S
script
Gość
A NA CO SIĘ ZGADZACIE ? Bo jakoś się tego nie mogę doczytać !
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
FC napisał:Ostatnio rozmawiałem z wopkiem U nich już dostali po 500zł podwyżki równo na wszystkich stanowiskach Na pytanie ile teraz zarabia odpowiedział mi że 2600 na łapę :shock: :shock: Kolo z 5 letnim stażem Potem to już całą służbę byłem zły że wybrałem SC Ale jeszcze trochę i też wyrywam DOŚĆ
W moim przypadku na przeszkodzie stoi moje własne sumienie. I za 5000 nie będę szmacić ludzi. Inwigilowanie, podglądanie, donoszenie i śledzenie kolegów nie jest w mojej naturze. I nie chodzi mi o ta złą solidarność. Kto był w WOPie w zasadniczej to może Ci powiedzieć, dlaczego tak wielu celników nie poszło do WOPu a później do SG lecz do cła. I wierz mi, mimo, że byliby już na emeryturach to wolą być celnikami. A z dostaniem się tam do pracy nie mieli problemu. Był taki czas, że za ludźmi po studiach i po zasadniczej w WOPie wydzwaniali nawet przez rok. Znam takie przypadki nie z opowieści tylko z autopsji.badboy84 napisał:FC napisał:Ostatnio rozmawiałem z wopkiem U nich już dostali po 500zł podwyżki równo na wszystkich stanowiskach Na pytanie ile teraz zarabia odpowiedział mi że 2600 na łapę :shock: :shock: Kolo z 5 letnim stażem Potem to już całą służbę byłem zły że wybrałem SC Ale jeszcze trochę i też wyrywam DOŚĆ
a co stoi na przeszkodzie że nie chcesz przejść do służby w SG, nie powiesz że dodatkowe apanaże dzienne są tego przyczyną, a póżniej mówi się o pomówieniach.