NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Proszę mających wątpliwości przeczytajcie to!!!
"Czas moi mili naprawdę działa na naszą korzyść. Wytrwajmy!!! Uwierzmy w siebie że jesteśmy razem naprawdę potęgą. Odpowiadamy za naprawdę duże państwowe pieniądze. Rząd o tym wie. Przejrzyjcie na oczy!!!! Przestańcie mieć wyrzuty sumienia w stosunku do kierowców. Przecież nie przykuliśmy się do ich TIRów łańcuchami. To rząd niech się wstydzi!!!! Gdyby tu chodziło o kolejki i zdrowie kierowców to już dawno Straż Graniczna podniosła by szlabany i pozwoliła im wrócić do domów. TU CHODZI O KASĘ!!!! Nie pozwolą im wrócić za "darmochę". Za dużo kasy by stracili. I to za tą kasę i przez milczenie rządu cierpią kierowcy. Tan rząd wie też jednak jak byliśmy do tej pory łatwi do złamania i liczą, że do poniedziałku się złamiemy. POKAŻMY ŻE NIE!!!!!!!!!"

zastanawia mnie jedna rzecz, po jaka cholere MF proponuje :

"Przygotowywany projekt ustawy o zmianie ustawy o Służbie Celnej zawierać będzie regulacje określające maksymalnie pięcioletni okres pomiędzy kolejnymi awansami.",

jeżeli wystarczy zagwarantować przestrzeganie tego co jest w ART 9 ustawy o SŁUŻBIE CELNEJ (z dnia 24 lipca 1999 r.),

czyli:

Art. 9. 1. Nadanie funkcjonariuszom celnym stopni służbowych, o których mowa w art. 8 ust. 1 pkt 2-14, następuje w zależności od zajmowanego stanowiska, opinii służbowej, oceny okresowej i posiadanych kwalifikacji zawodowych.
2. Nadanie wyższego stopnia służbowego nie może nastąpić wcześniej niż po odbyciu służby w stopniu:
1) młodszego rewidenta celnego roku,
2) rewidenta celnego roku,
3) starszego rewidenta celnego roku,
4) młodszego dyspozytora celnego 2 lat,
5) dyspozytora celnego 2 lat,
6) starszego dyspozytora celnego 2 lat,
7) młodszego aspiranta celnego 2 lat,
8) aspiranta celnego 2 lat,
9) starszego aspiranta celnego 2 lat,
10) podkomisarza celnego 2 lat,
11) komisarza celnego 2 lat,
12) nadkomisarza celnego 2 lat.
3. Funkcjonariuszowi celnemu posiadającemu pozytywną opinię służbową oraz szczególne kwalifikacje zawodowe można nadać wyższy stopień przed upływem ustalonych okresów.
4. Minister właściwy do spraw finansów publicznych określi, w drodze rozporządzenia, szczegółowy tryb nadawania stopni funkcjonariuszom celnym, biorąc pod uwagę zajmowane stanowisko, kwalifikacje, okres pełnienia służby.

CO WY NA TO :!: :?:

Rano Radio Maryja podało że do pracy w OC Hrebennem przyszło 6 GÓRNIKÓW!!!. Może ktoś wie co robili :?:

Anonymous napisał:
ZAPROSILI NA 10 NCZELNIKÓW DO MF

a czemu nie 16. Słuchajcie. Zaszło to już za daleko dlatego nie możemy odpuścić. Wytrwajmy do poniedziałku. Władza zrozumie, że to nie jednodniowa akcja tylko coś więcej.

pokażcie solidaryzm ze wschodem. Oni zaczęli- oni skończą protest!

