podwyżka

a kto to sieje taki ferment? kolejny prowokator? nie dajcie się zwariować, to co nam rzad proponuje te 500zł to jest realne 245zł, zobaczycie/tu do prowokatorów/ jak później dożyjecie emerytury ile to daje dni na przeżycie, osobiście nie znam wielu celników emerytów, już nie żyją, taki to luksus ta praca a teraz w TVP3 durektor Skowronek apeluje do celników aby wrócili do pracy! bo biedni kierowcy stoją w kolejce! patrzcie jak odzywa się celnik z łapanki PiSowskiej, gdzie jest jego jedność z bracią celniczą? czyżby mu było tak fajnie na pasku MF?

wydaje mi się że ważną sprawą jest przeanalizowanie ogromych rozbieżności w wynagrodzeniu wsród fc. wykonujących tą samą pracą.
Np. byli naczelnicy, kierownicy.
WIem z doświadczenia - robi mniej niż ja a bierze 3000 na rękę,
ja 1700. Nieźle co.

to są tak zwani EKSPERCI
Oni zawsze będą mieć dobrze bo są finansowo ustawieni
Protest dotyczy nas co harują jak woły

APEL!!! APEL!!! APEL!!!

ZWRACAM SIĘ Z GORĄCĄ PROŚBĄ DO WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW O NIE MNOŻENIE DALSZYCH TEMATÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!
SAMI WIDZICIE ŻE JUŻ CIĘŻKO COŚ ZNALEŹĆ W TEJ GĘSTWINIE POSTÓW
Z GODZINY NA GODZINĘ PRZYBYWA ICH CORAZ WIĘCEJ
JUŻ TRUDNO COŚ ODSZUKAĆ
A CO BĘDZIE ZA PARE DNI
PROSZĘ ABYŚMY SWOJE POSTY UMIESZCZALI W KONKRETNYCH TEMATACH KTÓRYMI BĘDĄ NP: DOROHUSK, KORCZOWA, GDAŃSK, KRAKÓW ITP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W TYCH TEMATACH UMIESZCZAJCIE SWOJE POSTY ICH DOTYCZĄCE

WTEDY ŁATWO PRZECZYTAMY CO SIĘ DZIEJE W POSZCZEGÓLNYCH PLACÓWKACH

BO JAK ZAUWAŻYLIŚCIE ZAPANOWAŁ GALIMATIAS

UPORZĄDKUJMY TO PROSZĘ :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

DARIO napisał:
Proponuję aby nasze zarobki były uzależnione od średnich zarobków celników w Unii Europejskiej
Np. na początek 90%
Co wy na to?

A czemyu nie 100% albo 200%?? Moze odrazu dla calej budzetowki? Bo niby czemu tylko dla celnikow?

Jeszcze jakies marzenia masz??

Myśle, że rząd pieniądze ma, ale nie chce dać społeczeństwu. Przy prawie takich samych cenach w całej UE nie logiczne są tak duże kominy płacowe. Jak może się opłacać płacić tyle kasy za mycie WC w Anglii?
Kiedyś rolnicy produkowali dużo więcej świń a były puste pułki i kartki na mieso. Tak teraz jest z płacami. To jest metoda na zniewolenia społeczeństwa i totalne jego zadłużenie i uzależnienie. Sami widzimy jak nas państwo chroni. Prokurator stwia zarzuty bez jakichkolwiek dowodów i niszczy ludzi. Nie może tak być. Protestujemy nie tylko w swoim imieniu. Protestujemy w imieniu społeczeństwa choć ono nie wie o co chodzi i jest nam przeciwne. Jak znajdą się dla nas pieniądze to znaczy, że one są. Pozatym ile wyniesie wartość podwyżek a ile wartość odszkodowań. Czy będzie tak jak z Budrykiem?

Dlatego że celnik pracuje w interesie całej UE, a więc Niemca Francuza itd
Zatem w ich też interesie jest aby należności były do kasy Unii wprowadzone we właściwej kwocie, oraz żeby skutecznie walczyć z przemytem . Niemiec czy Francuz ma w dupie czy to celnik polski niemiecki czy jakieś innej nacji. Dlatego Bruksela 25% wpływów z ceł asygnuje na administrację celną po to m.in. żeby była dobrze opłacona bo wtedy taki celnik będzie dobrze wykonywać swoją pracę. Tego niestety jak widzę nie tylko nasz rząd nie rozumie ale i ty.

Anonymous napisał:
Poza tym mam pytanie - Awans do 5 lat
Czy lata już przepracowane się liczą?
Ja 1 awans dostałem po 10 latach!!!!!!!!
Kto mnie przebije?
Acha dodam że nigdy nie podpadłem ale nie byłem w grupie trzymającej władzę.

zero awansów od 1992r. LICZ

Uprzejmie informuję w/w kierowcę
Forum dla chorych psychicznie znajduje się na innej stronie internetowej
Proszę wziąć jakieś lekarstwo albo zadzwonić na pogotowie

Anonymous napisał:
Uprzejmie informuję w/w kierowcę
Forum dla chorych psychicznie znajduje się na innej stronie internetowej
Proszę wziąć jakieś lekarstwo albo zadzwonić na pogotowie
Podobno w psychiatryku wszyscy mówią, że tam na zewnątrz nienormalni. :lol:
Pogadamy pod koniec tygodnia (na wszelki wypadek wezmę laptopa, gdybym nie zdążył wrócić), na temat zdrowia psychicznego. I życzę opamiętania. :)

Szanowny Panie Kierowco.
życzę powrotu do zdrowia
Ten protest jest między innymi aby Pan z naszych usług był bardziej zadowolony, bo:
Dobrze opłacony celnik to celnik mniej sfrustrowany-nie musi myśleć czy mu pieniędzy starczy do pierwszego,
Dobrze wyszkolony celnik to lepsza jakość usług
Uprawnienia emerytalne to większa szansa że celnik dożyje emerytury
To nie jest socjalistyczne myślenie, myślenie zwykłe ludzkie
Pozdrawiam

podwyżki

Szanowny Panie Kierowco!
A może zamiast wściekać się na celników skieruje Pan swoje rozgoryczenie w inną stronę-tę właściwą. Z tego co mi wiadomo jesteście również sfrustrowaną grupą zawodową z uwagi na niezadowalające zarobki ( wykzują Wam najniższe zarobki, nadrabiają delegacjami), więc skierujcie tą rozpierającą Was energię i stwózcie własne związki, żeby akurat dla Was ustalono najniższą np 2000-każdy wie,że tak naprawdę nie zarabiacie 1000 zł i jesteście wykorzystywani. I jeśli inni walczą- odrobina zrozumienia i wyciągnięcia wniosków dla siebie!!!!!!!!!!

Back
Do góry