podwyżka

Hym.
Jestem kierownikiem referatu i przy takim podziale to się go zrzekam natychmiast. Zarabiałbym mniej (razem z dodatkiem funkcyjnym) niż szeregowi pracownicy referatu, a to chyba nie tak.
Moim zdaniem powinny być ustalone płytkie widełki dla wykonywanych zadań, a nie stopni czy stanowisk (bo to kompletnie odstają od rzeczywistości). I w zależności od tego ustalone płace. Jesli ktoś traci funkcję to traci szmal i zarabia tyle, co jego nowy koleś zza biurka. Wot i co.
Jesli xzarabiasz mniej niz twoi pracownicy - tzn ze dostales stolek dziwnym awansem i masz pewnie 3-4 lata stazu! nie dziw sie ze skoro twoi podwladni maja 20 lat stazu - maja wiecej - to chyba normalne...Tylko dlaczego nikt z nich nie zostal kierownikiem a wlaśnie TY??? Powiem ci - bo to jakis chory poslany uklad, rodzinno kolezenski.A moze podwladni maja jaja i godnosc i nie chodza jak mu naczelnik zagra??? a ty to umiesz wiec sorry - chciales to masz

Hym.
Jestem kierownikiem referatu i przy takim podziale to się go zrzekam natychmiast. Zarabiałbym mniej (razem z dodatkiem funkcyjnym) niż szeregowi pracownicy referatu, a to chyba nie tak.
Moim zdaniem powinny być ustalone płytkie widełki dla wykonywanych zadań, a nie stopni czy stanowisk (bo to kompletnie odstają od rzeczywistości). I w zależności od tego ustalone płace. Jesli ktoś traci funkcję to traci szmal i zarabia tyle, co jego nowy koleś zza biurka. Wot i co.

PS.
Gorąco popieram protest, choć moim skromnym zdaniem powinien on także dotyczyć polityki kadrowej (weryfikacja kadry zarówno kierowniczej jak i wykonawczej oraz system przygotowawczy i szkoleniowy funkcjonariuszy wszystkich szczebli), oraz całego prawodawstwa około celnego, zawierającego nonsensy, sprzeczne i niejasne przepisy, powodujące całą tą niepotrzebną biurokrację.[/quote]

Hym.
Jesli zarabiasz mniej niz twoi pracownicy - tzn ze dostales stolek dziwnym awansem i masz pewnie 3-4 lata stazu! nie dziw sie ze skoro twoi podwladni maja 20 lat stazu - maja wiecej - to chyba normalne...Tylko dlaczego nikt z nich nie zostal kierownikiem a wlaśnie TY??? Powiem ci - bo to jakis chory poslany uklad, rodzinno kolezenski.A moze podwladni maja jaja i godnosc i nie chodza jak mu naczelnik zagra??? a ty to umiesz wiec sorry - chciales to masz dlatego zgadzam sie z TOBA -nalezy WERYFIKOWAC kadre kierownicza-by nikt o stazu mniejszym niz min 6 lat w sluzbnbie nie zostal kierownikiem.Bo co wie o zyciu taki aplikant 3 lata stazu??? i on potem rzadzi.a gdzie sciezka kariery,doswiadczenie-czy to juz sie nie liczy

Anonymous napisał:
OK to jaka jest Twoja propozycja?
swoja propozycje przedstwailem... cytowales ja sam..kwity musza byc rozdzielone sprawiedliwie, z uwzglednieniem stazu... i stanowiska. to jest podwyzka a nie nagroda - zebyście rozdawali sobie jak chciec i komu chciec niewiadomo za co!!! tak jest zawsze,wiec wysokosc musi byc wstepnie zagwarantowana bo wiem ze 50% osob ktore faktycznie ciezko tyraja tej kasy nie zobacza! A nagrody moj drogi kierowniku tez nalzey dzielic sprawiedliwie. ciekaw jestem jak ty dzielisz? czy z reka na sercu wg kryterium ilosci i jakosci pracy?czy twoje nagrody to nagrody za prace czy ucho????

Anonymous napisał:
To prawda u nas nie ścieżki kariery

o przepraszam przepraszam. ściezka jest - ale nie dla kazdego dostepna...bo któz z nas wybiera sobie rodziców, rodzine w ktorej sie urodzil ..a przeciez w SC od tego zalezy ściezka kariery!! od ukladów ukladzików - ewentualnie lizodupstwa

JUŻ WIEM DLACZEGO NIE MA PIENIĘDZY NA PODWYŻKI

"Minister gospodarki potwierdził doniesienia "Rzeczpospolitej" o uchyleniu kary nałożonej na J&S. Spółka paliwowa nie będzie musiała płacić prawie 0,5 miliarda złotych kary. - Nakładając karę popełniono błędy formalne. Była ona nieskuteczna prawnie - mówił Pawlak. Zapewnił jednak, że nie będzie uchylał wszystkich tego rodzaju kar."

