Oficjalne projekty ustawy o KAS z dnia 28.02.2007r

Status
Zamknięty.
do goscia

TO NIE JEST NIENAWIŚĆ TYLKO ŻAL, ZŁOŚĆ PRZEDE WSZYSTKIM NA SIEBIE, ze dalem sie tak oszukac ..... W 2004 ROKU PRZENIOSŁEM SIĘ Z RODZINĄ DO NOWEGO MIASTA MUSIAŁEM KUPIĆ MIESZKANIE, ZA KTÓRE BĘDĘ SPŁACAŁ KREDYT PRZEZ 30 LAT !!! MIAŁO BYĆ PIĘKNIE STABILIZACJA WZROST ZAROBKÓW, A W ZAMIAN JEST PROJEKT - KNOT !!! GDY GŁOSOWAŁEM NA PIS MYSLALEM, ZE BEDZIE LEPIEJ ... POSTAWIĄ NA LUDZI NAJLEPSZYCH , A CO MAMY ??? :D TE PODWYZKI TO KOLEJNY ZABIEG BEZ POKRYCIA !!! taka jest prawda !!!!!!!!!!!!!!!

kompleksy

Kompleksy - żadnych jezeli chodzi o kwalifikacje to 3 fakultety (prawo, ekonomia i zarzadzanie) MBA angielski i niemiecki .... I co ja tutaj robiłem - WIERZYŁEM < ŻE BEDZIE LEPIEJ !!!!!!!!!!! POMYŁKI KOSZTUJĄ :!:

Prawdopodobnie nie jest z Ciebie prawik ani ekonomista możesz ewentualnie obecnie jakoś zarządzać swoim kredytem może pzrekonasz się czy na ekonomi byłeś czujny !!!!!

Re: do goscia

xxx napisał:
TO NIE JEST NIENAWIŚĆ TYLKO ŻAL, ZŁOŚĆ PRZEDE WSZYSTKIM NA SIEBIE, ze dalem sie tak oszukac ..... W 2004 ROKU PRZENIOSŁEM SIĘ Z RODZINĄ DO NOWEGO MIASTA MUSIAŁEM KUPIĆ MIESZKANIE, ZA KTÓRE BĘDĘ SPŁACAŁ KREDYT PRZEZ 30 LAT !!! MIAŁO BYĆ PIĘKNIE STABILIZACJA WZROST ZAROBKÓW, A W ZAMIAN JEST PROJEKT - KNOT !!! GDY GŁOSOWAŁEM NA PIS MYSLALEM, ZE BEDZIE LEPIEJ ... POSTAWIĄ NA LUDZI NAJLEPSZYCH , A CO MAMY ??? :D TE PODWYZKI TO KOLEJNY ZABIEG BEZ POKRYCIA !!! taka jest prawda !!!!!!!!!!!!!!!

biedaku - jak dałeś się oszukać 8) Co ten Twój PIS z Tobą wyczynia - kredyt 30 lat - toż to normalnie na serce można paść :D

Przestań pan jęczeć tylko albo się zwolnij i poszukaj innej pracy, wyjedź na Zachód tak jak wielu mądrzejszych od Ciebie i niechwalących się trzema fakultetami - takich jak Ty są setki i zamiast pierdzielić i biadolić próbują - i to się liczy... Jak jeszcze się nie nauczyłeś co może dać Ci kolejny rząd to czas otworzyć oczka i pomyśleć trochę

[/quote]biedaku - jak dałeś się oszukać 8) Co ten Twój PIS z Tobą wyczynia - kredyt 30 lat - toż to normalnie na serce można paść :D

Przestań pan jęczeć tylko albo się zwolnij i poszukaj innej pracy, wyjedź na Zachód tak jak wielu mądrzejszych od Ciebie i niechwalących się trzema fakultetami - takich jak Ty są setki i zamiast pierdzielić i biadolić próbują - i to się liczy... Jak jeszcze się nie nauczyłeś co może dać Ci kolejny rząd to czas otworzyć oczka i pomyśleć trochę[/quote]

Myslę więc jestem. Sądzę że kolega jest z zachodniego albo wschodniego pasa i kredytu nie musiał brać.
My musimy bo jesteśmy z pasa

A ja nie czekam. Żaden PiSior ani PiSda nie będzie mnie z roboty wywalac. Mam średnie więc podobno dla takich jak ja nie ma miejsca mimo 10 lat pracy bez najmniejszych zastrzeżen. Niedługo rozkręcam coś własnego (ale otym sza..) i choc lubię swoją pracę przyjdzie się z nią rozstac. Szkoda że takie reformy nie weszły wcześniej, bo nie inwestowałbym 10 lat życia w ten fach.
Pozdrawiam.

