NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Kinia napisał:
Całą sytuację jaka jest super określił ktoś mądry na jednym z tutejszych forów. Tutaj cytat:" Biorą Nas na przeczekanie- myślę o MF-ie. To nie są gwarancje ale propozycje rozwiązania małej części postulatów w bliżej nieokreślonej przyszłości. Taki szkic brudnopisu. Niech szukają głupszych od siebie gdzieś indziej! My tej papki medialnej nie kupujemy!

Nie możemy zawieść wschodu! Jesteśmy im to winni![b\]

Oni swoją robotę już zrobili... i to porządnie. Teraz odpowiedzialność za powodzenie przedsięwzięcia spoczywa w dużej mierze na NAS – zawiedzionych i przez lata poniewieranych funkcjonariuszy tak dumnie brzmiącej Służby Celnej!

W piątek daliśmy pokaz jedności. Pokazaliśmy również, że funkcjonariusze ze wschodniej granicy nie są oderwani od rzeczywistości ponieważ ten sam problem dotyczy pozostałych kilkunastu tysięcy fc w całym kraju.

Nie bądźmy ofiarami losu robiącymi pojedynczy gest dezaprobaty – tak naprawdę zryw odpowiedzialności za losy służby i kraju. Degrengolada dopadająca SC jest wynikiem nieudolnych działań kolejnych szefów SC nie mających koncepcji rozwiązania naszych problemów i zamiatania pod dywan.

Pokaz jedności potrzebny jest raz jeszcze.
Ja do pracy w poniedziałek przyjść nie będę mógł bo (nie, nie strajkuje ani nawet protestuje bo nam przecież nie wolno) tak mi akurat wypadło. Biorę UŻ.

Wam koledzy i koleżanki też coś wypadło?
Jeśli nie to wracajcie do rozsypanych krzeseł, połamanych biurek, własnych długopisów, latarek. W SNP nadal możecie sponsorować państwo obsługując odległe punkty własnym samochodem za CAŁE 40 groszy za kilometr.... maluchami jeździcie ze nie dokładacie?
Nadal możecie z dnia na dzień stracić pracę bo Wasza twarz się komuś nie spodoba i przed prokuratorem Was pomówi a ten przed zbadaniem całej sprawy prześle info do pracy o wszczęciu postępowania. Na nic wasze tłumaczenia, domniemanie niewinności.... zegnajcie Służba Celna Was nie chce! Prawo Hammurabiego było łaskawsze!

Jeśli MF ma zamiar grać na zwłokę i poczekać co z tego wyniknie my też poczekajmy. Dajmy otuchę kolegom i koleżankom na wschodniej granicy.
Oni są BOCHATERAMI!!!
Oni się odważyli nie tylko mówić (zresztą wszyscy mówią już od dawna).
Oni odważyli się podjąć działania!

Jeśli Dyrektorzy czy Naczelnicy Was straszą to sie zastanówcie co Wam mogą zrobić?
Nie dać podwyżki? I tak nie było jej od 2003!

Nie dać awansu? I tak są co 6-8 lat jak dobrze idzie, poza tym przy tej karuzeli na stanowiskach nie oni będą Wam ewentualne awanse przydzielać!

Weźcie swoje sprawy w swoje ręce!
Jeśli dokonacie złego wyboru, nie narzekajcie już nigdy więcej na Wasz podły celniczy los!

We mnie coś pękło!
Ja tak dłużej już nie mogę!
Popieram jak mogę a mogę jeszcze 3 dni. No i chciałbym komuś pomóc krew oddając.
Poznań się nie da omamić Panie Dominik"

POZDRAWIAM Z BEZLED... WALCZCIE O KONKRETY. NIE MOŻNA SIĘ PODDAWAĆ.

Weźcie swoje sprawy w swoje ręce!
Jeśli dokonacie złego wyboru, nie narzekajcie już nigdy więcej na Wasz podły celniczy los!

JA TEZ SIĘ POD TYM PODPISUJĘ!!!!

Myślę że w większości głosowaliśmy na PO; to był błąd ale kogo wtedy mogliśmy wybrać; nikt nie wiedział że oni będą anty do wszytkiego; a przede wszystkim wogóle nie przygotowani merytorycznie w wielu sprawach!!

nie wazne na kogo, ważne by żylo się lepiej :!: :!: :!: tak to było czy coś pomieszalem :?: :?:

customs officer napisał:
Anonymous napisał:
ZAPROSILI NA 10 NCZELNIKÓW DO MF

a czemu nie 16. Słuchajcie. Zaszło to już za daleko dlatego nie możemy odpuścić. Wytrwajmy do poniedziałku. Władza zrozumie, że to nie jednodniowa akcja tylko coś więcej.

pokażcie solidaryzm ze wschodem. Oni zaczęli- oni skończą protest!

to chyba oczywiste!!!!!

byłycoll
Gość

Nowy postWysłany: Nie Sty 27, 2008 11:05 am Temat postu:
Opis: Odpowiedz z cytatem Zmień/Usuń ten post Usuń ten post
w ramach sentymentalnego zapędu... pewna odpowiedź na to dlaczego pewna duża "stacja dobowa" opisuje i pokazuje strajk celników w tak specyficzny sposób (celnikiem byłem kilka lat... i od dość niedawna patrzę na sprawę już oczyma redaktora tej stacji właśnie).

