Oficjalne projekty ustawy o KAS z dnia 28.02.2007r

Status
Zamknięty.
Anonymous napisał:
Ja tez uważam, że Marian oszuka ludzi w kwesti zapisu 3 x min w projekcie ustawy o KAS. To jest zbyt piekne zeby było prawdziwe. Będzie tłumaczył, że parlament tak zmienił, że on chciał ale ....wicie, rozumicie..... albo cholera wie co.

Ale w czym jest problem? Jest kapitalizm. Nie ma już komuny. Teraz pracodawcy szukają pracowników. Zawsze można wyjechać zagranicę. Jeśli kierownictwo nie zmieni swoich komunistycznych przyzwyczajeń to nikt nie bedzie pracował za mniej niż sprzątaczka zważywszy na fakt że jakiemuś podróżnemu nie spodoba się twoja "morda" zadzwoni na policję i skłamie że chciałeś od niego łapówkę i zamykają cie na parę miesięcy. Czasy się zmieniły ale kierownictwo tego nie zauważyło.

Jęzli dyskutujesz na tak niskim poziomie to odpowiem tak: jak jest według ciebie kapitalizm, a praca skarbowca lub celnika nie wiąże sie z żadnymi wymaganiami i obostrzeniami to dlaczego nie wolno prowadzić działalnosci gospodarczej. Dorobiłbym sobie w tym kapitaliźmie. A poza tym w kapitaliźmie jak pracownik coś umie i potrafi i solidni ewykonuje pracę to nie traktuja go jak MF celników lub skarbowcó tylko dobrze płacą i dbają zeby nie poszedł do konkurencji.

Panie Sławku Siwy!
Proszę umieścić na Forum projekt w nowym brzmieniu bo podobno związki miały go dzisiaj dostać.CZEKAMY!!!!!!!!!!!!!

Z ministerialnego Forum Konferencja, Administracja Skarbowa: Nowoczesna - Efektywna – Przyjazna , zniknął wątek dotyczący Służby Celnej. Ciekawe czemu ?

3xmin i 15 lat dla mobilnych to niezbędne minimum ( z możliwością -15lat-rozszerzenia dla pracujących na pasie)
Jeżeli to nie przejdzie, to NIE BĘDZIE MOBILNYCH, no chyba, że KADRA wyjdzie na drogi. I wbrew wybujanym EGO osób próbujących zdyskredytować tę formację, mobilki szybciej dostosują się do biurw niż...

Pasy i drogi już za niedługo będą "obstawiać" uzbrojeni inspektorzy Agencji Ochrony Środowiska. A może to wiązać się z przejęciem części naszych obowiązków.
Rząd przygotowuje projekt ustawy o Państwowej Agencji Ochrony Środowiska. Projekt jest w fazie uzgodnień.
Zaostrzone przepisy mają być odpowiedzią na dzisiejsze trudności inspektorów, którzy nie mogą upilnować rosnącego przemytu odpadów, w tym także niebezpiecznych, do naszego kraju.

Ciekawość, co z projektami ustaw o KAS. Czyżby mieli nam przysłać w piątek z terminem o wypowiedzenia się do końca dnia? Ostatni taki "kwiatek" parę dni temu to kilkugodzinny termin na uwagi do rozporządzenia o ubytkach wyrobów akcyzowych. Jeśli ten proceder ma trwać dalej, a podejrzewam, że przed nami wiele nowych projektów aktów prawnych w związku z nową ustawą o podatku akcyzowym, to znaczy tyle, że nas - przyszłych urzędników KAS (wykształconych, kompetentnych, przyjaznych podatnikom) traktuje się jak totalnych figurantów. A przecież to my będziemy na tych aktach pracować. Chyba jest to temat do poruszenia przez związki. Powinny być jakieś normalne terminy do przerobienia projektów i zgłaszania uwag!

brak projektów

Dochodzą słuchy, że w poniedziałek na kierownictwie MF nie przyjęto jeszcze poprawionych projektów o KAS. Nie należy więc spodziewać się tych projektów przed Świętami.

Moze to i lepiej. Korzystając z okazji chciałbym złożyć wszystkim pracownikom SC najserdeczniejsze życzenia świąteczne.

Na CORINTI ukazały się życzenia SSC z okazji Świąt Wielkanocnych.

Pan Marian Banaś, szef polskich celników, życzy im między innymi :

„ Niech Święta Wielkiej Nocy napełnią wszystkich ufnością, spokojem, wiarą i pozwolą z nadzieją patrzeć w przyszłość ”

Te życzenia to chyba jakiś żart ze strony pana Banasia, kpi z nas w żywe oczy. To tak jakby komuś kogo mają powiesić życzyć dużo szczęścia. Trzeba mieć tupet.

