czy nawet.... walka z korupcją.... tylko czekać na 15 lat służby i można iść się uczyć nowego zawodu - nawet magazyniera w lidlu

hahaha..... niedługo KAS będzie najniżej opłacaną formą zatrudnienia.... i gdzie ta walka z odpływem kadr, wykorzystaniem doświadczenia osób które w większości przypadków posiadają wykształcenie wyższe czy nawet.... walka z korupcją.... tylko czekać na 15 lat służby i można iść się uczyć nowego zawodu - nawet magazyniera w lidlu
Niestety na poprawę warunków nie można liczyć, KAS potrzebuje "ludzi z ulicy" - warunek podstawowy ?! POSŁUSZEŃSTWO !!!

Jak zwał, tak zwał,
Pytanie zasadnicze, czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć,
czy będą wyrównania na święta tej naszej jałmużny?

Okręt tonie... Poczekajmy do września i zobaczymy wielki exodus funków na emkę w 2023 r. Inflacja jest bardzo wysoka, "podwyżki" pensji żałosne a w roku wyborczym PIS komu jak komu ale emerytom da dosłownie WSZYSTKO by tylko utrzymać się przy władzy. Wspomnicie niedługo to co tu napisałem bo obstawiam waloryzacje emerytur w przyszłym roku na poziomie 10-12% i raczej się nie pomylę bo na ten rok obstawiałem 8%. Dodatkowe 2,6% za kolejny rok pracy w mundurze i ewentualny symboliczny wzrost kwoty bazowej będzie przy tej waloryzacji żadną zachętą do dalszej pracy :) W sumie to nawet dobrze, że nie ma "podwyżek" ponieważ większość z nas rozstanie się z KAS bez najmniejszego żalu i w głębokim przekonaniu, że jest to najlepsza życiowa decyzja :)

Szefowa KAS generałem, czyli już wiemy czego nie ma u nas podwyżek. Celnicy spieszcie z gratulacjami, jedyna szansa na załatwienie coś dla siebie.

Ostatnia edycja:
Okręt tonie... Poczekajmy do września i zobaczymy wielki exodus funków na emkę w 2023 r. Inflacja jest bardzo wysoka, "podwyżki" pensji żałosne a w roku wyborczym PIS komu jak komu ale emerytom da dosłownie WSZYSTKO by tylko utrzymać się przy władzy. Wspomnicie niedługo to co tu napisałem bo obstawiam waloryzacje emerytur w przyszłym roku na poziomie 10-12% i raczej się nie pomylę bo na ten rok obstawiałem 8%. Dodatkowe 2,6% za kolejny rok pracy w mundurze i ewentualny symboliczny wzrost kwoty bazowej będzie przy tej waloryzacji żadną zachętą do dalszej pracy :) W sumie to nawet dobrze, że nie ma "podwyżek" ponieważ większość z nas rozstanie się z KAS bez najmniejszego żalu i w głębokim przekonaniu, że jest to najlepsza życiowa decyzja :)
Podobne przemyślenia miałem rok temu.... od lutego emeryt😉

Back
Do góry