Oficjalne projekty ustawy o KAS z dnia 28.02.2007r

Status
Zamknięty.
witam,bylo spotkanie wszystkich zwiazkow i co ......jakie ustalenia nic sie na ten temat nie pisze..........

Co się dzieje z panem Sławkiem

Co się dzieje z p.Sławkiem.Ostatnio nic nie pisze.
Przecież nawet jak był na urlopie to był widoczny na stronach.
Może Opole coś wie.

W całym świecie są celnicy.Znowu będą sie śmiać z Polski.

IV RP musi być bardzo oryginalna pani prowadząca M.F ze swoimi nieposzlakowanymi doradcami poczuła się chyba jak "Najwyższy" uważa,że jej doradcy z superzespołu mają rację absolutną oby się nie przeliczyła>>>>>ostanie dwa lata pokazały jak działa statystyka w M.F piasana jak na zamównie.Stworzyć program merytorycznie do bani można nawet w jeden dzień.Żałosne jest to ,że prawie całą wiedzę czerpie się na podstawie takiej trochę zabawnej statystyki.Odoszę wrażenie,że ta włśnie STATYSTYKA stacza to pańswo powoli nan dno, a my celnicy zapłacimy dużą cenę.

trzeba zmienić to, co źle funkcjonuje.. zresztą jak rozmawiam z młodymi celnikami to każdy narzeka i każdy chce zmian, a tu jakoś tak dziwnie wszyscy odwrotnie, narzekają że zmiany będą...ja tam chcę normalności, której w cle niestety brak i łudzę się, że może będzie ona w kas-ach..oby oby

Ja jestem młodym celnikiem naprawdę stary celniku i powiem tobie że zmiany jakie proponuje MF w ustawie o KAS to wcale nie są takie zmiany, których oczekuje młode pokolenie.... :evil: dlatego jestem przeciwny tej pseudo reformie

Pracuje w cle 10 lat i wiem, że zminy są potrzebne. Tak dłużej być nie może i nie musi. Niepokoi mnie tylko sposób wprowadzenia zmian i niektóre założenia "reformy". Czy połączenie ze skarbówką ma uzasadnienie? Czy nie da się zreformować tych urzędów oddzielnie? Wbrew temu co myslą i propagują w MF nie mamy aż tak wielu punktów stycznych, żeby można nas po połaczeniu nazwać jednolitą służbą. Czy urzędnicy KAS bedą musieli w okresie służby przygotowawczej zapoznac sie i zdac egzaminy zarówno w zakresie przepisów celnych i czysto skarbowych? ? ? ! ! !
Musimy walczyć o zasade "NIC O NAS BEZ NAS"

og.

mimo moich wielkich checi -kiedys,mimo wielkiego szczescia po zatrudnieniu mnie w cle -kiedys,mimo ninegannej pracy do dzis,zawsze w tej sluzbie byly tylko pretensje o nic,straszenie z byle powodu,grozby przenosin,alokowanie bez sensu.Cala ta sluzba i teraz juz panswo dziala przeciwko nam. :(

naprawdę stary celnik napisał:
trzeba zmienić to, co źle funkcjonuje.. zresztą jak rozmawiam z młodymi celnikami to każdy narzeka i każdy chce zmian, a tu jakoś tak dziwnie wszyscy odwrotnie, narzekają że zmiany będą...ja tam chcę normalności, której w cle niestety brak i łudzę się, że może będzie ona w kas-ach..oby oby

łódż się, łódż - to taki kawał o mieście Łodzi. Obyś się nie obudził w łodzi lub pod łodzią - czytaj raz na wozie raz pod wozem

Z tego co mi wiadomo jutro poprawiona wersja projektów o KAS zostanie przyjęta przez kierownictwo MF i gdzieś w okolicach środy powinniśmy ją dostać.
Rzekomo Związki otrzymają 21 dni na zgłoszenie uwag. Musimy jednak pamiętać, że będą to już konsultacje społeczne.
Na forum założymy nowy temat i przykleimy go obok tematu z projektami z 28.02.

Z treści narad kadry kierowniczej wynika, ze połaczenie w KAS jest cyt. "nieuniknione". Pytanie, co dadzą nam te konsultacje, czy realizatorzy reformy wezmą ewentualne zastrzeżenia i propozycje pod uwagę?