Mam już dość tych zmian na wymioty mnie bierze trwa to już tyle lat to przez Was "politycy " jest tak flustracja te posty na forum świadczą o tym,że ludzie pracujący w cle są celnikami a Wy faryzeusze jesteście idealni , stacicie taki elektorat sądze, że każy w swojej rodzinie przekona na kogo głosować bawcie sie tak dalej, poczytajcie prognozy dot. braku rąk do pracy! Czy uważacie,że celnicy nie znajdą sobie pracy to się mylicie większość z nich jest super fachowcami cło samo w sobie zawiera szerokie spektrum dziedzin. WSI padło a to wam się odbije czkawką za jakiś czas ............ pozdrawiam wszystki na forum ,,, czas kończyć, szkoda tylko,że swoje młode lata poświęciłem w cle to już 18 lat ....

Re: kompleksy

xxx napisał:
Kompleksy - żadnych jezeli chodzi o kwalifikacje to 3 fakultety (prawo, ekonomia i zarzadzanie) MBA angielski i niemiecki .... I co ja tutaj robiłem - WIERZYŁEM < ŻE BEDZIE LEPIEJ !!!!!!!!!!! POMYŁKI KOSZTUJĄ :!:

Idź sie przebadaj chłopie, jeżeli naprawdę masz takie kwalifikacje i pracujesz w cle.

biedaku - jak dałeś się oszukać 8) Co ten Twój PIS z Tobą wyczynia - kredyt 30 lat - toż to normalnie na serce można paść :D

Przestań pan jęczeć tylko albo się zwolnij i poszukaj innej pracy, wyjedź na Zachód tak jak wielu mądrzejszych od Ciebie i niechwalących się trzema fakultetami - takich jak Ty są setki i zamiast pierdzielić i biadolić próbują - i to się liczy... Jak jeszcze się nie nauczyłeś co może dać Ci kolejny rząd to czas otworzyć oczka i pomyśleć trochę[/quote]

Myslę więc jestem. Sądzę że kolega jest z zachodniego albo wschodniego pasa i kredytu nie musiał brać.
My musimy bo jesteśmy z pasa[/quote]

Widzisz kolego po 3 fakultetach - tak się składa, że przez kilkanaście lat pracy w cle jestem również na 30letnim kredycie - i choć wiem, że są wśród nas czarne owce - to nie obrażam ich tutaj jakimiś pasami wschodnimi bądź zachodnimi - tudzież centralnymi. Jeżeli tak piszesz, że myślisz - to powtarzam - przestań jęczeć tylko faktycznie zacznij myśleć
pozdrawiam

acha - chciałbym jeszcze przypomnieć wszystkim, że jest to wątek dotyczący KAS - więc przenieśmy inne tematy na odpowiednie wątki a dajmy się wypowiedzieć tym, którzy chcą na temat

OK

OK !!! UDOWODNILISCIE MI, ZE POWINIENEM SIE EWAKUOWAC Z POLSKI !!!! JEDNAK, CZY NIE UWAZACIE , ZE PANSTWO POLSKIE LEPIEJ TRAKTUJE PRZEMYTNIKOW NIZ SWOICH FUNKCJONARIUSZY I PRACOWNIKÓW !!! (MOWIMY TUTAJ TYLKO O UCZCIWYCH I ODDANYCH SWOJEJ PRACY) :D

*

przeglądając wszelkie sprawy z kks i ich zakończenie wniosek nasuwa się sam
zarabiasz na waciki a panowie z CZARNEJ STRONY MOCY dobrze się mają

Umiłowany HANSIE nie rozumię twojego wpisu. Sama robię w dochodzeniach od 20 - lat. Czy możesz sprecyzować swoją wypowiedź.