MIOdny napisał:
MYSLE koledzy i kolezanki że te reformowanie to zamykanie ryja na calego żeby tylko kasy ludziom nie dac. Kazdy wie ze inaczej było kiedyś mgr zdobyć czy więcej. Podyplomowe to naciągalstwo koledzy po h wam to na służbie tak macie naukową pracę??
Zeby ustawa o KAS przeszła to musza miec poparcie reformy bo mozna ją zbojkotować w kraju demokratycznym na poziomie sejmu lub senatu itp.
Ustawa dla mnie nie wejdzie bo dni PIS LPR i Samoobrony są policzone , rok dwa lata nie da sie kupy tak posadzić ile oni będą jeszcze rządzić??
Kto im podziękuje??
HMMM?
Reformować łatwo ale jesli nie dostaną pozwolenia z innych partii to leża.
Reforma KAS nie jest reformą Zyty ani PIS tylko reformą narodową z tego co mi wiadomo nawet koalicja jej nie popiera więc sa uwaleni:)
Ale czy to jest dobre??
Czy reforma jest potrzebna?? Czy trzeba się zastanowic nad oszustwem w wielu względach u Naszego szefostwa a i bliżej wzgledem naszych przełożonych??
Czy koszty wlasne pracy mają stanowić 50% dochodu dla ludzi z SNP i innych?
Wstyd powiem bo RP się hańbi

A ja z okazji Świąt Wielkanocnych życzę panu Banasiowi i pani Zycie żeby możliwie w jak najszybszym terminie zostali zwolnieni z zajmowanych stanowisk.

A ja życzę dla M.Bansia i Z.Gilowskiej aby ta reforma podniosła nasze finanse osobiste jak również wprowadziła w tą ogromną biurokracje gdzie 30% nic nie robi faktyczny, zadaniowy podział pracy gdzie będziemy opłacani według tego co zrobilismy a nie ile przeczytaliśmy gazet.

witam ...
do osoby piszacej wyzej..nie wiem jak w innych urzedach ale na lotnisku nie ma czasu czytac gazet..widze ze czesc z nas podzielila sie na2 grupy..osoby pracujace ok.20 lat-ktore sa prezciwne tzw.reformie i osoby z malym stazem-z wypowiedzi ktorych przebija totalna niechec zeby nie powiedziec nienawisc do starszych pracownikow...z czego to sie bierze??? z waszego rozczarowania...przyszliscie do pracy..uslyszeliscie ze jest tu kupe kasy,ktora na was czeka i co czekal tylko totalny zapi....dol???rozczarowanie???reforma jest do dupy...zmienic nalezy twardoglowych kierownikow i naczelnikow i pozwolic ludziom znajacym sie na pracy po prostu pracowac...POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH NORMALNYCH Z OKAZJI SWIAT..........

A ja życzę dla M.Bansia i Z.Gilowskiej aby ta reforma podniosła nasze finanse osobiste jak również wprowadziła w tą ogromną biurokracje gdzie 30% nic nie robi faktyczny, zadaniowy podział pracy gdzie będziemy opłacani według tego co zrobilismy a nie ile przeczytaliśmy gazet. To napisał chyba jakiś prowokator , kolego gdzie Ty pracujesz że masz czas czytać gazety. Gdybyś pracował na drodze baranie jeden to nie pisałbyś takich głupot . Dzięki za życzenia dla celników 30% do zwolnienia.

Czy ZWIĄZKI dostały "poprawiony" projekt ustawy o KAS ???
Czy ktoś coś wie na ten temat?

A mnie się wydaje że na stanowisku SSC powinna stać osoba która ma jakieś doświadczenie i pracowała w celnictwie wiele lat, a nie jakiś gość który nie wiadomo skąd się wziął i bierze się za robienie reformy. Łączy urzedy skarbowe ze SC, to jakaś totalna paranoja. Jestem pewien gdyby SSC była osoba znająca się na specyfice SC nie doszło by do tego.

Czy dyrektorem szpitala musi być lekarz? Z mojego miasta wiem, że lekarze doprowadzili szpital do ruiny. Powiat się w końcu zdenerwował i zatrudnił człowieka z poza środowiska i po roku były widoczne efekty.
Więc drogi Gościu nie mogę się z Tobą zgodzić.
Potrzebujemy po prostu sprawnego menadżera, a nie profesora prawa celnego.
Pozdrawiam

Misiek co to jest za porównanie, co innego szpital a co innego SC. Chyba jest jakaś różnica. Menadżer to może sobie kierować szpitalem lub jakiąś inną fabryką w której chodzi o zysk. SC jest organem państwa która ma odpowiednie cele, celem nie jest generowanie zysku tylko ochrona państwa i jego interesów. Czy zgodnie z Twoim zdaniem na czele policji powinien też stać menadżer? Misiek wam się w głowach poprzewracało.

Porównanie do Policji, czy też SG trochę nie na miejscu, ponieważ my nie nosimy broni, nie mówiąc juz o uprawnieniach.
Zadaniem szpitala nie jest generowanie zysku, a menadżer tam zarządzający ma do dyspozycji Radę Lekarzy, która jest ciałem nie tylko doradczym, ale również decyzyjnym w sprawach medycznych.
Tak samo powinno być u nas.Wiecej skorzystamy, jeśli będą nami zarządzać ludzie, którzy maja o tym pojęcie.
Nie struktura organizacyjna , a jakość zarządzania decyduje o sprawnym funkcjonowaniu organizacji.
Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Back
Do góry