Mam świadomość, że nie muszą uwzględniać naszych uwag w konsultacjach społecznych. Na szczęście niektóre ZZ zgłosiły swoje uwagi w uzgodnieniach wewnątrzresortowych. Min. Finansów deklaruje, ze dużo z nich uwzględniło - niebawem się przekonamy

Czy związki coś robią w sprawie emerytur takich jak w GM dla ludzi, którzy pracują również na granicach??

POUL. RF podjęło uchwałę, która nakazuje przedstawiać w mediach wyłącznie stanowiska statutowych organów Federacji. Ten temat nie był rozpatrywany na ostatnim posiedzeniu, ale na pewno kwestia nierównego traktowania zostanie przeze mnie podjęta po przedstawieniu nam poprawionych projektów o KAS.

NIE LICZCIE NA ZRZĄDZENIE LOSU

Nie możecie Koledzy z Federacji operować pojęciami

"rzekomo"

przygotowując się

"profesjonalnie"

do negocjacji z Rządem.

My, Dinozaury (!) negocjując z NIMI

Ustawę o SC

byliśmy nie do zagięcia,

jeżeli chodzi o przepisy PROCEDURALNE !!!!!!!!!!

tO Jedyna skuteczna

BROŃ na Urzędasów:

PROCEDURA i Ich brak znajomości

REALNEJ RZECZYWISTOŚCI W OBSŁUDZE

interesantów

My, Dinozaury (!) negocjując z NIMI

Ustawę o SC

byliśmy nie do zagięcia,

jeżeli chodzi o przepisy PROCEDURALNE !!!!!!!!!!

I tak wynegocjowaliście ustawe z rozbudowanymi obowiązkami ale bez prawie żadnych praw dla celników i z wcześniejszymi emeryturami. Za to powinni was teraz posłac na zielona trawke :evil:

Tak to wygląda w elektroenergetyce, czyli coś dla naszych negocjatorów.

Dziesięcioletnie gwarancje zatrudnienia, a w przypadku ich naruszenia przez zakład - od 100 tys. do ponad 400 tys zł odprawy - to zaledwie początek profitów, które przysługują pracownikom większości spółek dystrybucyjnych w polskiej elektroenergetyce.

Zdaniem ZZ takie standardy muszą obowiązywać, jeśli rząd chce, aby pracownicy popierali przekształcenia prowadzone w państwowych przedsiębiorstwach.

żródło: gazeta.pl

W najbliższe święta polecam dwa filmy: Armageddon i Lepiej być nie może.

PS. Chciałbym przed mieć do przeanalizowania oficyjalny projekt KAS.

PSII Zastanawia mnie, w którym czytaniu zniknie zapis 3xmin. wynagrodzenie 8), zapewne w ostatniej chwili, aby było jak w Prze-Locie nad kukułczym gniazdem (lobotomia).

Def. z wiki: Celem lobotomii była redukcja procesów emocjonalnych, które zwykle towarzyszą procesom poznawczym — myślom i wspomnieniom (a więc i myślom natrętnym lub halucynacjom). Jednym z poważniejszych skutków ubocznych lobotomii przedczołowej jest utrata przez pacjenta poczucia „ciągłości własnego ja”, świadomości, że jest tą samą osoba, którą był wczoraj i będzie jutro.
Ponieważ lobotomia nie zawsze okazuje się skuteczna, jest nieodwracalna i prawie zawsze powoduje niekorzystne zmiany w psychice oraz zachowaniu pacjenta, w wielu krajach — między innymi w Polsce — obecnie w ogóle się jej nie stosuje.

Ja tez uważam, że Marian oszuka ludzi w kwesti zapisu 3 x min w projekcie ustawy o KAS. To jest zbyt piekne zeby było prawdziwe. Będzie tłumaczył, że parlament tak zmienił, że on chciał ale ....wicie, rozumicie..... albo cholera wie co.

napiszcie mi wreszcie co z ta reforma,rozumiem ze za zaraz nowy projekt ma dostac federacja tak??co z wymogami -wyzsze wyksztalcenie..bo jesli zostaje ten zapis to naprawde nie mam zamiaru za....lac w lato w pracy tylko sp[adam na zwolnienie.tylko niech mi tu zadna kolezanka nie pisze ze wziela kredyt i studiowala...bo nie kazdy mial kase i czas na prywatne studia pozdr

Status
Zamknięty.
Back
Do góry