NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Anonymous napisał:
Kochani !
Odrobina rozsądku, nie jesteśmy górnikami ( nie mam zamiaru ich obrażać ) demolującymi stolicę, jesteśmy funkcjonariuszami celnymi, wykształconymi, mądrymi, inteligentnymi, a więc umiejącymi powstrzymac emocje i umiejącymi "wypracować wspólnie z rządem jakiś kompromis , dający się zaakceptowac przez obie strony. Więcej takich głosów, jak P.Gajda, i inni umiarkowani, a może uda się nam ostudzic gorące, młode głowy. Jesteście ze wschodu, więc znacie rosyjskie przysłowia:..." ciszej jedziesz, dalej będziesz"...
cicho pan Gajda jechał już lata temu. A kto powiedział ,że w negocjacjach obie strony muszą ustąpić. Jest ekonomii i w wojskowości zasada ,że silniejszy bierze wszystko. Silniejszym dzisiaj jesteśmy MY :!: :!: :!: :P :P

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Kochani !
Odrobina rozsądku, nie jesteśmy górnikami ( nie mam zamiaru ich obrażać ) demolującymi stolicę, jesteśmy funkcjonariuszami celnymi, wykształconymi, mądrymi, inteligentnymi, a więc umiejącymi powstrzymac emocje i umiejącymi "wypracować wspólnie z rządem jakiś kompromis , dający się zaakceptowac przez obie strony. Więcej takich głosów, jak P.Gajda, i inni umiarkowani, a może uda się nam ostudzic gorące, młode głowy. Jesteście ze wschodu, więc znacie rosyjskie przysłowia:..." ciszej jedziesz, dalej będziesz"...
cicho pan Gajda jechał już lata temu. A kto powiedział ,że w negocjacjach obie strony muszą ustąpić. Jest ekonomii i w wojskowości zasada ,że silniejszy bierze wszystko. Silniejszym dzisiaj jesteśmy MY :!: :!: :!: :P :P
Pan Gajda już raz pokazał gdzie ma Celników. (Wielki szcun dla prawdziwych zolli)

bursa1 napisał:
BO TUSK JUŻ SAM NIE WIE CO ROBIĆ.
1 służba zdrowia
2 górnicy
3 nauczyciele
4 no i my wspaniali

ALE Z NAMI MA NAJGOŻEJ BO CAŁA UNIA NA TO PATRZY. ON TAM OD PIĄTU PŁACZE W CISZY GABINETÓW I SAM NIE WIE CO ON JEST TEMU WINIEN. JJA MU POWIEM. OBIECAŁ IRLANDIĘ TO NIECH JĄ ZACZNIE BUDOWAC OD CELNIKÓW, OD GRANIC!!!!!

NIE PŁACZ DONIU, JUŻ NIEDŁUGO!!!!!!!!!

NO I CO MOżE WOLISZ ABY PIS Z BRATEM BLIźNIAKIEM NA CZELE POWRóCIł?

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
inspektor celny napisał:
Anonymous napisał:
Bo od poniedziałku dostaną celników niemieckich
kto to wymyślił do nagrody nobla go wystawić hahaha

i moze jeszcze za taka sama kase jak my? a przyuczenie do j. polskiego (w Polsce obowiazuje j. polski jako urzedowy, wiec klepanie decyzji/mandatow/itp. moze sie odbywac tylko w takim jezyku)
Końcówkę wymienią na niemiecką a mandat wypiszą tylko w EURO. Po 01.05.2004r. przecież mieli pracować z nami. Poproszę o nagrodę Nobla
A Celinę obsłuży volhsdojcz :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja wohl! I to jeszcze jak! A gdzie Celina wohnen tzn. mieszka?

mówili przed chwilą O 17.10 7w TVN24 celnicy i kierowcy.
Czyli co napuszczanie jednej grupy zawodowej na drugą. Chyba nie o to chodzi

Kierowcy nie są stroną w sporze (choć cierpią na 7tym najbardziej) jeśli coś to Rząd Celnicy i Kierowcy

a ja mam dwa pytania:
1. czy ktoś w ogóle nad tym wszystkim panuje?
2. co tak naprawdę może spowodować aby sytuacja się ustabilizowała? - i nie piszcie proszę frazesów 1500 zł podwyżki

AKCJA PONIEDZIAŁKOWA

Wrocław,dn.27.01.2008

Koleżanki i Koledzy !

W naszej Izbie w najbliższy poniedziałek-28.01.2008 ,tak jak w piątek,trwa AKCJA SOLIDARNOŚCIOWA z celnikami z granicy wschodniej.

za Zarząd ZZFiP SC IC Wrocław
przewodniczący
Ryszard Margas

Brawo Wrocław. U nas też tak będzie. Jutro dajemy ostatnią szansę rządowi na konkretne rozwiązanie konfliktu. Jak nie zrozumie to sam sobie będzie winny, gdyż protest się rozszerza i niedługo już nikt nad tym nie zapanuje.

slawomir.siwy napisał:
Brawo Wrocław. U nas też tak będzie. Jutro dajemy ostatnią szansę rządowi na konkretne rozwiązanie konfliktu. Jak nie zrozumie to sam sobie będzie winny, gdyż protest się rozszerza i niedługo już nikt nad tym nie zapanuje.

a ja odnoszę dziwne wrażenie, że i tak nad tym nikt nie panuje :evil:

PANIE SŁAWKU A JAK Z NIEKTÓRYMI DONIESIENIAMI MEDIÓW? WIERZYĆ, CZY NIE WIERZYĆ?

Anonymous napisał:
a ja mam dwa pytania:
2. co tak naprawdę może spowodować aby sytuacja się ustabilizowała? - i nie piszcie proszę frazesów 1500 zł podwyżki

no i jeszcze jedno dołożę:
3. ile wpisów namawiających do protestu pochodzi od celników a nie od zwykłych prowokatorów którym na rękę jest powrót do władzy ekipy bliźniaków i ojca dyrektora

Anonymous napisał:
a ja mam dwa pytania:
poczytaj FORUM>...
bedziesz wiedzial KASA i godziwe traktowania, ochrona prawna i jasne kryteria kariery i awansu zawodowego, UPS i jako sluzby mundurowe- te same uprawnienia nam sie naleza- emerytura po 15 latach!

CIEKAWE CO POWIEDZĄ "ZWYKLI" LUDZIE JAK JUTRO TRANSPORTOWCY ZABLOKUJĄ DROGI?
Ciekawe czy im się dostanie tak jak celnikom mimo ewidentnych różnic, bo celnicy nikogo nie blokują. Rząd nie ma odwagi się przyznać, że nie może sobie pozwolić na podniesienie szlabanów rękami Straży Granicznej obecnej na granicach. Za dużo pieniążków stracą z niepobranych ceł i podatków. Ciekawe czy ktoś powie że kierowcy powinni swoją sytuacje załatwić w cywilizowany sposób za pomocą negocjacji a nie przy pomocy blokad?

Mam w dupie kto jest u władzy, chcę lepiej zarabiać i być szanowanym za moją ciężką pracę!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry