NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
więc słuchaj, te obiecane 500zł nie jest czymś extra! po obniżeniu składki emerytalnej i tak te pieniądze byśmy dostali i nie 500zł a 245zł netto..i na ten ochłap chcą nas brać...mamy swoją godność i za niewolniczą pracę ochłapów zbierać nie będziemy bo one i tak bez protestu dostaniemy.kapwu?

dalej nie wiem: 500 czy 245 ?, obniżenie składki emerytalnej nie przyniesie ani kwoty 500, ani 245 , więc dalej nic mi to nie mówi!!!

Trzeba bylo słuchać Pana M. Boni - średni 350 PLN netto na łapkę (średnio), może być 150 a może 350 PLN

Anonymous napisał:
Jako zwykły "robol"celny prosze o wyjasnienie, czy te 500 zł to jest liczone razem z inflacyjnym i obniżeniem składki, czy jest to 500 zł "extra", oprócz tych dwóch składników ???
Wszyscy "robole" celni nie wiedzą co się dzieje, o co walczymy i czy walczymy, Państwo związkowcy "walczycie"między soba i nikt nie wyjasnia nam niczego, ani Wy , ani Rząd, proszę o jasną i konkretną odpowiedź, inaczej szkoda naszego dotychczasowego wysiłku, jeżeli te 500 zł jest extra, to uważam , że na chwilę obecną mozna to przyjąć, a od was związkowców zależy załatwienie pozostałych spraw tak, aby nie budziły niczyjej wątpliwości
Tak na prawdę to w tym 500 brutto masz dodatkowo 255 brutto , oprócz wcześniejszych 245 brutto z projektu budżetu.
Czyli rząd rzuca dodatek 255 brutto.
[/b]

w Korczowej stoi 600tirów,Medyka 200,Kuźnica-350, Bobry-200, itd. jak widzicie protest trwa bo to jest nasza sprawa!

celnik3 napisał:
2007.01.27 8.48
W Kuźnicy czterech kuźnickich z pieczątkami:
- przywóz: kierowniczka
oraz alokerska Baaatka z podwójnym nazwiskiem
- wywóz: szybki TADZIO K
oraz ktoś tam jeszcze
oraz wzmocnienie złożone ze starych pracowników z UC SUWAŁKi i IZBY BIAŁOSTOCKIEJ.
BARDZIEJ TO JEST PILNOWANIE PRZEJŚCIA NIŻ NORMALNA PRACA
Kolejka do Zadworzan/ Popławiec ok 450 Tirów
PS. Napiszcie co się dzieje w BOBRACH?????
Własnie co słychać w Bobrach?

w TVP3 podają.."tragiczna sytuacja na granicach"..namioty, kuichnie polowe dla kierowców..przewoźnicy karpatcy złożyli się na 100posiłkow dla kierowców...do Medyki przyszło więcej celników, do Korczowej tak samo....Dorohusk 900 tirów oczekuje

rozumiem doskonale sytuację kierowców...wiem jakie muszą znosić niewygody...ale oni pojadą nawet po tygodniu stania a my zostaniemy znowu ze swoim problem na lata...i kto nam pomoże?...nie poddawajmy się!!!! teraz albo nigdy!

TVP3 Dorohusk - 7 f.c.; ale pani redaktor podała że kolejka posówa sie do przodu!!!! Czy ktoś wie skąd są ci f.c.??

rozumiem doskonale sytuację kierowców...wiem jakie muszą znosić niewygody...ale oni pojadą nawet po tygodniu stania a my zostaniemy znowu ze swoim problem na lata...i kto nam pomoże?...nie poddawajmy się!!!! teraz albo nigdy!

z tego co podają media...do pracy zgłasza się coraz więcej celników ale sytuacja jest i tak dramatyczna...taka właśnie ma być aby rząd zaczął nas traktować poważnie co to za protest jak nie jest dramatycznie..do tej pory nie było dramatycznie i nas zbywali latami...teraz to jest nasz ostatni protest, musimy zwyciężyć!!!!

Teraz będzie tak: jeżeli protest nie wypali to młodzi odchodzą z pracy a nowych chętnych nie ma. Widzę jak wyglada nabór w mojej izbie. Śmieją się kadrowej prosto w twarz i wychodzą jak na koniec rozmowy dowiadują się o 1300 zł przez 3 lata + własny dojazd na granicę. A jak młodzi odejdą, niektórzy świerzo z pieczątkami to starzy się nie wyrobią z robotą i też będzie zastój ale już go nie zlikwidują z dnia na dzień bo nie bedzie takiej możliwości.

To będzie decydujący rok. WSZYSCY w moim wydziale szukają innej pracy a nie ma możliwości zastąpić naszej pracy kimś z innego wydziału.

Informacja do "Gość" z poprzednies strony godz. 9.19. Opisałem tam jak będzie podzielona propozycja 500 zł od rządu.

W TVN24 wystąpił przed kamerami jakiś łamistrajk apelując o powrót do pracy celników. Na pagonach nic nie zauważyłem więc mniemam że jest aplikantem,. To sie pytam jakim prawem wystąpił w naszym imieniu i agituje do pracy.

Koledzy z tej Izby pokażcie mu gdzie raki zimują bo coś mi się wydaje że on nie chce pracować w cle.

albo zwykły przebieraniec...a może jakiegoś kierowcę przebrali w szmaty celne i postawili przed kamerą?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry