Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dzięki wszystkim dyskutantom .proszę napiszcie gdy ustawa wejdzie w życie . I kiedy będzie można pisać wnioski do zakładu emerytalnego MSWiA
Nie uwzglednianoA jak liczyli emerytury w tym roku (2019} ma ktoś wiedzę? uwzględniano podwyżkę czy nie.
Słyszałem, że jak już otrzymasz decyzję emerytalną, a mnożnik wejdzie później, to będziesz musiał złożyć wniosek o ponowne naliczanie...Na razie liczą po staremu. Odchodzę w styczniu i na razie kwota przyszłej emerytury wyliczona będzie w oparciu o stary mnożnik. Przy nowym mnożnik miałbym 388 zł netto więcej. Więc też czekam. Uzyskałem też taką informację, iż w razie co to nie będę musiał składać wniosku o ponowne przeliczeniu tylko IAS czy ZER zrobią to, niejako automatycznie. Oczywiście w sytuacji jeśli nowy mnożnik wejdzie po moim odejściu ale z datą wsteczną. Pozdrawiam
No ja wczoraj byłem u dziewczyny, która się u nas w Lubelskim UCS zajmuje emeryturami. I mi 2 wyliczenia przedstawiła i powiedziała, że sami naliczą na nowo jakby co. A jak będzie to zobaczymy. Mam nadzieję, że rozporządzenie wejdzie jeszcze w grudniu. Pozdrawiam
Hmm to wszystko od 1 stycznia 2019, a co z podwyżka i w 2020, bo ja już trochę tej legislacja nie kapuje
Hmm to wszystko od 1 stycznia 2019, a co z podwyżka i w 2020, bo ja już trochę tej legislacja nie kapuje
| 12:11 (6 godzin temu) | |||
|
Al. Ujazdowskie 1/3, 00-583 Warszawa tel. +48 22 694 74 70, fax +48 22 840 38 10 e-mail: bip@kprm.gov.pl |
NIe wszyscy.Czyli kolego Kapka , trochę inne deja vu
A teraz wszyscy zainteresowani na pocztę z wnioskami do ZER. I pamiętajcie - wszyscy piszemy o zastosowanie nowej wielokrotności od dnia przejścia na emeryturę i wyrównanie