Podwyżki 2020

A co Sławek zrobisz jak zgodnie z tym co powiedział Premier dadzą mundurowym a cywilom nie w kas. Premier powiedział wyraźnie służby mundurowe dostaną a służba cywilna nie dostanie a nawet będą zabierać?
Im szybciej zrozumiecie, że możliwości Sławka i ZZ Celnicy PL rosną, proporcjonalnie do poparcia środowiska, tym lepiej dla całego środowiska KAS... cywili i funkcjonariuszy.

No to już Ci powiem Kolego, że warszawka rozważa cięcie płac o ... 40% ...
Rozumiem, że w takim przypadku zakaz pracy w innych miejscach zostanie zniesiony. Chyba nie ma takiego idioty, który myśli, że można się w stolicy utrzymac za 1500 zł. Czyli co? Poniedziałek - środa urząd, czwartek-piątek biuro rachunkowe? To mogłoby być nawet ciekawe....

😂😂😂

Gdybym był, to chyba nie psioczyłbym na MF tak, jak to robię ?!

ps
Mam różnych znajomych ...
Aż zaczynam się Ciebie bać skoro masz takie znajomości ... a na forum nie wiadomo na kogo trafisz. Skąd mam wiedzieć i reszta użytkowników że jednak może jesteś "KIMŚ WAŻNYM" ? Z doświadczenia wiem że ci co psioczą na kogoś to z tego ula własnie się wywodzą :cool:

A co Sławek zrobisz jak zgodnie z tym co powiedział Premier dadzą mundurowym a cywilom nie w kas. Premier powiedział wyraźnie służby mundurowe dostaną a służba cywilna nie dostanie a nawet będą zabierać?
W MSWiA pracownicy otrzymali podwyżki. Premier mówił o służbach mundurowych. W każdej służbie mundurowej są funkcjonariusze i pracownicy. Jeżeli otrzymają funkcjonariusze SCS, a inaczej tego nie potrafię sobie wyobrazić, to i pracownicy KAS. Nie jest argumentem dla władzy, że w KAS są odwrotne proporcje. To żaden argument.

Aż zaczynam się Ciebie bać skoro masz takie znajomości ... a na forum nie wiadomo na kogo trafisz. Skąd mam wiedzieć i reszta użytkowników że jednak może jesteś "KIMŚ WAŻNYM" ? Z doświadczenia wiem że ci co psioczą na kogoś to z tego ula własnie się wywodzą :cool:

TAK! Jestem kimś ważnym! Dlatego "podskakuję". Dlatego zostałem obdarty z munduru.
Dlatego zostałem zwolniony z KAS i potem sądownie przywrócony. JESTEM BARDZO WAŻNY!
Tak bardzo ważny, jak każdy z nas i jak KAŻDY z nas powinien się czuć, jak każdy z nas
powinien dbać o siebie i swoje otoczenie. Nie egoistycznie o swój prywatny grajdół, ale całe
środowisko w którym służy, pracuje, żyje ...

W MSWiA pracownicy otrzymali podwyżki. Premier mówił o służbach mundurowych. W każdej służbie mundurowej są funkcjonariusze i pracownicy. Jeżeli otrzymają funkcjonariusze SCS, a inaczej tego nie potrafię sobie wyobrazić, to i pracownicy KAS. Nie jest argumentem dla władzy, że w KAS są odwrotne proporcje. To żaden argument.
Wszystko co napisałeś jest prawdą, ale czy wziąłeś pod uwagę, że cywilni pracownicy policji podwyżkę dostali jeszcze przed super ustawą o wirusie i czy mają pewność cywilni pracownicy policji, że na podstawie super ustawy o wirusie nikt im nie zabierze tych podwyżek. Zgodnie z tym co powiedział premier.

Jeśli Służba Celna też nie dostanie teraz podwyżek to tylko przez to, że jesteśmy razem ze skarbowcami w jednym w burdel kasie. Premier powiedział wyraźnie, mundurowym damy a cywilom nie. A my teraz kim jesteśmy mundurową służbą czy cywilną, chyba nawet banas twórca tego burdelu tego nie wie. Już widzę te głosy oburzenia skarbowców gdyby nam dali a im nie i jeszcze zabrali, zgodnie z tym co powiedział premier. A Z.Z mogłyby się wreszcie zdecydować kogo reprezentują cywili czy mundurowych. Ja rozumie chęć zdobycia jak największej ilości członków i składek, ale chyba są gdzieś granice. Kiedy wreszcie ktoś to zrozumie, że mundurowi i cywile to dwie różne grupy zawodowe, które maja rozbieżne interesy a nawet jak teraz przeciwstawne. Jak teraz Z.Z. będzie się miał upomnieć o podwyżki dla mundurowych jak cywilom zabiorą a na pewno nie dadzą, jak chce być ''dobry'' dla jednych i drugich?

