Oświadczenie Przewodniczącego ZZ Celnicy PL w zw. z decyzją o zwolnieniu ze Służby

O czymś zapomniałeś

Przyjacielu, jesteś w błędzie. Oprócz tego, że Celnicy PL to batalion doskonale wyszkolonych komandosów, do walki w każdych warunkach, to ... "Jeśli Bóg z nami, któż przeciwko nam" (Paweł z Tarsu, List do Rzymian, 8, 31) ...

Gra idzie o powstrzymanie rozwoju Celników PL. Zarówno jeżeli chodzi o liczebność, jak i aktywność na wielu obszarach. Ale to tak, jakby Generał swoim maleńkim kordzikiem próbował zatrzymać nadchodzącą lawinę śnieżną. Z Mount Everestu.

46.jpg

Ostatnia edycja:
Góral napisał prawdę. Rozmawiałem parę miesięcy temu z oficerem , który będąc na szkoleniu zacytował słowa innych "waznych " oficerów.
"Niech Siwy walczy .Jak mu się coś uda to przecież my tez na tym skorzystamy. " Nic dodać nic ująć.
Większość z nas celników myśli : Weźmy się za emerytury i... ZRÓB TO SAM....
Pozdrawiam.

ZZ Celnicy PL będzie mógł teraz wreszcie działać w sposób w pełni niezależny od władzy publicznej. Dotąd było to nam ograniczane - vide dwie moje dyscyplinarki za działalność związkową, za krytykę kadry, za wypowiedzi medialne, za mówienie prawdy o sytuacji w SC.

Kochani!!!

Potrzebne jest Wasze wsparcie!!!

Jestem przekonany w 100%, że wygramy. Pomóżcie powstać jak Feniks z popiołu, narodzić się na nowo.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!!! To dzisiaj najważniejsze hasło, żadne inne działania nie pomogą bardziej.

Góral napisał prawdę. Rozmawiałem parę miesięcy temu z oficerem , który będąc na szkoleniu zacytował słowa innych "waznych " oficerów.
"Niech Siwy walczy .Jak mu się coś uda to przecież my tez na tym skorzystamy. " Nic dodać nic ująć.

Nie tak dawno usłyszałem podobne słowa od jednego oficera, który powiedział do kontrolujących jego auto policjantów zdziwionych tym ,że pracuje( jak sam się pochwalił) ponad 40 lat w S.C. Cytuję ''nie udało nam się niestety wywalczyć emerytur mundurowych''. Mógłby się trochę powstrzymać z tym ""My"', bo On akurat robił całkowicie odwrotnie.
Takich wyczekujących jest wielu.

Panie Przewodniczący- prosimy o komunikat w sprawie Pańskiego wyroku dotyczącego postępowania dyscyplinarnego, wyrok ponoć ogłoszono 12.02.2013 i nie chcemy dowiadywać się o nim "pod stołem"

Do poprzednika !!!
co ze Sławkiem ma mieć wspólnego link do wyroku i to jeszcze w przedmiocie wymierzenia kary nagany z ostrzeżeniem. Kara ta praktycznie otwiera katalog kar określony w ustawie o SC. Co innego jak burak czyta ustawę od tyłu i zaczyna od zwolnienia! i to z uchybieniem.
Myślę, że wyjaśni się sprawa i czkawką odbije się nagroda otrzymana od szefa sc. za siłowe udowadnianie braku racji.

jak widać dla firo ma to znaczenia. aż takie, że musiał się publicznie pochwalić. sądy są po naszej stronie ... czyż nie o to chodzi?

wielkie nic w siebie zapatrzone

[video=youtube;P_99HQ-_tSQ]https://www.youtube.com/watch?v=P_99HQ-_tSQ&feature=player_detailpage[/video]

Ostatnia edycja:
jesteście powaleni, chciałem krótkiej rzeczowej informacji, zostałem zjechany przez tubę propagandową przewodniczacego, żal mi was i wszystkich którzy wam jeszcze wierzą, gratulacje jesteście lepsi od nich: http://www.krld.pl/krld/zyczenia

Nawet sondażownie grożą palcem

Pozwolicie, że za jednym z publicystów powtórzę: państwo Tuska sypie się jak odpicowany pod telewizyjne przecinanie wstęgi pas w Modlinie. Prawda wypływa na wierzch, jak nie przymierzając g.....o w pewnym miejscu. W cle też śmierdzi. Jak cholera. Nawet schowanie się w opancerzonym transporterze nie pomoże. Nie te czasy. Jeszcze tylko niektóre sądy trochę poorzekają ... zanim ich werdykty staną się przedmiotem oceny ... m.in. Europejskiego Trybunału Praw Człowieka ...

To już ostanie konwulsje systemu. Gdyby wybory parlamentarne odbywały się dzisiaj, na PO głosowałoby 35 proc., a na PiS - 34 proc. Polaków - wynika z sondażu TNS Polska dla programu "Forum" w TVP Info. (...) http://sondaz.wp.pl/kat,1342,wid,15339828,wiadomosc.html Sondaż przeprowadzono telefonicznie w lutym 2013 r. na grupie 1000 dorosłych Polaków.

