Oświadczenie Przewodniczącego ZZ Celnicy PL w zw. z decyzją o zwolnieniu ze Służby

Każde społeczeństwo ma tyle praw i wolności, ile sobie wywalczy. I tyle zamordyzmu i bezprawia na ile "€œrządzicielom"€ pozwoli. To z netu. Poza tym Panie Cooper, decyzja o zwolnieniu , zgodnie z art. 188 ust. 2 ustawy celnej, podlega zaskarżeniu w trybie administracyjnym. Niestety.

czyste zezwierzęcenie w naszej służbie... jak przejdzie taki numer to już nic mnie nie zdźwiwi... a gdzie te wszystkie organizacje praw człowieka???!!! jak był strajk mrówek to się kurwa pozabijać w telewizorni towarzystwo chciało tak jedni przez drugich stawali w obronie praw człowieka... ciekawe czy teraz ruszą dupy...?

I niech ktoś mi jeszcze raz co złego na wołodie łukaszenke powie? tam to samo co i u nas

kolego Sławomirze, dobro, którym przez konkretne działanie w ramach zz. się podzieliłeś, do Ciebie wróci. albo do Twoich najbliższych. w tym, lub następnym pokoleniu. bądź tego pewien. co do pełnych zadufania aparatczyków: Wasze działania też do Was wrócą. w dwójnasób. bądźcie tego pewni.

dżuma

Oświadczenie

Pragnę poinformować wszystkich Funkcjonariuszy Celnych i Pracowników Służby Celnej, że w dniu 07.02.2013r. Adwokat przekazał mi decyzję Dyrektora Izby Celnej w Opolu z dnia 18 stycznia 2013r., która zwalnia mnie ze Służby Celnej w terminie
trzech miesięcy od dnia odbioru decyzji...

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!

Z Pozdrowieniem:
Sławomir Siwy
Przewodniczący ZZ Celnicy PL

SSC uchylił decyzję DIC Łódź Doroty K. zwalniającą z pracy Społecznego Inspektora Pracy.
Okazało się, że skala zadżumienia ujawniona przez SIP jest tak duża, że sprawa powinna trafić do prokuratury.
SSC wyszedł jednak z założenia, że DIC powinien wyprać (czytaj: ułożyć się) własne brudy u siebie.

Oświadczenie

Pragnę poinformować wszystkich Funkcjonariuszy Celnych i Pracowników Służby Celnej, że w dniu 07.02.2013r. Adwokat przekazał mi decyzję Dyrektora Izby Celnej w Opolu z dnia 18 stycznia 2013r., która zwalnia mnie ze Służby Celnej w terminie
trzech miesięcy od dnia odbioru decyzji...

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!

Z Pozdrowieniem:
Sławomir Siwy

SSC uchylił decyzję DIC Łódź Doroty K. zwalniającą z pracy Społecznego Inspektora Pracy.
Okazało się, że skala zadżumienia ujawniona przez SIP jest tak duża, że sprawa powinna trafić do prokuratury.
SSC wyszedł jednak z założenia, że DIC powinien wyprać (czytaj: ułożyć się) własne brudy u siebie.

Sławku, bądź dzielny i nie daj się złamać. Jesteśmy z Tobą. Na pewno związek nie zostawi tak tej sprawy. A kto jeszcze nie jest w związku niech wypełni szybko deklarację i wyśle do Sławka, teraz musimy trzymać się razem.

Oświadczenie

trzech miesięcy od dnia odbioru decyzji.
Decyzję uzasadniono moją działalnością w ramach Ogólnopolskiego Międzyzwiązkowego Komitetu Protestacyjnego.
Decyzja zostanie oczywiście zaskarżona.
Wszystkich zainteresowanych szczegółami sprawy proszę o wyrozumiałość, samemu nie wypada mi bowiem komentować sprawy.

W przyszłym tygodniu opublikowany zostanie Komunikat Zarządu Głównego w tej sprawie.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!

Z Pozdrowieniem:
Sławomir Siwy
Już raz w tak nieodległej przeszłości pokazaliśmy że potrafimy działać razem, może czas przypomnieć że historia się lubi powtarzać.

No to się doigrał. Nie nie Sławek, mam na myśli generała.
A tak konkretnie, czy można zaproponować celowy wzrost składki członkowskiej np 3-4 zł, aby z tej kwoty do momentu przywrócenia Sławka do pracy (a to może niestety trochę potrwać) płacić mu pensję. Tak żeby najnormalniej miał z czego żyć.
A na pikietę (gdzie by nie była czy MF czy Sąd) piszę się i rezerwuję urlop.
Trzymaj się Sławek. Jesteśmy z tobą.

