Nowe mundury??

Ujawnić się:)))))hihi i w nagrodę pojadę na pół roku na WSCHÓD-bo przecież nikt inny tam nie jezdzi tylko pracownicy ODDZIAŁÓW.

wczoraj byłem na spotkaniu w MF z SSC. Jestem na etapie rozsyłania otrzymanych PROJEKTÓW :cool: aktów wykonawczych do ustawy o SC. Jak je uważnie przeczytacie to dla niektórych może to być nie tylko rewolucja. W UCI są one do pobrania u Mirka (ROG) i Doroty (RPA), IC u Hanny i Uli (WKW) , a UC II u mnie (RPA) lub na OC czy RKP. Jutro z pocztą wysyłam do UC PT.
Jesienią FZZSC otrzyma jeszcze 2 PROJEKTY :cool: (po okresie urlopowym).

miałem nieodparte wrażenie, że temat mundurów na tym linku ostatnio mniej zajmuje forumowiczów - stąd w/z wzmianka. Po przeczytaniu projektów roboczych aktów wykonawczych do ustawy o SC nadal kolega chce szyć mundur?

Czegoś Ty czlowieku nie rozumiesz-my chcemy odziez ochronna za ten rok bo wyplacono nam mniej pieniazkow jako jedynym w Izbie Celnej -dostałeś wiecej to nie ściemniaj , nas oszukuja juz 3 lata.
Kogo Ty reprezentujesz????????
Mylisz pojęcia -jeżeli tak rozumujesz to niektorzy wcale nie powinni dostać kasy za mundur( a dostali wiecej niz pracownicy odzialow.)

pytania

Sądzę, że nowa szefowa kierująca wcześniej urzędem i pracująca w kontroli zna te problemy. Należy je zgłosić bezpośrednio do pani dyrektor lub przełożonego.Związki też to mogą zrobić, ale od pilnowania ubrań jest dział logistyki i skoro nie ma sygnału od przełożonego to skąd może o tym wiedzieć. Przecież nie muszą reagować na wpisy z forum w sprawie braku ubrań roboczych.Przecież związki to tylko ok.300 osób i przewodniczący nie musi się domyślać, że nie ma ubrań.

Ty Polit z jakiego festwalu dupków się urwałeś? Ty naprawdę nic nie rozumiesz? Czy jesteś taki bezczelny?

Ostatnia edycja:
Z tego co wiem to jeden z Oddziałów Celnch wystąpił o wydanie mundurów polowych do działu logistyki ,Zwiazki Zawodowe olewają załogę tak jak kierownictwo Izbowe chyba są to naczynia powiązane.Przewodniczący ZZ wie o problemnie już kilka miesiecy ale dla niego to tylko gacie ON jest stworzony do wyższych celów a swoich kolegów związkowców z Oddziałów Celnych ma gdzieś.
Analizuje jakieś projekty a tych projektów niezralizowanych jest oooo....przykład KAS podnieca się tym co jeszcze nie weszło i nie wiadomo czy wogóle kiedykolwiek wejdzie.
ZZ to wielka ściema oferują tylko paczki na święta i nic więcej.

Co zrobiły ZZ dla zawieszonych ????????NIC -a niektórzy zostali tylko pomówieni tak ma wygladać obrona pracowników przez ZZ????????

Być może kiedyś jakaś komórka Izby Celnej dostanie mniej za coś -za co dostali wszyscy równo to jak będziecie się czuli???????
Nasze ZZ mają to w dupie ( sorkas za słowa) kierownictwo też i nikt nie chce rozwiazać problemu bo to tylko gacie:))))).A za rok mogą być nie tylko gacie...........

Volcik2001 czy ty w ogóle czytasz ,to co piszesz?
W sprawie przywrócenia zawieszonych FC - w paru przypadkach ZZSC za zgodą (lub na ich prośbę) interweniował w kadrach. Wybacz ale nie będę tych spraw upubliczniał i już.
Nie zamierzam się chwalić: w dniu .... poprosił ZZ o interwencję funkcjonariusz "X", który w dniu .... został zatrzymany przez CBŚ w związku z podejrzeniem o korupcję itp. Po takiej informacji nikt by już nie przyszedł prosić ZZ o COKOLWIEK.
Tak samo na forum internetowym nie podam gdzie i w ilu postępowaniach dyscyplinarnych ZZ występuje jako obrońca FC. Było by to nieetyczne i już.
W sprawie odzieży ochronnej-po to został wybrany SIP i oddziałowi IP (zostali zaakceptowani przez wszystkie 3 ZZ+koło) aby takimi sprawami pracowniczymi się zajmować. SIP ma większe możliwości prawne wyegzekwować od pracodawcy w tej materii (współpracuje z PIP) niż ZZ (mogą tylko zwracać uwagę dyr.na problem, a SIP nakazać). Dlatego proszę się w tej konkretnej sprawie zwracać do kolegi SIP (jest osiągalny UCII-skarbiec) lub oddziałowych Inspektorów Pracy (są na UC I i II). Przypomnę, że SIP nie ma obowiązku czytania tego forum i dlatego najlepiej porozmawiać z nim osobiście.