Anonymous napisał:
Rano Radio Maryja podało że do pracy w OC Hrebennem przyszło 6 GÓRNIKÓW!!!. Może ktoś wie co robili :?:
JEST GORZEJ NIŻ MYSLAŁAM...MOZNA POMYLIC SG ZE SC ALE GÓRNIKA Z CELNIKIEM? DOBRE

Całą sytuację jaka jest super określił ktoś mądry na jednym z tutejszych forów. Tutaj cytat:" Biorą Nas na przeczekanie- myślę o MF-ie. To nie są gwarancje ale propozycje rozwiązania małej części postulatów w bliżej nieokreślonej przyszłości. Taki szkic brudnopisu. Niech szukają głupszych od siebie gdzieś indziej! My tej papki medialnej nie kupujemy!

Nie możemy zawieść wschodu! Jesteśmy im to winni![b\]

Oni swoją robotę już zrobili... i to porządnie. Teraz odpowiedzialność za powodzenie przedsięwzięcia spoczywa w dużej mierze na NAS – zawiedzionych i przez lata poniewieranych funkcjonariuszy tak dumnie brzmiącej Służby Celnej!

W piątek daliśmy pokaz jedności. Pokazaliśmy również, że funkcjonariusze ze wschodniej granicy nie są oderwani od rzeczywistości ponieważ ten sam problem dotyczy pozostałych kilkunastu tysięcy fc w całym kraju.

Nie bądźmy ofiarami losu robiącymi pojedynczy gest dezaprobaty – tak naprawdę zryw odpowiedzialności za losy służby i kraju. Degrengolada dopadająca SC jest wynikiem nieudolnych działań kolejnych szefów SC nie mających koncepcji rozwiązania naszych problemów i zamiatania pod dywan.

Pokaz jedności potrzebny jest raz jeszcze.
Ja do pracy w poniedziałek przyjść nie będę mógł bo (nie, nie strajkuje ani nawet protestuje bo nam przecież nie wolno) tak mi akurat wypadło. Biorę UŻ.

Wam koledzy i koleżanki też coś wypadło?
Jeśli nie to wracajcie do rozsypanych krzeseł, połamanych biurek, własnych długopisów, latarek. W SNP nadal możecie sponsorować państwo obsługując odległe punkty własnym samochodem za CAŁE 40 groszy za kilometr.... maluchami jeździcie ze nie dokładacie?
Nadal możecie z dnia na dzień stracić pracę bo Wasza twarz się komuś nie spodoba i przed prokuratorem Was pomówi a ten przed zbadaniem całej sprawy prześle info do pracy o wszczęciu postępowania. Na nic wasze tłumaczenia, domniemanie niewinności.... zegnajcie Służba Celna Was nie chce! Prawo Hammurabiego było łaskawsze!

Jeśli MF ma zamiar grać na zwłokę i poczekać co z tego wyniknie my też poczekajmy. Dajmy otuchę kolegom i koleżankom na wschodniej granicy.
Oni są BOCHATERAMI!!!
Oni się odważyli nie tylko mówić (zresztą wszyscy mówią już od dawna).
Oni odważyli się podjąć działania!

Jeśli Dyrektorzy czy Naczelnicy Was straszą to sie zastanówcie co Wam mogą zrobić?
Nie dać podwyżki? I tak nie było jej od 2003!

Nie dać awansu? I tak są co 6-8 lat jak dobrze idzie, poza tym przy tej karuzeli na stanowiskach nie oni będą Wam ewentualne awanse przydzielać!

Weźcie swoje sprawy w swoje ręce!
Jeśli dokonacie złego wyboru, nie narzekajcie już nigdy więcej na Wasz podły celniczy los!

We mnie coś pękło!
Ja tak dłużej już nie mogę!
Popieram jak mogę a mogę jeszcze 3 dni. No i chciałbym komuś pomóc krew oddając.
Poznań się nie da omamić Panie Dominik"

POZDRAWIAM Z BEZLED... WALCZCIE O KONKRETY. NIE MOŻNA SIĘ PODDAWAĆ.