Jak nie kijem go, to pałą. Prawda, Panie Firo?

Pozwolicie, że za jednym z publicystów powtórzę: państwo Tuska sypie się jak odpicowany pod telewizyjne przecinanie wstęgi pas w Modlinie. Prawda wypływa na wierzch, jak nie przymierzając g.....o w pewnym miejscu. W cle też śmierdzi. Jak cholera. Nawet schowanie się w opancerzonym transporterze nie pomoże. Nie te czasy. Jeszcze tylko niektóre sądy trochę poorzekają ... zanim ich werdykty staną się przedmiotem oceny ... m.in. Europejskiego Trybunału Praw Człowieka ...

To już ostanie konwulsje systemu. Gdyby wybory parlamentarne odbywały się dzisiaj, na PO głosowałoby 35 proc., a na PiS - 34 proc. Polaków - wynika z sondażu TNS Polska dla programu "Forum" w TVP Info. (...) http://sondaz.wp.pl/kat,1342,wid,15339828,wiadomosc.html Sondaż przeprowadzono telefonicznie w lutym 2013 r. na grupie 1000 dorosłych Polaków.

Nawet sondażownie grożą paluszkiem, Panie Firo. Poza tym, przecież otrzymał Pan bardzo rzeczową informację. Więc o co chodzi? Ktoś ma tu jeszcze klęknąć i publicznie złożyć samokrytykę, pod Pana dyktando?

Ostatnia edycja:

Nawet sondażownie grożą paluszkiem, Panie Firo. Poza tym, przecież otrzymał Pan bardzo rzeczową informację. Więc o co chodzi? Ktoś ma tu jeszcze klęknąć i publicznie złożyć samokrytykę, pod Pana dyktando?

a jednak jesteście lepsi, -dokopać kumuś jednym ostatnim zdaniem, ostatnim wyrazem, ostatnim przecinkiem to wasza podstawowa zasada "my,my,my" tylko to sie dla was liczy. Rozumie was, trudne lata dzieciństwa, czeste upokorzenia w szkole w efekcie późniejszym odziaływują na swoiste odbieranie rzeczywistości i komunikatów innych osób. Wszędzie widzicie zagrożenie, zapewniam was, że nie mam złych intencji, nie będę zostawiał was samych w ciemnym pokoju, nie będę was straszył, nie będę zjadał kanapek z tornistra i w końcu nie będziecie ofermami klasowymi. Widzicie świat jest piękny i bez wojen no ale czy to wszyscy potrafią zrozumieć?????

najważniejsze, aby partia rosła w siłę. a ludziom partii żyło się dostatniej. reszta może co najwyżej publicznie złożyć samokrytykę. wtedy będzie dobrze. nawet bardzo.

[video=youtube;vVQzYpaqdM0]https://www.youtube.com/watch?v=vVQzYpaqdM0&feature=player_detailpage[/video]

Quo vadis, Firo?

Bardzo mi przykro. Jednak gdybyś zmienił ocenę swojej osoby, to zapraszamy do złożenia deklaracji członkowskiej.

Poza tym, to o co jeszcze Ci chodzi? Co i z kim jest nie po Twojemu, że tak wprost zapytam?

Jeszcze panu Kapicy nie znudziło się szykanowanie związków zawodowych ? Najpóźniej za 2 lata (po następnych wyborach) przestanie być SSC a zacznie się jego rozliczanie. Jak można tak łamać prawo i podstawy demokracji ?

Nie wiem dlaczego nie bronimy kogoś kto nie bał się położyć na szali swojej kariery, by walczyć o nasze prawa. Jeśli nie obronimy Pana Siwego to cały ten niezależny związek można o kant du....potłuc. Proponuję ogłosić akcję protestacyjną w związku ze zwolnieniem naszego przewodniczącego. Nie ma na co czekać. Chyba oflagować się możemy? Musimy zainteresować media jak nasz rząd traktuje niewygodnych dla siebie ludzi. Pan Siwy robi coś dla nas. Teraz czas by zrobić coś dla Niego.

właśnie. dlaczego zapadła cisza? dlaczego nikt umocowany nie zabiera głosu? na co czekamy?

[video=youtube;9itfEdJG7ig]https://www.youtube.com/watch?v=9itfEdJG7ig&feature=player_detailpage[/video]

1. brak natychmiastowej reakcji pozostałych związków. czy to dziwi ?
2. władze związku wydały komunikaty oficjalne. co więcej, mają żebrać o wsparcie ?
3. czas na odpowiedź środowiska....
w obecnej sytuacji powinna być oczywista, deklaracje poparcia dla Siwego w formie deklaracji członkowskiej do ZZ Celnicy PL.
wątpiącym i wiecznie rozdartym może pomóc tylko silna organizacja związkowa, poprzez którą mają szansę na nowo stać się PODMIOTEM w SC.
wystarczy się zadeklarować.
w tej sprawie wytycznych z MF nie będzie.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Back
Do góry