Na stronie wssc pismo dyra ic gdynia które można spłetować tak'nie bójcie się , nie protestujcie ,będzie tylko lepiej , a ci co mają inne zdanie to przeciwnicy reform , utrwalacze starego układu , przed nami świetlana przyszłość za minimum 3000 zł

Tak więc pierwsze skrzypce w terenie emefu już zagrały , trzeba czekać na następnych bo dużo ich po całkowitej czystce kadry kierowniczej w cle i skarbkach. Zobaczcie sami kto został i dopiszcie sobie resztę.
Jeżeli jest tak jak pisze szef gdyńskich celników to po jaki h.. przesłano takiego knota do konsultacji.Czyżby chciano wysądować , wsród zoli i skarbków że zapis o 3000zł brutto minimum pozwoli na przyzwolenie armii urzędników na zmiany , a ci co będą niezadowoleni to obrońcy starego układu albo trzymające się stołków zarządy zz.

ak się ma stanowisko MF do dzisiejszego wystąpienia minister finansów na konwencji PISu że reforma służb skarbowych i celnych przed lipcem.I co mam wierzyć że pojawi się projekt nowy zupełnie przyzwoity przepracowany ? kpina w biały dzień.Czas zgasić światło i podziękować takim jak dyro w IC Gdynia i innym

Wizyta Szefa Służby Celnej w Szczecinie.

Wiodącym tematem spotkania była oczywiście planowana reforma i powołanie Krajowej Administracji Skarbowej. Wiceminister M. Banaś przedstawił cele jakie przyświecają reformie. Przede wszystkim usprawnienie aparatu podatkowego, tak aby odpowiadał on wyzwaniom stojącym przed nowoczesną gospodarką. Jako jeden z głównych filarów wymienił informatyzację cła i skarbówki. Ponadto dodał, że utrzymywanie dwóch administracji wykonujących podobne zadania jest nieefektywne i bardzo drogie. Lepsze jest utworzenie jednej sprawnej struktury z samodzielnym budżetem. Minister zaakcentował również, że jednym z priorytetów reformy jest poprawa warunków pracy pracowników, w tym warunków płacowych. Powiedział, że absolutnie niedopuszczalna jest sytuacja, w której urzędnicy celni czy skarbowi zarabiają 1 300 zł. Dlatego tak ważnym było określenie minimalnej płacy wyjściowej (trzykrotność minimalnego wynagrodzenia, czyli ok. 2 800 brutto). Jedną z idei reformy jest to, że praca w administracji skarbowej będzie dawała perspektywę życia na przyzwoitym poziomie. Zapewnił, że generalną zasadą będzie, że nikt nie otrzyma propozycji pracy mniej korzystnej od obecnej. Minister powiedział, również, że reforma robiona jest także dla przedsiębiorców, ponieważ obecnie niejednokrotnie kontrole z obszarów VAT czy też akcyzy nakładają się na siebie. Po reformie będzie jedna kontrola obejmująca wszystkie obszary podatkowe.

Minister odpowiadał na pytania zgromadzonych. W tym m.in. dotyczące informatyków, którzy po reformie będą zdecydowanie lepiej opłacani, albowiem informatyzacja stanowi jeden z priorytetów reformy. Przy tej okazji minister powiedział również o Mobilnych Grupach Kontrolnych, których funkcjonariusze uzyskają szczególne uprawnienia, m.in. broń palną. Wynika to, z faktu że walka z szarą strefą stanowić będzie jedno z głównych zadań nowo tworzonej administracji. Minister Banaś wspomniał także o tworzonej szkole skarbowości, która wykorzysta zaplecze szkoleniowe administracji celnej i skarbowej, a jej system kształcenia ma pomóc urzędnikom skarbowym w podnoszeniu kwalifikacji. Zapewnił także, że w procesie reformy oddolne uwagi będą brane pod uwagę, a szczegóły zostaną określone w przepisach.

Źródło www.wssc.szu.pl

Ależ cudowna wizja, poprostu już chcemy do KAS Panie Ministrze

boicie sie?

Dlaczego większosć wypowiedzi jest właśnie w tak negatywnym tonie? Boicie się ewentualnej lustracji? Na razie to nie ma konkretów. Trzeba czekać na oficjalny projekt ustawy i wtedy być na "tak" lub "nie".

Ze strony WWSC:
W przesłanym dokumencie ze spotkania Podsekretarza Stanu, Szefa Służby Celnej Pana Mariana Banasia z przedstawicielami związków zawodowych działających w Służbie Celnej, które odbyło się w dniu 20 lutego 2007 r. ze zdziwieniem zauważamy, że w zakresie poszczególnych zagadnień ustalono między innymi:
- propozycje zapisów zawarte w projekcie zmiany ustawy o Służbie Celnej znajdą swoje odzwierciedlenie w projekcie ustawy o KAS.
- systemowy wzrost poziomu wynagrodzeń planowany jest w ramach realizacji polityki kadrowej i płacowej urzędników KAS.

Czy to oznacza, że na spotkaniu USTALONO demontaż jednolitej mundurowej Służby Celnej ?
Dlaczego związki milczą w sprawie podpisanego z Szefem dokumentu?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry