Oświadczenie Przewodniczącego ZZ Celnicy PL w zw. z decyzją o zwolnieniu ze Służby

Bohaterowie sojego czasu?

Celniczki i Celnicy, czy zdajecie sobie sprawę z tego, że właśnie teraz rozstrzyga się los formacji? Że tak naprawdę w tej chwili swoim konkretnym działaniem możecie wpłynąć na przyszłość, Waszą i Waszych rodzin? Że za chwilę możecie stracić możliwość uzyskania konkretnej pomocy, w razie wystąpienia takiej konieczności?

Tak sobie pomyślałem, że skoro na jutro premier zapowiada zmiany w rządzie to może zainteresuje się bardzo słabym SSC i da mu odpocząć od zbyt trudnej roli jaką bardzo nieudolnie pełni.

Celniku zdeklaruj się!

Ludzie pytają mnie co mogą zrobić, jak pomóc?
Odpowiadam krótko, pytaniem
Zdeklarowałeś się? Tak pomożesz najwięcej.
Celniku zdeklaruj się!

Miejmy nadzieję, że rządzący dostaną od narodu, w zbliżających się wyborach czerwoną kartkę. Panie Siwy jeszcze Pan będziesz na wozie.

Dziękuję. Wiem, że będzie dobrze, że wygramy ostatecznie. To jest pewne.

Wielu pyta mnie i Koleżanki i Kolegów z ZG jak może wesprzeć, jak pomóc?

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!

Jestem przekonany, że będzie dobrze, gdyż można podejmować różne decyzje, ale muszą być zgodne z prawem. Jeżeli ta sprawa zakończyłaby się się dla Pana negatywnie, to my jako Polska wkraczamy w nową erę, erę totalitaryzmu, cofając się tym samym do połowy XX wieku.

Podsumowanie czas zacząć

Bez względu na fakty. Bez względu na prawo materialne. Bez względu na procedurę.

Za wszelką cenę. Jak najszybciej. Aby cło nareszcie stało się w pełni nasze ...

Szanowny Zarządzie ZZ Celnicy PL

Uprzejmie proszę o rozważenie zorganizowania w obronie kolegi Sławomira Siwego akcji wysyłania drogą e-mail petycji do kilku wybranych adresatów, tak jak to zostało zrobione w przypadku projektu ustawodawczego dot. związków partnerskich.

Dla przykładu podaję adres http://www.protestuj.pl/ .

Proszę wszystkich o publiczne ustosunkowanie się do niniejszej prośby.

PS.

Strona właśnie przestała chodzić. W związku z powyższym podaję link, pod którym jest więcej informacji technicznych o akcji http://niezalezna.pl/39096-dziesiatki-tysiecy-przeciwko-homozwiazkom . Wyłącznie jako przykład.

Ostatnia edycja:
Czy SSC powinien stracić stanowisko?

"Tak dla związków zawodowych" http://www.protestuj.pl/ chwycił. Więc proponuję kolejną inicjatywę. Sondaż opinii. Odpowiedź na pytanie. Tak lub nie, z odpowiednim krótkim komentarzem. Na stronie głównej. Do wyboru.

Czy w związku z oficjalnym powołaniem się na nieprawdziwy fakt skazania funkcjonariusza celnego przez sąd SSC powinien stracić stanowisko ?

Czy w związku z podanym przez media postawieniem zarzutów prokuratorskich dwóm zastępcom SSC powinien stracić stanowisko?

Do rozważenia inne propozycje, np. po lekturze tej wrednej publikacji http://www.gazetapolska.pl/28087-polityczny-hazard-tuska ?

Ostatnia edycja:
Ku pokrzepieniu wszystkich idących pod prąd obecnej rzeczywistości

Naj*pierw Cię ig*no*rują. Po*tem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą wal*czą. Później wyg*ry*wasz.

Mahatma Gandhi

Pomnik w Ciechanowie

Przełom w Polsce jest nieunikniony jak nadchodząca wiosna. Oznacza m.in. przewrócenie oligarchicznego układu zbudowanego w cle, zabetonowanego pozaustawowymi kryteriami punktowymi i plagą bezdecyzyjnych stanowisk oraz okraszonego retrospektywną kasą z uchwały modernizacyjnej rządu. Działania podjęte przeciwko koledze Siwemu niczego nie zmienią. Pewnie jeszcze tylko zostaną zaktywizowane tuskobusy i owsiakomiecze, ale będzie to tylko groteskowy pijar. Zasługujący, Szanowni Zombie, wyłącznie na pomnik w Ciechanowie.

