Oświadczenie Przewodniczącego ZZ Celnicy PL w zw. z decyzją o zwolnieniu ze Służby

Kolego Siwy, po co Ci to było? To całe wzywanie przestrzeganie prawa, interes publiczny czy zauroczenie demokracją. Tak byś pewnie już dawno zasiadał i piastował, zapewne jako nadkomisarz i ekspert kierownik od bele czego. Teraz jeszcze konstytucyjnej równości Ci się zachciewa! Przykład mianowań na stopnie niczego Cię nie nauczył? Gdzie państwo zobligowane ustawą, przez swoje różne konstytucyjne organy, jednych funkcjonariuszy mianowało do korpusu oficerskiego, a innym, mającym identyczne albo o niebo większe doświadczenie zawodowe i przebieg służby, pokazało zwykłego wała.

TKM to jedyna uprawniona wykładnia sytuacji, jaka zapanowała w formacji?

Trzeba jeździć po pijaku, kogoś zastrzelić, być członkiem zorganizowanej grupy przestępczej, np. Lubaczowskiej, brać whiski i wtedy nie zwalniają w SC.

Kmicic przecież to proste. Mają wtedy na Ciebie papiery i musisz zrobić co Ci każą. A uczciwego trudniej podporządkować.

Nie podjęliście żadnych kroków, nie podejmiecie żadnych kroków, wszyscy mocni tylko w gębie i pisowni incognito. Samo cło:(

Pisząc to 1,5 miesiąca temu niestety miałem rację.Przykro mi z tego powodu, Też kiedyś tak ze mną postąpiono. Każdy z "dobrych" kolegów i koleżanek funkcjonariuszy widział tylko własną korzyść. Przykro mi Sławek, że i Ciebie to spotkało.

Ojciec Święty Franciszek I otwierając swój pontyfikat pouczył wprost: prawdziwą władzą jest służba. Poza tym posłuchajcie człowieka celniczym mundurze. Zwłaszcza Wy, decydenci. Bo mówi bardzo mądre rzeczy.

[video=youtube;BlJz92Ll2So]https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=BlJz92Ll2So[/video]

Ostatnia edycja:
:))

Ojciec Święty Franciszek I otwierając swój pontyfikat pouczył wprost: prawdziwą władzą jest służba. Poza tym posłuchajcie człowieka celniczym mundurze. Zwłaszcza Wy, decydenci. Bo mówi bardzo mądre rzeczy.

[video=youtube;BlJz92Ll2So]https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=BlJz92Ll2So[/video]

Co to ma byc tele echo???? Bawimy się w kaznodziei?? Niestety nic te ględzenie do tematu nie wnosi. Kompletne pomylenie wątków, mimo ,że gość występuje w naszym mundurze...Oj! tele echo, cenie Cię , ale teraz niestety kompletnie nie rozumiem tego filmiku. Pewnie we mnie za mało katolickiej wrażliwości...

w czy problem ?
w wypowiedzi o istocie służby.
nie jest trendy !

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Piekarz dlatego jest trendy,
Ponieważ Go bardzo dotyka,
Gdy Słowo Prawdy głosi,
Sierżant w mundurze celnika.

Ostatnia edycja:
Wybaczcie proszę odrobinę przemyśleń w związku z moim zwolnieniem.
Zastanawiałem się ostatnio jak to jest możliwe, że w demokratycznym kraju dzieją się takie rzeczy tj. zwalnia się Przewodniczącego Związku za działalność związkową, to jedno, a drugie że zwalnia się za mówienie prawdy, a trzecie zwalnia się tylko jednego za działania, które podejmowano kolegialnie w ramach OMKP? Nie chcę by zwalniano też innych, to oczywiste, ale zastanawiam się czy SSC jako organ II instancji nie powinien przestrzegać jednak Konstytucji i zasady równości. Zasada ta powinna skłonić go do umorzenia postępowania.
Zastanawiałem się, jak to jest możliwe, że osoby za to odpowiedzialne są wciąż na stanowiskach?
Zastanawiałem się, jak to możliwe, że inni działacze Związkowi cieszą się wciąż sympatią SSC i ściśle współpracują z resortem?

I wiecie co wymyśliłem i chyba Ameryki nie odkryłem, wiecie jaka jest odpowiedź?

BO MY WSZYSCY NA TO POZWALAMY!

Nie oburzajmy się na DIC Opole, na SSC, na innych Przewodniczących ZZ. Tacy ludzie zawsze będą, oni są naprawdę przekonani że robią dobrze, że działają dla dobra Służby, Kraju, dla dobra Funkcjonariuszy. Tak ten świat funkcjonuje. SSC już raz deklarował, że jak trzeba to można zawiesić demokrację na kołku. To prosty krok do anarchi, że minister tak uważa, ale cóż ona naprawdę uważa, że myśli słusznie. Np. NUC z Opola, podczas wysłuchania w innej sprawie powiedział mi, przy świadkach, że w SC nie ma demokracji. Mówił to z wlk. przekonaniem. On naprawdę tak myśli. Zapytałem go, to po co w takim razie ustawodawca dopuścił działalność ZZ? Nie uzyskałem odpowiedzi.

