Te 3 tys. to piękny zapis, ale czy to prawda, że w uzasadnieniu nie ma mowy o ocenie skutków finansowych, tzn. mówi się o tym, że bez dodatkowych wydatków z budżetu zapewni się powyższe. Tymczasem już za parę dni GP pisze o blisko 300mln przeznaczonych w budżecie na ten cel.
SKĄD GP WZIĘŁA TĄ CYFRĘ.
A co z kolejnymi latami, GDZIE RZEKOMO MA BYĆ AWANS CO 2 LATA??? Ewidentnie widać brak dobrych intencji projektodawcy.
p.s. Pytam czy ktoś czytał UZASADNIENIE do projektów o KAS, bo ja sam po przeczytaniu dwóch stron musiałem już kategorycznie przestać, gdyż za bardzo rozbolał mnie brzuch ze śmiechu.
A tak na poważnie to jest mi wstyd, że coś takiego może w ogóle wyjść z resortu odpowiedzialnego za budżet RP. To uzasadnienie jest tak infantylne, że brak mi po prostu słów. Ręce opadają.
Biorąc nadto pod uwagę zapisy godzące wprost w prawa nabyte i różnicujące nieprawnie ludzi stwierdzić należy , że albo ten projekt to jest jakiś głupi żart, albo podpucha.
Jeśli zaś nie mamy do czynienia z niekontrolowanym do końca wybrykiem kogoś z MF i taki projekt Związki Zawodowe otrzymają do konsultacji to odpowiedź będzie krótka:
PROJEKTODAWCY NIE MOGĄ PRACOWAĆ W KAS, GDYŻ NIE SPEŁNIAJĄ WYMOGÓW ART.105 UST.1 PKT.3
PANIE MINISTRZE - PO LEKTURZE PROJEKTÓW STWIERDZIĆ MUSZĘ, ŻE TA USTAWA SKRZYWDZI WIELU BARDZO PORZĄDNYCH I MERYTORYCZNYCH LUDZI JESZCZE BARDZIEJ NIŻ PROCES ALOKACJI KADR PRZEPROWADZONY PRZEZ PANA DWÓCH POPRZEDNIKÓW.
WNOSZĘ O WYCIĄGNIĘCIE KONSEKWENCJI SŁUŻBOWYCH WOBEC OSÓB, KTÓRE STWORZYŁY TE PROJEKTY.