Wkrótce przyjdziemy po nasze: http://naszeblogi.pl/37028-kukiz-ni...ezalezna&utm_medium=glowna&utm_campaign=blogi http://pressmix.eu/index.php/2012/1...e-wam-potrzebna-wkrotce-przyjdziemy-po-nasze/

Ostatnia edycja:
Mam pytanie - co z wniosiem ZZ Celnicy do trybunału Konstytucyjnego ws emerytur?Czy Federacja stawiając podobny wniosek wra z Zrzeszeniem ,małpuje Celników czy jest to uzgodniona akcja?

To jest tak drogi Kolego fix. ZZ Celnicy PL wystąpił do innych central o wspólne złożenie wniosku do TK, w sposób profesjonalny.
Nasz wniosek jest już gotowy, ale Kancelaria chce go jeszcze porządnie dopracować. Następnie jeszcze Zarząd będzie zgłaszał uwagi. Myślę, że w kwietniu spokojnie złożymy wniosek do TK w tej sprawie

Nie wiem co robią inne centrale, gdyż na spotkanie nas nie zaproszono. Docierają do mnie informacje o prowadzeniu zbiórki publicznej, co ma się skończyć także złożeniem wniosku do TK.

Dziękuję raz jeszcze wszystkim członkom ZZ Celnicy PL, dzięki którym możemy finalizować nasz projekt.

Wybaczcie proszę odrobinę przemyśleń w związku z moim zwolnieniem.
Zastanawiałem się ostatnio jak to jest możliwe, że w demokratycznym kraju dzieją się takie rzeczy tj. zwalnia się Przewodniczącego Związku za działalność związkową, to jedno, a drugie że zwalnia się za mówienie prawdy, a trzecie zwalnia się tylko jednego za działania, które podejmowano kolegialnie w ramach OMKP? Nie chcę by zwalniano też innych, to oczywiste, ale zastanawiam się czy SSC jako organ II instancji nie powinien przestrzegać jednak Konstytucji i zasady równości. Zasada ta powinna skłonić go do umorzenia postępowania.
Zastanawiałem się, jak to jest możliwe, że osoby za to odpowiedzialne są wciąż na stanowiskach?
Zastanawiałem się, jak to możliwe, że inni działacze Związkowi cieszą się wciąż sympatią SSC i ściśle współpracują z resortem?

I wiecie co wymyśliłem i chyba Ameryki nie odkryłem, wiecie jaka jest odpowiedź?

BO MY WSZYSCY NA TO POZWALAMY!

Nie oburzajmy się na DIC Opole, na SSC, na innych Przewodniczących ZZ. Tacy ludzie zawsze będą, oni są naprawdę przekonani że robią dobrze, że działają dla dobra Służby, Kraju, dla dobra Funkcjonariuszy. Tak ten świat funkcjonuje. SSC już raz deklarował, że jak trzeba to można zawiesić demokrację na kołku. To prosty krok do anarchi, że minister tak uważa, ale cóż ona naprawdę uważa, że myśli słusznie. Np. NUC z Opola, podczas wysłuchania w innej sprawie powiedział mi, przy świadkach, że w SC nie ma demokracji. Mówił to z wlk. przekonaniem. On naprawdę tak myśli. Zapytałem go, to po co w takim razie ustawodawca dopuścił działalność ZZ? Nie uzyskałem odpowiedzi.

Pewnie większość z Was zastanowi się.
No ok, ale co ja jeden mogę.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!!!

No to jeszcze raz:
Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą.
Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem.
Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem Żydem.
Kiedy przyszli po katolików, nie protestowałem. Nie byłem katolikiem.
Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było.

Pastor Martin Niemöller, 1942, Dachau.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ

No to jeszcze raz:
Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą.
Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem.
Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem Żydem.
Kiedy przyszli po katolików, nie protestowałem. Nie byłem katolikiem.
Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było.

Pastor Martin Niemöller, 1942, Dachau.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ

I na tym poprzestańmy. Kiedy wywalą nas nikt nie zaprotestuje.

Back
Do góry