A tak konkretnie, czy można zaproponować celowy wzrost składki członkowskiej np 3-4 zł, aby z tej kwoty do momentu przywrócenia Sławka do pracy (a to może niestety trochę potrwać) płacić mu pensję. Tak żeby najnormalniej miał z czego żyć.

Myślę, że wszyscy się piszą, także z innych ZZ - jeżeli potrafili dać wypowiedzenie P. Siwemu to na każdego z nas też może przyjść kolej. Ta władza nie szanuje ani swoich funkcjonariuszy, ani obywateli, ani żadnych wartości...

Jako członek związku popieram inicjatywę. NIe możemy pozwolić żeby człowiek, który nadstawia za nas karku nie miał środków na godne życie.

Na chwilę obecną nie ma potrzeby zwiększania składki członkowskiej. Sławek jest zabezpieczony ubiegłoroczną uchwałą finansową Zarządu Głównego i nadal może spokojnie pełnić funkcję Przewodniczącego. Dobrze wiedzieć, że na naszych członków można liczyć. Na pewno nie zostawimy Sławka bez środków do życia.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ !!!

na godzinę 22:10

• Odpowiedzi:12
  • Odwiedzin: 850

wychodzi z tego, że średnio co siedemdziesiąta osoba która odwiedziła ten post - ma cokolwiek do powiedzenia w temacie...BRAWO:mad:

daf bo to co w tej sytuacji chciałoby się powiedzieć to w należałoby wykropkować a w innych mediach wy................pikać to proste a na pisanie przyjdzie czas jak zwyciężymy teraz trzeba się brać do roboty i zagonić to stado baranów tam gdzie ich miejsce.... na zielona trawkę.

i nie klepcie ludzie Sławka po plecach tylko dajcie wyraźny sygnał panom z mf że nie tędy droga tylko wyraźny................. czas najwyższy na wszelkie dopuszczalne formy protestu a nie tylko klepanie w klawiature przed monitorem

Nic dodać nic ująć. Tym panom mówimy już do widzenia. Trzeba się tylko zastanowić wspólnie, w jaki sposób to zrobić.
Tak naprawdę tylko siła działa na tę władzę. Pamiętajcie, że dyskutować można jak równy z równym, a oni nie traktują nas jak ludzi, tylko zasoby ludzkie (czyt. motłoch). Pamietacie 2008? Pamiętacie ACTA? Tylko siła, tylko siła. A wciąż jeszcze wiele możemy zdziałać. Solidarnie.

najlepszą obroną jest atak.

trzeba uważnie śledzić poczynania pana prokuratora wobec głównych osób w SC,przyjrzeć się od strony prawnej zastępcy nieogolonego i jego transwestycji (pomiędzy cywilem a mundurem ) - a nóż nieuprawniony przywdziewał mundur jak przebieraniec na halloween- ....no i z niecierpliwością czekać na stanowisko prokuratora wobec nieogolonego . czy zarzuty prokuratorskie zdyskwalifikują go ze służby ?

Nie podjęliście żadnych kroków, nie podejmiecie żadnych kroków, wszyscy mocni tylko w gębie i pisowni incognito. Samo cło:(

Nie podjęliście żadnych kroków, nie podejmiecie żadnych kroków, wszyscy mocni tylko w gębie i pisowni incognito. Samo cło:(

Dokładnie jest tak jak napisał HERAKLIT. Przykro mi Sławku ale 90% celników to raczej tchórze którzy chcieliby emerytur, podwyżek przywilejów ale siedząc cichutko za biurkami a najlepiej żeby ktoś to za nich zrobił. Byłem z celnikami na proteście w 2008 roku , byłem z celnikami w Warszawie w 2012 i pytam gdzie była reszta? Jestem ciekaw czy gdybyśmy wtedy wywalczyli emerytury to także taka garstka korzystałaby z tych przywilejów. Ja od 01.02.2013 jestem Policjantem, zostałem na własny wniosek przeniesiony, ale z sentymentu zaglądam czasami na te stronę. Życzę Ci Sławku wszystkiego dobrego ale pamiętaj aby walczyć trzeba mieć oddane „wojsko”, a odnoszę wrażenie, że takowego nie masz i raczej w tej formacji mieć nie będziesz.

Back
Do góry