Nowa władza a nagrody kwartalne.

Będąc obywatelem Polski, patriotą, oraz celnikiem, stawiam interes Państwa i Narodu ponad własne potrzeby i korzyści. Nie brałem, nie biorę i nie będę brał łapówek.

Podobnie podczas decyzji przy urnie nie kieruję się i nigdy nie kierowałem kalkulacją, która opcja da nam celnikom więcej, ale która opcja zapewni mojej Ojczyźnie lepszą przyszłość, i lepsze warunki moim dzieciom.

A nie tym, kto mi wrzuci więcej do kabzy.

I to tyle.

Nie krytykuję innych postaw i motywacji, jedynie przedstawiłem własną.

A gwoli pamięci i przypominania zasług różnych opcji przypomnę tylko ucywilnianie i wyrzucanie na bruk pełniących służbę na pierwszej linii po 10 czy 15 lat, bo dotknęło to również mnie.

Pozdrawiam.

Będąc obywatelem Polski, patriotą, oraz celnikiem, stawiam interes Państwa i Narodu ponad własne potrzeby i korzyści. Nie brałem, nie biorę i nie będę brał łapówek.

Podobnie podczas decyzji przy urnie nie kieruję się i nigdy nie kierowałem kalkulacją, która opcja da nam celnikom więcej, ale która opcja zapewni mojej Ojczyźnie lepszą przyszłość, i lepsze warunki moim dzieciom.

I to tyle.

A gwoli pamięci i przypominania zasług różnych opcji przypomnę tylko ucywilnianie i wyrzucanie na bruk pełniących służbę na pierwszej linii po 10 czy 15 lat, bo dotknęło to również mnie.

Pozdrawiam.
Witam, możesz szerzej rozwinąć wątek tej "lepszej przyszłości"?

Ostatnia edycja:

I to tyle.

Pozdrawiam.
Czyli teraz już jesteś poza służba więc jesteś zadowolony, że zabierają pieniądze aktywnym zawodowo, bo Tobie też coś zabrano? Elegancko mistrzu.

Dobra dobra, z tymi peanami o poprzednim rządzie. Nie ujmuję, ale to za covidu poprzedni rząd wstrzymał wszystkim służbom nagrody a finalnie nie wypłacił ich tylko w kas, pozostałe służby dostały.
Kas i celnicy, dzieci do bicia, którym wszystko można zabrać i nie zauważa tego bo się kłócą miedzy sobą, albo szczują konkurencję polityczną.
Widzisz to nie są peany tylko rzeczywistość,a teraz doświadczysz tuskowej rzeczywistości,nie tylko nagrody bo o tym zapomnijcie ale wasze pensje zmaleją per saldo,możesz sobie uważać co chcesz ale pieniędzy nie oszukasz,ludzie w swoim mądrusiowym myśleniu szukania dziury w całym i wymądrusiowali sobie uśmiechniętą trzecią drogę i mają ścieżkę przez wieś, rachunki właśnie nadcho dzą i zagotują im wodę w chłodnicy do wrzenia to są fakty.Obecnie nikt się nas o nic nie będzie pytał i nikt nas nie będzie słuchał,sprawczość celników czy kogokolwiek spadła do pisania pism i ich wysyłania bo tylko tyle teraz możemy a w odpowiedzi jeśli będzie to będzie uśmiechnięte gówno.

Cóż, z poprzednim szefem KAS też "negocjowała" ...a co do wstrzymywania nagród to kiedyś inna pani też wnioskowała za wstrzymaniem i w efekcie została ulubienicą premiera...:cool:

No to ja jeszcze dodam, że onegdaj, bodajże za rządów Leszka, pewien Pan związkowiec tak negocjował podczas strajku na zachodniej granicy, że do emek trzeba było czekać do 2017.

Także tradycja w tej materii jest 🥴.

