Czyli kolego Kapka , trochę inne deja vu
Jak publikowałem posta, to nie było jeszcze w wykazie oczekujących...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Czyli kolego Kapka , trochę inne deja vu
Jak publikowałem posta, to nie było jeszcze w wykazie oczekujących...
oj wolny, nie przekomarzaj się, przecież dokładnie wiesz kim są Ci wszyscyNIe wszyscy.
podziękowania to należą się nam wszystkim - więc dziękuję wszystkim z którymi mogłem w tym wątku rozmawiać, którzy wyrażali swój niepokój i determinację i Frankowi Kisielowi, który ten wątek założył (niech to będzie podsumowanie podziękowań).
To Rozporządzenie obowiązuje od 01.01.2019 zgodie z par 2 a poprzednie straciłol moc -par3@astronom
Oby nie było tak, jak z ostatnią Nowelą ustawy emerytalnej obowiązującej od 01 lipca br. , a weszła w życie 12 września br. i ZER naliczał od terminu otrzymania wniosku, bo trzeba było wystąpić do IAS o zaświadczenia o służbie od 15.09.99 i zaświadczenia o zarobkach bez L-4 z liczonych 10 lat.
Dzięki temu, że rozp obowiązuje od 1 stycznia, osoby które odeszły na emeryturę w tym roku przed wejściem w życie rozporządzenia, mogą wnioskować o podwyższenie świadczenia. Tu nie ma żadnych wątpliwości.To Rozporządzenie obowiązuje od 01.01.2019 zgodie z par 2 a poprzednie straciłol moc -par3
Ja nie mam wątpliwości, że skoro obowiązuje od stycznia 2019 r. to należy się wyrównanie, bo kwota wypłacona była niższa o przysługującej wg rozporządzenia. Mam natomiast wątpliwości jaka może być interpretacja tych przepisow przy naliczaniu emerytur.Dzięki temu, że rozp obowiązuje od 1 stycznia, osoby które odeszły na emeryturę w tym roku przed wejściem w życie rozporządzenia, mogą wnioskować o podwyższenie świadczenia. Tu nie ma żadnych wątpliwości.
Czy możliwe jest naliczenie wyższej emerytury wstecz nie jest juz wg mnie takie oczywiste. Zaznaczam, że jest to tylko moje zdanie.
Życzę tegorocznym emerytom, żeby moje wątpliwości zostały rozwiane i żeby otrzymali podwyższone świadczenie z wyrównaniem.
Dziękuję Grześ 2211 ale nie wiem jak napisać do Ciebie jak nie znam adresu priv Jakbyś mógł napisz wzór pisma na ogólnym forumTak pisałem już wniosek do ZER. Myślę że wielu tegorocznych emerytów już to zrobiło zaraz po 12.12.2019 r. Jak chcesz to napisz do.mnie na priv, to podeślę co kopytko.