Nikt nie chce podjąc tematu-nie zostały zapewnione przez Izbę Celną pieniądze na zakup umundurowania polowego na 2008 a więc kolejny raz nas WYRUCHALI.
ZZ ma to gdzieś,Naczelnik logistyki wysyła do Dyrektora,ZZ do SIP i tak w kółko.

"Chłopie" ile razy TOBIE należy należy wyjaśniać to samo? Tak na marginesie to czy w ogóle ruszyłeś "żyć" i zadzwoniłeś do SIP czy swojego Oddziałowego IP?

Ty chłopie przeciez zglosiles to do SIP,a ja zglaszam to do ZZ ale zwiazki maja to gdzieś,gdzieś ma to Naczelnik Logistyki,gdzieś ma to Szef Służby.Wszyscy wszystko mają gdzieś -wychodzi na to że nie warto coś zmieniać bo wszyscy mają to gdzieś....

ILE razy Ci CHŁOPIE tłumaczę że ZZ mają reprezentować załogę ,walczyć z niesprawiedliwością panującą w IC ale TY tego nie rozumiesz jesteś stworzony do wyższych celów jakieś gacie to nie problem no nie????Ruszcie dupę ZZ.

Kapica

Celnicy chcą odwołania swojego zwierzchnika

O natychmiastowe odwołanie ze stanowiska wiceministra finansów Jacka Kapicy, szefa Służby Celnej, chcą wystąpić w tym tygodniu związkowcy - dowiedział się „Parkiet".

Mają do tego wykorzystać piątkową manifestację NSZZ „Solidarność" pod hasłem „Godna praca, godna emerytura - to godne życie!". W zaproszeniu do funkcjonariuszy i pracowników Służby Celnej przedstawiciele NSZZ piszą, że przemarsz ulicami stolicy będzie okazją do wyrażenia „niezadowolenia wobec poczynań rządu, który skutki swej nieudolności zamierza pokryć z naszych kieszeni".

Jakie są konkretne zarzuty? To przede wszystkim mniejsze od oczekiwanych przez celników podwyżki płac, wprowadzanie bez konsultacji zmian prawnych dotyczących celników oraz nieprzestrzeganie prawa pracy. -Nie chodzi tylko o nasze warunki pracy, ale i bezpieczeństwo kraju - przekonuje nas Artur Ciesielski, wiceszef NSZZ pracowników skarbowych i szef NSZZ „Solidarność" pracowników Izby Celnej w Warszawie. - W tej chwili przez wschodnią granicę bez problemu można przemycić i narkotyki dla dzieci, i materiały rozszczepialne, bo jest tam zdecydowanie za mała obsada kadrowa, nie ma szkoleń pracowniczych ani specjalistycznego sprzętu. Od przynajmniej pół roku alarmujemy o tym ministerstwo - dodaje. Celnicy żądają również przyznania im emerytur mundurowych.

Wzeszłym tygodniu grupa ta złożyła już skargę do premiera na ministra finansów i jednego z wiceministrów - Andrzeja Parafianowicza, który nie przeprowadził w ustawowym terminie konsultacji społecznych do rozporządzenia regulującego zasady konkursu na stanowisko dyrektora izby skarbowej i naczelnika urzędu skarbowego. Celnicy nie wykluczają, że wystąpią o odwołanie także samego Parafianowicza.
http://www.wssc.szu.pl/news.php?id=1799

A co na to nasze ZZ?????? jak zwykle cisza-proponuje wysłąć xały Zarzad ZZ na Granicę Wschodnią może wtedy zaczną działać/

Jak zwykle nasz "związkowiec" niedoinformowany. Mowa o BlackJaku, oczywiście. Oprócz złośliwości, kasy i przywilejów dla siebie o niczym więcej nie wiesz, co?

tak masz rację kolego nic nie wiem o przywilejach i kasie dla mnie:D Może się podzielisz tą informacją (tylko konkrety proszę, a nie wodolejstwo):eek:

Back
Do góry