Pewnie większość z Was zastanowi się.
No ok, ale co ja jeden mogę.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!!!
A gdzie ty w Polsce demokracje widzisz,wybory co cztery lata ,też mocno dyskusyjne,tylko tego się boją ,to jest system rządów polegający na wydymaniu przeciwnika,jakie jest podejście do woli narodu pokazano przy klepaniu emerytur w sejmie,taki Rosati powiedział że referendum czyli Naród Polski nie może decydować w sprawach finansowych bo tak jest zapisane,osobiście uważam że obecna władza jest przeciw woli narodu to znaczy że jest buntownikiem,zapewniam każdy podswiadomie wie co ma robić,

Kochani, trzeba się organizować. Na samym dole trzeba się organizować. Musimy przezwyciężyć podziały, które celowo są tworzone. Czy to na szczeblu ogólnokrajowym czy tak jak u nas w formacji. To jest robione celowo.
Możemy to przezwyciężyć tylko poprzez organizowanie się.
I zacząć musimy na swoim poletku, u siebie najniżej w komórce organizacyjnej.
5 osób tworzy już strukturę i może działać.
Teraz właśnie stajemy przed historycznym wręcz testem. Pytanie brzmi, czy celnicy i szerzej Polacy potrafią się zorganizować?
Historia uczy nas, że tak, że będzie dobrze, że potrafimy.

Dzisiaj od odpowiedzi na to pytanie zależy być albo nie być naszej formacji, ale także szerzej przyszłość naszych rodzin.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!

Ostatnia edycja:
Wybaczcie proszę odrobinę przemyśleń w związku z moim zwolnieniem.
Zastanawiałem się ostatnio jak to jest możliwe, że w demokratycznym kraju dzieją się takie rzeczy tj. zwalnia się Przewodniczącego Związku za działalność związkową, to jedno, a drugie że zwalnia się za mówienie prawdy, a trzecie zwalnia się tylko jednego za działania, które podejmowano kolegialnie w ramach OMKP? Nie chcę by zwalniano też innych, to oczywiste, ale zastanawiam się czy SSC jako organ II instancji nie powinien przestrzegać jednak Konstytucji i zasady równości. Zasada ta powinna skłonić go do umorzenia postępowania.
Zastanawiałem się, jak to jest możliwe, że osoby za to odpowiedzialne są wciąż na stanowiskach?
Zastanawiałem się, jak to możliwe, że inni działacze Związkowi cieszą się wciąż sympatią SSC i ściśle współpracują z resortem?

I wiecie co wymyśliłem i chyba Ameryki nie odkryłem, wiecie jaka jest odpowiedź?

BO MY WSZYSCY NA TO POZWALAMY!

Nie oburzajmy się na DIC Opole, na SSC, na innych Przewodniczących ZZ. Tacy ludzie zawsze będą, oni są naprawdę przekonani że robią dobrze, że działają dla dobra Służby, Kraju, dla dobra Funkcjonariuszy. Tak ten świat funkcjonuje. SSC już raz deklarował, że jak trzeba to można zawiesić demokrację na kołku. To prosty krok do anarchi, że minister tak uważa, ale cóż ona naprawdę uważa, że myśli słusznie. Np. NUC z Opola, podczas wysłuchania w innej sprawie powiedział mi, przy świadkach, że w SC nie ma demokracji. Mówił to z wlk. przekonaniem. On naprawdę tak myśli. Zapytałem go, to po co w takim razie ustawodawca dopuścił działalność ZZ? Nie uzyskałem odpowiedzi.

Pewnie większość z Was zastanowi się.
No ok, ale co ja jeden mogę.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!!!

Moim zdaniem Polska nie jest krajem w pełni demokratycznym. To jest fasada, pod którą kryje się dyktatura, kolesiostwo, a nawet ograniczana jest wolność słowa. Obecna władza ludzi naprawdę mocno irytuje, czego przykładem jest Platforma Oburzonych. Jak ten rząd nie odejdzie po kolejnych wyborach to obawiam się, że ludzie obalą ten ustrój pseudodemokratyczny siłą.

Szanse na powodzenie olbrzymie. Wszakże pod jednym warunkiem: zaprzestania konsumowania czekoladopodobnego wyrobu, pozostałego z czasu PRL-u. W postaci niektórych pseudo-związków zawodowych, które pomagają ze wszystkich sił.

Może teraz krótki filmik. Panie i Panowie, czy nie tak wyglądają spotkania niektórych działaczy związkowych z kierownictwem formacji?

[video=youtube;tD651uQqV2k]https://www.youtube.com/watch?v=tD651uQqV2k&feature=player_detailpage[/video]

Najnowsza historia http://www.youtube.com/watch?v=t1iDYFCoKeQ . Podsumowanie czy wstęp?

Ostatnia edycja:
Cepem w demokrację?

Po "mało poważnym" traktowaniu związków zawodowych, mają zostać podniesione progi frekwencji w referendach do wysokości poziomu wyborów pierwotnych. Autorska inicjatywa:

4806213-300-227.jpg

http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/432553,prezydent-za-zmianami-w-referendum.html

Cóż na to można rzec?

Back
Do góry