Telewizja (denna jak zawsze) relacjonuje protest , a pokazuje funkcjonariuszy Straży Granicznej

Ja drobna przemytniczka też odczułam po kieszeni, ale jestem duchem z Wami... TAK TRZYMAJCIE DALEJ I WYTRWAJCIE DO KOŃCA :D

TVP INFO POKAZUJE JAK DYREKTOR PROSI ŻEBY CELNI WRÓCILI DO PRACY,...BARDZO WAS PROSZĘ ...SZKODA ŻE NIE PŁACZE..TEN WIDOK MNIE CIESZY NIE MYŚLAŁAM ZE TAKI WIDOK ZOBACZĘ MARZYŁAM ABY ZOBACZYĆ MINĘ KACZYŃSKIEGO PO PRZEGRANYCH WYBORACH ...TEN WIDOK BYŁ BAARDZO MILY..TERAZ TEŻ MNIE CIESZY...NIECH SIĘ PROSI ...A MOŻE NIECH POPROSI TUSKA PANIE TUSK NIECH PAN COŚ ZROBI ŻEBY MOJE ROBOTY WRÓCIŁY ...NIECH IM PAN DA TO CO CHCĄ

Marek napisał:
No niestety. Dostęp na forum jest wolny. Każdy tu się może podać za celnika i w taki czy inny sposób nawoływać do powrotu do pracy.
Uwierzcie!!!! Czas moi mili naprawdę działa na naszą korzyść. Wytrwajmy!!! Uwierzmy w siebie że jesteśmy razem naprawdę potęgą. Odpowiadamy za naprawdę duże państwowe pieniądze. Rząd o tym wie. Przejrzyjcie na oczy!!!! Przestańcie mieć wyrzuty sumienia w stosunku do kierowców. Przecież nie przykuliśmy się do ich TIRów łańcuchami. To rząd niech się wstydzi!!!! Gdyby tu chodziło o kolejki i zdrowie kierowców to już dawno Straż Graniczna podniosła by szlabany i pozwoliła im wrócić do domów. TU CHODZI O KASĘ!!!! Nie pozwolą im wrócić za "darmochę". Za dużo kasy by stracili. I to za tą kasę i przez milczenie rządu cierpią kierowcy. Tan rząd wie też jednak jak byliśmy do tej pory łatwi do złamania i liczą, że do poniedziałku się złamiemy. POKAŻMY ŻE NIE!!!!!!!!![/quot

Fakt. Zdrowie i życie człowieka są najwyższą wartością. Co do tego nie ma wątpliwości chyba nikt oprócz władzy. Panowie dziennikarze zapytajcie nie celników bo ich nie ma na granicach tylko Straż graniczną lub przedstawicieli władzy dlaczego nie otworzą granicy aby ulżyć kierowcom? Dlaczego??? Zapytajcie celników czy mają coś przeciwko podniesieniom szlabanów i wpuszczeniu zmęczonych kierowców z pominięciem odpraw celnych. Poinformujcie opinię publiczną czyimi zakładnikami oni są bo napewno nie protestujących, tylko KASY PAŃSTWOWEJ.

przed chwilą celnik chyba z koroszczyna, bo koroszczyn pokazywali, strasznie namawiał go powrotu do pracy z tekstem mniej więcej: wracajcie do pracy, osiągneliśmy wiele, zastanówcie sie komu do służy... młody z pieprzykiem nad górna wargą, przebieraniec bo aż nie wierzę , ze on nasz...

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
SZTAB KRYZYSOWY NA UKRAINIE I CELNICY ZAPOWIADAJĘ ZE NIE ZAMIERZAJA WRACAĆ DO PRACY TO TVP INFO
ZAPOWIADAJA W MEDYCE I KORCZOWEJ ŻE NIE WRÓCĄ MÓWIĄ W TVP INFO...NEGOCJACJE DYREKTORA Z KIEROWCAMI NIC NIE DAŁY ...BLOKADY NA DROGACH...ROZSTAWIAJA NAMIOTY

bo nasz dyro malo przekonujacy jest

Status
Zamknięty.
Back
Do góry