Jedna z wypowiedzi skomentowałem, ale tak się tym razem składa, że z pozostałymi prawie w 100% też się zgadzam.

To chyba jedyna zasługa obecnej władzy.

Trzeba też zauważyć, że oficjalnie się nie kryją z przejęciem kompetencji władzy sądowniczej, a także z możliwością wykonywania władzy przy użyciu narzędzia w postaci dekretów cesarskich, w dodatku nie zawsze zapisanych dla potomności. Co wcześniej albo i dużo wczesbiej też miało miejsce, ale z większym marginesem na tzw. demokrację.

Nie wiem też czy zauważyliście, że na bazie tragedii powodzian dobroczynność juz została sprywatyzowana wspólnie i w porozumieniu z jurasem 😱?

A my tu pitu pitu o nagrodach kwartalnych, podczas tak wielkich rzeczy jak spożywanie zimnej zupki wiezionej na bombach przez pól, albo i całą Polskę. A i tak wystygła 😭.

Oj narodzie narodzie....

I to jest właśnie to o czym napisałem w pierwszym i drugim poście. Każdą tą lepszą przyszłość widzi inaczej. I każdy z nas ma do tego święte prawo
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

I to jest właśnie to o czym napisałem w pierwszym i drugim poście. Każdą tą lepszą przyszłość widzi inaczej. I każdy z nas ma do tego święte prawo
A oto ciąg dalszy naszych wyborów przy urynie dla prawdziwego samca alfa. Idealny na odświeżać kibla w męskiej szatni oraz neutralizator po porządnym męskim sraniu po męskim kotlecie schabowym. Żadna samica nie przejdzie obojętnie, gdy poczuje ten wywar z jąder goryla.

Ostatnia edycja:
A oto ciąg dalszy naszych wyborów przy urynie dla prawdziwego samca alfa. Idealny na odświeżać kibla w męskiej szatni oraz neutralizator po porządnym męskim sraniu po męskim kotlecie schabowym. Żadna samica nie przejdzie obojętnie, gdy poczuje ten wywar z jąder goryla.
No to się teraz popisałeś. Doskwiera obecna władza a taki miód był jeszcze niedawno!
Trafiłeś do ignorowanych. Tym wpisem opisałeś siebie i elektorat do którego należysz bardzo dosadnie! I nie żeby to były jakieś wydumane stereotypy!
Bez odbioru.

Ostatnia edycja:
Twórczość rodem z myśli parapastora Szawła Chojeckiego, ale ja może zacytuje Macieja Korwina który przed swoim wyborem na króla Węgier powiedział że "nowego króla wybiorą dziś aniołowie a zostanie nim ten co jada na żelaznym stole". Nie wiem czy nowy rząd ma mandat królestwa niebieskiego ani czy jego członkowie jadają na żelaznym stole, niemniej lud dostał 20% podwyżki na dzień dobry a potem 2 premie kwartalne w wysokości zazwyczaj spotykanych na koniec roku a teraz będziemy przez trzy lata zaciskać pasa - czyli koniec z podwyżkami, awansami i wyjazdami na kursy. Pamiętam jak niektórych kłuło 17 awansów Zbaraszczuka w 2 lata (w rzeczywistości było ich 8 facet zaczynał od st. rachmistrza) ja co prawda nie pobiłem jego wyniku ale miałem w analogicznym okresie 3 awanse (1 stanowiskowy i 2 w stopniu)po 6 latach bez awansu więc też nieźle. Wspominałem również że za czas jakiś będziemy z rozrzewnieniem wspominać inspektora obecnie w stanie spoczynku, ale jakoś nie raduje mnie spełnienie proroctwa.

