Podwyżki 2022

Niestety po trzech latach służby nie mam prawa do emerytury, ale to już najwyższy czas, żeby poszukać innej pracy. Tak, pracy. Nigdy nie byłem tak zdemoralizowany i zgorzkniały jak po tych trzech latach "służby" w krainie papieru, wiecznego chaosu i teraz już nędzy.

No przecież Nasze kochane związki zawodowe (wszystkie, nie tylko celnicy pl) były na spotkaniu 23 marca i wszystko zostało super ustalone i wynegocjowane:
  • że rozporządzenie o zmianie mnożników o ustaloną kwotę jest w negocjacjach do 25 marca
  • że środki zostaną przekazane do 10 kwietnia (niedziela)

To zostało ustalone.
że kasa zostanie przekazana DIAS-om w tą niedzielę
a dzisiaj zostanie zapewne opublikowane rozporządzenie .... bo jedynym nieustalonym problemem były zbyt krótkie spotkania.

Teraz skoro już wszytko wszyscy wiedzą, bo zostało wywalczone i ustalone, to możemy się zajmować kartami sport fit i podniecać awansami generałów.

Wesołych Świąt

Są pogłoski, że nasza podwyżeczka ma być wypłacona w kwietniu, tylko dlaczego na stronie RCL nie ma nawet projektu odpowiedniego rozporządzenia?
Opóźnianie tego jest bez sensu, tak samo jak zwłoka w ogłoszeniu nowej wielokrotności kwoty bazowej.
ZER nalicza właśnie emerytury dla tych co odeszli na początku roku. Zwłoka sprawia, że za chwilę trzeba będzie ponownie wykonać tą robotę wg nowego średniego uposażenia, plus naliczanie wyrównań. Brak szacunku fla czyjejś pracy.

Są pogłoski, że nasza podwyżeczka ma być wypłacona w kwietniu, tylko dlaczego na stronie RCL nie ma nawet projektu odpowiedniego rozporządzenia?
Opóźnianie tego jest bez sensu, tak samo jak zwłoka w ogłoszeniu nowej wielokrotności kwoty bazowej.
ZER nalicza właśnie emerytury dla tych co odeszli na początku roku. Zwłoka sprawia, że za chwilę trzeba będzie ponownie wykonać tą robotę wg nowego średniego uposażenia, plus naliczanie wyrównań. Brak szacunku fla czyjejś pracy.
To nie brak szacunku. Przecież będzie przyjemniej jak "nowa" szefowa ogłosi sukces:unsure:

Niestety po trzech latach służby nie mam prawa do emerytury, ale to już najwyższy czas, żeby poszukać innej pracy. Tak, pracy. Nigdy nie byłem tak zdemoralizowany i zgorzkniały jak po tych trzech latach "służby" w krainie papieru, wiecznego chaosu i teraz już nędzy.
Pamiętaj, im później zdecydujesz się na odejście, tym gorzej.

Odpowiedzieć na pytanie szeregowych funkcjonariuszy, to jest wyższy level, niż rozdać raz w roku związkowe kalendarze, nawet w komplecie ze smyczkami.

- w przypadku pani dyrektor podano tylko podstawę zasadniczą wynagrodzenia - wspólczynnik ok.5,0 kwoty bazowej, a trzeba dodac wysługe do 20 % oraz dodatek funkcyjny 1,5 do 2 - razem wychodzi jak innym dic-om ok.16-17 k. brutto - patrz info ze strony skarbowcy.pl
A jaka fajna emka z takiego współczynnika - 20 do 25 K ....... netto.

Idź pod Mijisterstwo Obrony. Młodziak kumpel na dzień dobry dostał blisko 4300,- na reke

bankier.pl

....Wzrost wysokości mnożnika dla każdego z poszczególnych stopni służbowych funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej o 0,207, co stanowi 373,30 zł - przewiduje opublikowany projekt rozporządzenia Ministra Finansów.

W poniedziałek na stronach Rządowego Centrum Legislacji (RCL) opublikowano projekt rozporządzenia Ministra Finansów zmieniającego dotychczasowe rozporządzenie ws. dodatków do uposażenia zasadniczego funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej....

Na spotkaniu 23 marca (wg notatki) poinformowano, że rozporządzenie jest na etapie konsultacji wewnętrznych do 25 marca.
Rozporządzenie dzisiaj ogłoszono projekt na RCL. Jest tam pismo z 8 kwietnia o przekazaniu projektu do konsultacji z czasem na odpowiedź 21 dni, czyli do 29 kwietnia.
To oznacza, że na tą okrojoną podwyżkę jeszcze trochę musimy poczekać.

bankier.pl

....Wzrost wysokości mnożnika dla każdego z poszczególnych stopni służbowych funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej o 0,207, co stanowi 373,30 zł - przewiduje opublikowany projekt rozporządzenia Ministra Finansów.

W poniedziałek na stronach Rządowego Centrum Legislacji (RCL) opublikowano projekt rozporządzenia Ministra Finansów zmieniającego dotychczasowe rozporządzenie ws. dodatków do uposażenia zasadniczego funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej....
Dla mnie i dla wielu tutaj „podwyżka” ta nie ma juz większego znaczenia bo zdecydowałem o moim definitywnym odejściu jak zapewne wielu moich tu kolegów. Szkoda juz mojego czasu i nerwów. Pod koniec roku moze obiecają złote góry ale nie dajcie sie zwieść 😉👍

1649708254565.png

A funkcjonariusze KAS jaki mają pomysł?
Spokojnie czekamy aż rzucą za parę miesięcy 3 stóweczki przy 11 % inflacji i szalejącym tempie wzrostu stóp procentowych(kredytów)

Ostatnia edycja:
Back
Do góry