Obowiązkowe szczepienia dla mundurowych

Listonoszy jako osoby posiadające olbrzymi kontakt ze społeczeństwem jak najbardziej jako służbę umundurowaną przepis powinien dotyczyć. A babka rentki nie chce otrzymać?
Tak, kontakt mają...szczególnie przy wypisywaniu awiza, bo z doręczeniami to bywa różnie, no i zależy jaka babka;)

Tak, kontakt mają...szczególnie przy wypisywaniu awiza, bo z doręczeniami to bywa różnie, no i zależy jaka babka;)
😉 Tak sobie ich pracę wyobrażam, bo nie mam z nimi w zasadzie styczności od wielu lat. Taki stereotyp. Tak jak wiele stereotypów krąży o pracy/ służbie celników.

Wam chyba naprawdę w rodzinie nikt nie umarł na covid i sami na covid nie chorowaliście?
I chorowałam i w dalekiej rodzinie zmarli, ale przepraszam co to ma do szczepienia? Że chorować nie będziesz? Gówno prawda, w rodzinie osoba która przechorowała, zaszczepiła sie i teraz znowu leży na covidzie. To samo u mnie w dziale, dziewczyna chorowała, szczepiła sie w tym sorcie co mundurowi mogli sie szczepić i dopiero po 5 tygodniach teraz wróciła ponownie z covida bo ciężko przechodziła.
Mam również osobę, która zmarła po szczepionce jak już mamy sie licytować.
Coś jeszcze? „Tacy jak Wy”, znaczy sie jacy? Dystansuje się, nosze PRAWIDŁOWO maseczkę a nie na brodzie czy pod nosem, dezynfekuje, nie robie sztucznego tłumu.
Więc w czym Ci wadzę?

Ostatnia edycja:
Rozwiń myśl "przez takich jak wy ludzie umierają"
Tacy jak Wy, sam Sobie odpowiedz. Widać w wątku ze 80 %:jest przeciw szczepieniu znaczy Wy madralne wyksztalceni medycznie, sceptyczni do wszystkiego co nowe.
PS. Kończę konwersacje bo i tak Was nie przekonam a Wy będziecie dalej bili pianie. Pa

Dla tych co nie chcą się szczepić i uważają, że nauka jest głupsza od nich : W Polsce obowiązkowe są szczepienia przeciw gruźlicy noworodków w pierwszej dobie życia. Uważam , że powinniście wyjść na ulicę i zaprotestować, no bo skąd wiecie co tym biednym dzieciom wstrzykują , chyba że jesteście specjalistami lub ekspertami w tej dziedzinie. Nawiasem mówiąc wam też to coś wstrzyknęli :)

Dla tych co nie chcą się szczepić i uważają, że nauka jest głupsza od nich : W Polsce obowiązkowe są szczepienia przeciw gruźlicy noworodków w pierwszej dobie życia. Uważam , że powinniście wyjść na ulicę i zaprotestować, no bo skąd wiecie co tym biednym dzieciom wstrzykują , chyba że jesteście specjalistami lub ekspertami w tej dziedzinie. Nawiasem mówiąc wam też to coś wstrzyknęli :)
Genu głupoty nie można wstrzyknąć, jego po prostu się ma! 🙂

Nie man nic do szczepionek, mam wszystkie wymagane tylko nie mam przekonania do preparatu, który ze względu na pandemie nazywa się szczepionką. Za dużo niewiadonych.

Generalnie mam do szczepionek stosunek ambiwalentny, więc zapytam; nie tylko Ciebie panie @niedobry ale każdego z dyskutantów:
- ile czasu zajęły prace nad szczepionką na gruźlicę, badanie jej skutków ubocznych, testowanie - wpierw na zwierzętach - potem na ludziach i w końcu dopuszczenie do powszechnego użycia oraz ile dotąd przeprowadzono modyfikacji, już pierwotnie dopuszczonej szczepionki na gruźlicę, a także jaką sumę odszkodowań wypłacono za spowodowane przez nią skutki uboczne ???
Liczbę zgonów ludzi, zdrowych w momencie szczepienia tą szczepionką, zmarłych w jego następstwie, spokojnie możecie pominąć.
Jak już ogarniecie powyższe dane, porównajcie je do danych względem szczepionek covidowych - wtedy możecie się podzielić wnioskami z takiej analizy i kontynuować rzeczową dyskusję w tym temacie.

Nie man nic do szczepionek, mam wszystkie wymagane tylko nie mam przekonania do preparatu, który ze względu na pandemie nazywa się szczepionką. Za dużo niewiadonych.

Otóż to

Kwestia pandemii, które tutaj ktoś podnosi, nie mają żadnego znaczenia.
Tutaj istotne jest to, że jak obowiązki i rygory to traktują SCS na równi z innymi służbami, ale gdy innym dają rekompensaty, zachęty do pozostania w służbie czy chociażby 100% płatne L4 za covid-19 właśnie, to już nie.
To jest nie do przyjęcia.
Jeżeli będzie to procedowane w Sejmie to będzie to bdb okazja do pojawienia sie na obradach Komisji i wyrzucenia im tego co o takim podejściu władzy myślimy.
Ps. Dla osób z krótkim stażem informacja, że niestety zawsze tak było. Zawsze mamy z tym pod górę. Jako Służba Celna od kilku dekad z takim podejściem mieliśmy do czynienia. Rygory, restrykcje służby TAK, rekompensaty, chociażby prawo do zaopatrzeniowego systemu emerytalnego, to już NIE. Podnosiliśmy to przez dekady jako środowisko, bo co chwile wrzucali SC do SM gdy dodawali obostrzenia i obowiązki.
Ot taka filozofia Kalego naszej władzy.
Zawsze takiemu podejściu sprzeciwialiśmy się i będziemy to robić także i teraz.

Generalnie mam do szczepionek stosunek ambiwalentny, więc zapytam; nie tylko Ciebie panie @niedobry ale każdego z dyskutantów:
- ile czasu zajęły prace nad szczepionką na gruźlicę, badanie jej skutków ubocznych, testowanie - wpierw na zwierzętach - potem na ludziach i w końcu dopuszczenie do powszechnego użycia oraz ile dotąd przeprowadzono modyfikacji, już pierwotnie dopuszczonej szczepionki na gruźlicę, a także jaką sumę odszkodowań wypłacono za spowodowane przez nią skutki uboczne ???
Liczbę zgonów ludzi, zdrowych w momencie szczepienia tą szczepionką, zmarłych w jego następstwie, spokojnie możecie pominąć.
Jak już ogarniecie powyższe dane, porównajcie je do danych względem szczepionek covidowych - wtedy możecie się podzielić wnioskami z takiej analizy i kontynuować rzeczową dyskusję w tym temacie.
100 lat temu wprowadzono oficjalnie szczepionkę na gruźlicę. Od tego czasu uratowała miliony ludzi. 100 lat w rozwoju nauki to mało ? Polecam taką zasadę: ufaj naukowcom nie pisarzom, bo może będziesz mniej oczytany ale żył dłużej ( wybór jak zwykle należy do ciebie )

Back
Do góry