Czytając wszystkie twoje mądre wywody odnoszę wrażenie że dla ciebie najważniejsze jest, abyś to ty jako WIELKI funkcjonariusz nachapał się ile wlezie, a pozostali tj. cywile jak nie dostaną nic to nawet lepiej bo nie zasługują...

ja pierdzielę, a kogo to obchodzi ! co to ma do rzeczy? jak się boisz, to idź do psychologa !

Powiem szczerze, że wpis Sławka bardzo mnie uspokoił bo on naprawdę wie co robi. Sam fakt, że ta zmiana rozporządzenia rozpoczęła swoją drogę to już krok naprzód . Tylko teraz w tym kontekście po przeczytaniu listu komitetu protestacyjnego zaczynam odczuwać niepokój A jednocześnie ogromną złość. Złość na ten smieszny komitet protestacyjny i na wszystkich, którzy go popierają . Gdyby nie oni to już dzis mielibysmy podwyzki na kontach a tak straszą protestem, który w aktyalnym czasie moze przynieść coś dobrego ale nie musi.

Panie Sławku, w tą stronę to bym nie szedł bo w przyszłości to nam się grubo czkawką odbije. W sądownictwie ludzie nie dostali podwyżek w związku z podwyżkami Służby Więziennej. W Policji cywilie obsługują zadania bezpośrednio związane z działaniami Policji. U nas DSy może tak działają, reszta to inna bajka. Nie ta sama rodzina i problemy - niestety, to brzmi okrutnie i nieładnie ale takie są fakty.
Zacieśnianie wiezi nas jako służby +/- 10 tysięcznej do korpusu cywilnego +/- 50 tysięcznego to nie jest dobra droga. To są dwa zupełnie inne stosunki pracy, obowiązki i inne rzeczy, o których tu wszyscy wiemy.

O tym jak różnimy się od cywili świadczy chociażby możliwość brania przez nich kredytu na remont czego my nie możemy zrobić. Social mamy zawieszony między mundurówką (nie mamy go), a cywilami (też go nie mamy).

Chociaż, z drugiej strony ...

... "Jednak, jak wskazuje "Rz", środki na podwyżki zawarto w ustawie budżetowej na rok 2020. Zatem by je wstrzymać, musiałoby dojść do nowelizacji aktu prawnego. Jednak w poniedziałek minister finansów zapewnił na Twitterze, że do tego nie dojdzie" ...

Nasz Minister Finansów ma tyle do gadania, że szkoda gadać. Nie bez przyczyny ten urzędnik w mediach nie istnieje.

@Fentyl naprawdę pojechałeś z argumentami - chcesz się dowiedzieć czego nie mają cywile w związku z wykonywaną pracą vs funkcjonariusze? Tak na szybko kilka: wymiar urlopu wypoczynkowego krótszy, płatne nadgodziny - pomarzyć, stażowe - krótsze, dodatek za dojazdy - brak, grusza - dopiero po spełnieniu wymogu 14 dni urlopu - gdzie fc mogą w dowolnym momencie bez względu na czas kiedy ten urlop wezmą, oświadczenia o dochodzie żeby skorzystać ze świadczeń, etc. Tymczasem Tobie solą w oku jest pożyczka która uzależniona jest od regulaminu w danej IAS. Skoro to taka bolesna strata to składaj wniosek o zmianę statusu i nie będziesz musiał z tego powodu cierpieć.
Mam porównanie bo znam sytuację z obu stron - osobiście.

Rozumiem, że w takim przypadku zakaz pracy w innych miejscach zostanie zniesiony. Chyba nie ma takiego idioty, który myśli, że można się w stolicy utrzymac za 1500 zł. Czyli co? Poniedziałek - środa urząd, czwartek-piątek biuro rachunkowe? To mogłoby być nawet ciekawe....
W przypadku funkcjonariuszy (gdyby ten poroniony pomysł się przeniósł na nich) widział bym taki scenariusz w którym szukają innych zajęć i odchodzą na emki.

Back
Do góry