500 MLN ZŁ PODAROWALI J&S A DLA PAWLAK MA PROPOZYCJĘ HARÓWY ZA PSIE PIENIĄDZE. mOŻE WEŹMY SIĘ ZA PALIWA JAK J&S.

na wp jest artykuł w którym p.Chlebowski uważa że to już prawie koniec protestu. 500zł to niech sobie w buty wsadzą. 1500 i nic mniej.Poza tym to o powrocie do pracy zadecydują ludzie a nie zz

Anonymous napisał:
Jesli zarabiasz mniej niz twoi pracownicy - tzn ze dostales stolek dziwnym awansem i masz pewnie 3-4 lata stazu! nie dziw sie ze skoro twoi podwladni maja 20 lat stazu - maja wiecej - to chyba normalne...Tylko dlaczego nikt z nich nie zostal kierownikiem a wlaśnie TY??? Powiem ci - bo to jakis chory poslany uklad, rodzinno kolezenski.A moze podwladni maja jaja i godnosc i nie chodza jak mu naczelnik zagra??? a ty to umiesz wiec sorry - chciales to masz dlatego zgadzam sie z TOBA -nalezy WERYFIKOWAC kadre kierownicza-by nikt o stazu mniejszym niz min 6 lat w sluzbnbie nie zostal kierownikiem.Bo co wie o zyciu taki aplikant 3 lata stazu??? i on potem rzadzi.a gdzie sciezka kariery,doswiadczenie-czy to juz sie nie liczy[/b][/i][/size][/b]

Już wam odpowiadam.

Skończone 15 lat stażu, zapierdol od młodego na granicy, a nie przy ciepłym biurku. Nigdy nie zabiegałem o funkcje kierownicze i nie uważam się za czyjegoś przydupasa. Może w gąszczu układów nie zauważacie, że czasami bywa normalnie w nienormalnej rzeczywistości. Choć to prawie jak SF. Ponadto dlaczego weryfikacja tylko kadry kierowniczej. Z punktu widzenia szarego funkcjusza jak i kierującego komórką zauważałem i zauważam gamoniów zarówno w kierownictwie jak i wśród szeregowych funkcjonariuszy. Jeśli weryfikacja to wszyscy. Inną postawą stajemy się tacy sami jak oni - czyli ci z układu.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
OK to jaka jest Twoja propozycja?
swoja propozycje przedstwailem... cytowales ja sam..kwity musza byc rozdzielone sprawiedliwie, z uwzglednieniem stazu... i stanowiska. to jest podwyzka a nie nagroda - zebyście rozdawali sobie jak chciec i komu chciec niewiadomo za co!!! tak jest zawsze,wiec wysokosc musi byc wstepnie zagwarantowana bo wiem ze 50% osob ktore faktycznie ciezko tyraja tej kasy nie zobacza! A nagrody moj drogi kierowniku tez nalzey dzielic sprawiedliwie. ciekaw jestem jak ty dzielisz? czy z reka na sercu wg kryterium ilosci i jakosci pracy?czy twoje nagrody to nagrody za prace czy ucho????

Co do nagród to nie mnie się wypowiadać, tylko pracownikom komórki (nie ukrywałem rozdziału).
Podział tego 500 zł ochłapu - równo, wszystkim, ale zarazem weryfikacja wszystkich i dopasowanie ich uposażeń do wykonywanych zadań. Czyli komu trzeba zabrać, to zabrać, komu trzeba dodać to dodać. I jeszcze jedna uwaga. Weryfikacja i określenie uposażeń tylko i wyłącznie przez wyspecjalizowaną zewnętrzną firmę, która pozwoli raz na zawsze skończyć z kolesiostwem i układami.

Co do nagród to nie mnie się wypowiadać, tylko pracownikom komórki (nie ukrywałem rozdziału).
Podział tego 500 zł ochłapu - równo, wszystkim, ale zarazem weryfikacja wszystkich i dopasowanie ich uposażeń do wykonywanych zadań. Czyli komu trzeba zabrać, to zabrać, komu trzeba dodać to dodać. I jeszcze jedna uwaga. Weryfikacja i określenie uposażeń tylko i wyłącznie przez wyspecjalizowaną zewnętrzną firmę, która pozwoli raz na zawsze skończyć z kolesiostwem i układami.[/quote]

Brawo ... i sorry - fakt wiem zdarzaja sie awanse wlasciwe, zwracam honor. Odnosnie podwyzek - zgadzam sie, nalezy pamietac o stazu gwaiazdkach itp, a nie ulkladach. Odnosnie nagradzania-mala uwaga-wszystkim rowno-nie jest najlepszy motywatorem-bo nie kazdy nie powiesz mi ze caly zsepół pracuje na identycznym poziomei.ten co dostał tyle samo nie przykladajac sie do pracy - zostal potwierdzony w tym-by dalej nic nie robic-bo kasa i tak spłynia-w kwocie takiej jak dla tych co zapierdzielaja...a tamci - cóz..przestana wreszczie tytac-bo w pewnym momencie obudza sie!
Info z doswiadczenia- na kierowniczym stołeczku z praktyki i teori..odsylam do lektury w temacie zarzadzania i motywowania

szczecinianka napisał:
A pamiętacie, ze Unia dała pieniądze na tzw. dodatek antykorupcyjny? Kto widział tę kasę?

Przydała by się jakaś komisja z Brukseli do zbadania sprawy na co poszły te pieniądze i na co idą dalej kwoty, które otrzymujemy z UE na SC.

Anonymous napisał:
Zaproponuj taką firmę jak jesteś taki mądry
Nie zajmuję się sprawami kadrowymi i szkoleniem więc nie mam pojęcia, ale w obecnych czasach można znaleźć firmę do wszystkiego - od czyszczenia sracza do organizacji wycieczek w kosmos, a firmy tzw. łowców głów na pewno podjęły by się takich zadań. Temat wykonawstwa a nawet pokrycia wydatków można zapodać do brukseli o sfinansowanie i organizację takich działań usprawniających, bo to też dla ich dobra - czytaj kasy.

Back
Do góry