Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Kolego, zbudź się. O czym Ty mówisz? Popatrz na to co się dzieje z podstawami systemu demokratycznego w państwie. Zdeptali podstawowe założenia - a Ty piszesz o przyzwoitości .... Doprawdy wyśmienite.... Potraktował bym to jako przedni dowcip, gdyby nie to że trochę straszno...
ano, straszno - dla każdego świadomego, tego co się dzieje. Dla reszty może i śmiesznie. Może i wywołać nawet poklask głupawego żelaznego elektoratu.
Ale, dla każdego świadomego, jak to mówili, "strach się bać"....
Obawiam się że nie do końca zrozumiałem Twoją wypowiedź Tele Echo.
Wiesz Zielony ? Napisałem spory elaborat, celem wyjaśnienia ci jak bardzo się mylisz... Ale obawiam się że i tak nie zrozumiesz, dlatego zakończę ten wątek dyskusji przyznaniem ci racji - przejrzałeś mnie i rozpracowałeś. Chylę czoła przed bystrym intelektem, ciętym dowcipem i żelazną logiką.
weż coś na zwieracze - walisz po cztery takie same posty w różnych wątkach, ty mnie wzywasz? sorry ale kto ty jesteś? gdzie byłeś przez tyle lat? w trakcie protestów? alokacji? wartościowania? wprowadzania ustawy o sc? walki i emki? gruszę? nagle taki z ciebie wyrósł kilkudniowy trybun celniczy?
Unii nie śniło się, że można odkażać spirytus, żeby go spożyć.
Stworzono u nas listę takich skażalników, że grupy przestępcze już nawet nie bawią się w odkażanie, bo trunek można pić od razu a nawet są dodatkowe efekty uboczne potęgujące efekt.
Aby skutecznie monitorować VAT i zwalczać przestępczy proceder w całej UE musi być stworzony system Unijny, ale do tego daleko.
Masz w zupełności rację. Jeżeli ktoś pogrzebie głębiej to wyjdzie z tego ,,afera spirytusowa,, . Obecnie SC jest całkowicie bezbronna w walce z nielegalnym alkoholem. Według mnie przepisy unijne są tylko pretekstem aby nic z powyższym nie robić. W Polsce od kilku lat mamy silny lobbing gorzelniczy. Można przeanalizować komu obecne regulację sprzyjają. W ostatnich latach często zmieniały się regulację prawne w tym zakresie, które znacząco utrudniały przeciwdziałanie temu procederowi. W ramach audytu nowy SSC powinien ten problem dogłębniej przeanalizować.
I jeszcze jeden artykuł sprzed kilku miesięcy traktujący o lobbowaniu w MF-ie Jak się tak przyjrzeć to brzmi zatrważająco!!! Pan Prezes Kaczyński tego nie zauważa?!
http://m.interia.pl/biznes/news,2186288
ku pokrzepieniu serc: jeżeli przyjąć wypowiedź Prezesa, że obecny rząd to tylko eksperyment to na jesień zwłaszcza kiedy się dostarczy mu rzeczywiste wyniki finansowe to nasz szefuncio znowu ze swoimi segregatorami będzie mógł się przenieść do archiwum, czego osobiście i Wam życzę