Tyle, że nie każdy respektuje to prawo, najczęściej nie pojmując, iż kwestia wyboru jest dużo bardziej złożona niż jego własne życie.
Problem zaczyna się już, gdy jednych skrzywdzili "ci", a drugich "tamci", a co dopiero, gdy trzecich skrzywdzili i "ci" i "tamci" !!
Nikt z nas nie ma nawet fioletowego pojęcia, co wyrządzono drugiemu człowiekowi, a jednak wielu uwielbia oceniać, krytykować
wybory innych, dyskredytować ich argumenty, często posługując się w tym celu inwektywami, wręcz nazywając takich "idiotami" -
w imię "nazywania rzeczy po imieniu".

Doskonałym przykładem totalnego niezrozumienia celu i intencji piszącego, jest tu komentarz do posta Kolegi @Bolo19999:

Czyli teraz już jesteś poza służba więc jesteś zadowolony, że zabierają pieniądze aktywnym zawodowo, bo Tobie też coś zabrano? Elegancko mistrzu.

pomimo że on wyraźnie zaznaczył:

...
...

Czy naprawdę podkreślenie patriotycznego wyboru (i to bez wskazania konkretnej opcji) ma oznaczać zadowolenie z krzywdy innych?!
W żaden sposób nie jestem w stanie pojąć takiego toku rozumowania ...

kontestator napisał:
"Witam, możesz szerzej rozwinąć wątek tej "lepszej przyszłości"?"

To już każdy rozumie inaczej, byłaby to rozmowa światopoglądowo-polityczno-życzeniowo-intencyjna.

Istotą postu jest to, że na wybór nie wpływa szansa na zastrzyk gotówki do mojej kieszeni, ale szeroko pojęta racja stanu i dobro Ojczyzny, jej przyszłość, rozwój.

Ostatnia edycja:
A to już proponuję jakieś studia albo chociaż kurs z rozumienia języka polskiego pisanego.
"poza służbą" ??? gdzie tak napisałem?
opisałem czas przeszły a nie aktualny
"jesteś zadowolony bo tobie też coś zabrano"??? a gdzie to moje zadowolenie z tego faktu???
"mistrzu" z małej litery to szyderstwo, drwina. niezasłużone, bez komentarza...

Mimo wszystko pozdrawiam i życzę zrozumienia sensu postu.

P.S. Jakże trafny nick... Dżepetto.. ale ja nie jestem Pinokiem

kontestator napisał:
"Witam, możesz szerzej rozwinąć wątek tej "lepszej przyszłości"?"

To już każdy rozumie inaczej, byłaby to rozmowa światopoglądowo-polityczno-życzeniowo-intencyjna.

Istotą postu jest to, że na wybór nie wpływa szansa na zastrzyk gotówki do mojej kieszeni, ale szeroko pojęta racja stanu i dobro Ojczyzny, jej przyszłość, rozwój.
Dziękuję za odpowiedź. Zastanawiałem się, jak to jest możliwe, że kierując się podobnymi pobudkami głosowaliśmy na tak różniące się od siebie ugrupowania. Teraz już wiem, że dla Ciebie lepsze jutro ma wymiar światopoglądowo-polityczno-życzeniowo-intencyjny a dla mnie to po prostu dobrobyt i bezpieczeństwo obywateli. Pozdrawiam

Nagrody - III kwartał 2024!​

Przedstawiamy dane o średnich kwotach nagród za III kwartał 2024 r. w Izbie Administracji Skarbowej w Olsztynie:
♦️
KSC: 1.835,00 zł
♦️
FSCS: 1.617,00 zł
♦️
POZ: 1.798,00 zł

Taki styl króluje tegorocznej jesieni! Kasia Tusk zdradza triki, jak go nosić​

Kasia Tusk zna się na modzie jak mało kto. Cały czas śledzi, co się pojawia na wybiegach czy w różnych innych źródłach poruszających kwestię najnowszych trendów. Można być pewnym, że córka premiera doskonale wie, co jest na topie! Ostatnio postanowiła opowiedzieć o stylu, który króluje tej jesieni i jak zaadaptować go do codziennych stylizacji. Warto poznać jej triki!

Back
Do góry