Nowa władza a nagrody kwartalne.

Jedna z wypowiedzi skomentowałem, ale tak się tym razem składa, że z pozostałymi prawie w 100% też się zgadzam.

To chyba jedyna zasługa obecnej władzy.

Trzeba też zauważyć, że oficjalnie się nie kryją z przejęciem kompetencji władzy sądowniczej, a także z możliwością wykonywania władzy przy użyciu narzędzia w postaci dekretów cesarskich, w dodatku nie zawsze zapisanych dla potomności. Co wcześniej albo i dużo wczesbiej też miało miejsce, ale z większym marginesem na tzw. demokrację.

Nie wiem też czy zauważyliście, że na bazie tragedii powodzian dobroczynność juz została sprywatyzowana wspólnie i w porozumieniu z jurasem 😱?

A my tu pitu pitu o nagrodach kwartalnych, podczas tak wielkich rzeczy jak spożywanie zimnej zupki wiezionej na bombach przez pól, albo i całą Polskę. A i tak wystygła 😭.

Oj narodzie narodzie....

Nagrody - III kwartał 2024!​

Przedstawiamy dane o średnich kwotach nagród za III kwartał 2024 r. w Izbie Administracji Skarbowej w Olsztynie:
♦️
KSC: 1.835,00 zł
♦️
FSCS: 1.617,00 zł
♦️
POZ: 1.798,00 zł
Inne źródło niż portal skarbowcy?

Dziękuję za odpowiedź. Zastanawiałem się, jak to jest możliwe, że kierując się podobnymi pobudkami głosowaliśmy na tak różniące się od siebie ugrupowania. Teraz już wiem, że dla Ciebie lepsze jutro ma wymiar światopoglądowo-polityczno-życzeniowo-intencyjny a dla mnie to po prostu dobrobyt i bezpieczeństwo obywateli. Pozdrawiam
Jednak twoje problemy z rozumieniem słowa pisanego są głębsze niż sądziłem

To, czym kierowałem się podczas wyborów opisałem w poście.

Nasza rozmowa o tym miałaby wymiar światopoglądowo-polityczno-życzeniowo- intencyjny.

Chyba że to taka maniera wkładania innym w usta słów, których nie wypowiedzieli.

Dyskusję z Tobą uważam za zakończoną.

Z tego co mi wiadomo to w Olsztynie wstrzymano wypłate nagród. Już w całej Polsce wstrzymane. Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
Uszatek - Jaka walka, jakie protesty? Nic nie będzie. Potulnie będziemy wyrabiać mierniki i pracować dla dobra KAS.

Dzień dobry. Zamrożenie środków na nagrody jest działaniem super nie fair, teraz dotyczy to tylko KAS, jutro i pojutrze kolejnych służb. Szukanie pieniędzy w służbach, które przynoszą środki do budżetu, to jak strzał w kolano. Pan Premier powinnien poszukać środków w innych miejscach, a Szef KAS powinnen bronić swoich pracowników i funkcjonariuszy. W naszej ocenie nie ma podstaw prawnych do zamrożenia środków, gdyby taka była, to decydenci powinni ją wskazać i jasno wyjaśnić jaki jest cel takiego działania. Nagroda to, ok. 300 zł do pensji/wynagrodzenia miesięcznie, to znacząca kwota dla wielu z nas .Jeżeli faktycznie potwierdzi się informacja, że w MF mnożniki zostały podwyższone czasowo o 300 zł na okres od lipca do grudnia br. - to DOPIERO GRANDA.

chamstwu i skurwysyństwu trzeba przeciwstawiać się siłom i godnościom osobistom.

Wężykiem, wężykiem ...

Dzień dobry. Zamrożenie środków na nagrody jest działaniem super nie fair, teraz dotyczy to tylko KAS, jutro i pojutrze kolejnych służb. Szukanie pieniędzy w służbach, które przynoszą środki do budżetu, to jak strzał w kolano. Pan Premier powinnien poszukać środków w innych miejscach, a Szef KAS powinnen bronić swoich pracowników i funkcjonariuszy. W naszej ocenie nie ma podstaw prawnych do zamrożenia środków, gdyby taka była, to decydenci powinni ją wskazać i jasno wyjaśnić jaki jest cel takiego działania. Nagroda to, ok. 300 zł do pensji/wynagrodzenia miesięcznie, to znacząca kwota dla wielu z nas .Jeżeli faktycznie potwierdzi się informacja, że w MF mnożniki zostały podwyższone czasowo o 300 zł na okres od lipca do grudnia br. - to DOPIERO GRANDA.

No to co godni ludzie? Zbieramy siły ...

Back
Do góry