1. odpowiedź metaforyczna - wprawdzie redaktorzy wiedzą, że w którejś z sąsiednich wsi dzwoni, jednak mają problemy z określeniem w której - a także kościół pamiętają dość mgliście. do tego na ich widok pojawia się od razu wierchuszka a nie "miejscowa" obsada. celebracja "mszy" na zadupiu przez samego...
2. celnicy dla stacji wyglądają medialnie kiedy ich zamykają... oraz kiedy coś się przez nich dzieje - vide śmierć kierowcy na przejściu. informacje które przekazuje im bezpośrednio na temat płac i warunków są jak brzęczenie w uszach. wykreowany przez lata wizerunek łapownika i człowieka świetnie zarabiającego rządzi. dopóki nie będzie kampanii KOGOKOLWIEK (do związków, wybaczcie, zaufania po tych kilku latach nie mam) zmieniającej ten wizerunek... to wiecie.
3. na stronach internetowych podane są numery do...? sekretariaty, nieco wyższe kierownictwo (zmian, placówek). jakie informacje więc słyszy redaktor? "wszystko jest ok; czas oczekiwania się zmniejsza; tak, mamy kolejkę na 6 godzin (a jest na 20). do tego brak jakoś woli aby to zmienić

podsumowanie - nerwy mi siadają kiedy widzę tutaj spogląda się na celników i to co się dzieje. medialnie "jesteśmy" ciekawsi kiedy pokazuje się nas w złym świetle... postawcie się w wyobraźni obok pielęgniarek czy nauczycieli. w umyśle zwykłego obywatela krzyczy tekst - "Ci pie... tyle mają i jeszcze chcą 1500 złotych?!"

i tak... prowadzę lekką krucjatę aby zmienić nieco pogląd na tą sprawę - jednak ze względu na zbytni do niedawna związek ze służbą (patrz wyżej) robię coś cudzymi rękoma.
nie jest to trudne - to jest miejscami niemożliwe.

powodzenia. trzymałbym się z wami na L4 do końca. Smile

(i nie logowałem się na konto - i tak niektórzy skojarzą skąd i kim jestem Smile )

Kolejki w IC Biala Podlaska tylko wywoz
Koroszczyn okolo 1500 TIR-ow czas oczekiwania 72 godz. 30km
Dorohusk okolo 1000 TIR-ow czas oczekiwania 70 godz. 25km
Hrebenne okolo 200 TIR-ow czas oczekiwania 40 godz. 5km

NASZA DETERMINACJA SIĘ POTĘGUJE, NIE WOLNO NAM ODPUŚCIĆ, NIE WOLNO USTĄPIĆ, CI CO PRZYSTĄPILI DO PRACY NIECH SIĘ ZASTANOWIĄ CO ROBIĄ! TAK JUŻ DŁUŻEJ NIE MOŻE BYĆ, WSZYSCY MUSIMY STANOWIĆ JEDNO BO WALCZYMY O NASZĄ WSPÓLNA SPRAWĘ!

nie kierowcy

nie kierowcy zablokują Warszawę tylko my - celnicy. W poniedziałek kolejka będzie sięgać połowy trasy z Koroszczyna do Warszawy.
Mijamy już Białą i siedzibę Izbowców!!!!!!!!!!!!!!!

słusznie powiedział byłyzoll,że jesteśmy tylko wtedy medialni jak nas zamykają ale jak trzeba pokazać prawdę o celnikach jakoś się do tego nie kwapią bo i po co?! dlatego musimy trwać, może wtedy pokażą choć fragment tego naszego "miodu", zastanowią się dlaczego młodzi celni tak masowo rezygnują z tej pracy, którą my starzy celni jeszcze nazywamy służbą!

czy wy celnicy przystepujac do pracy nie wiedzieliscie jakie sa zasady w sluzie celnej? protest o podwyzki rozumiem ale dlaczego wy chcecie wczesniejszych emerytut jak przyjmowaliscie sie do pracy to wiedzieliscie ze nie macie takich praw a teraz nagle tego zadacie nikt wam nie kazal przyjmowac sie do sluzby celnej tak samo moga chciec emerytury wczesniejszej nauczyciele itd to bez sensu

Własnie powiedzieli w tv ,że celnicy w Korczowej powiedzieli ,że puszcza dzisiaj kilkadziesiat samochodów!!! Mam nadzieję ,że to jakieś przydupasy i reszta koleżanek i kolegów sie nie poddaje!!!Piszą o nas juz w prasie zagranicznej,nie możemy tego zmarnować!!!

a no,...kozaku, dlatego,że ten przywilej wcześniejszej emerytury otrzymują służby, które niczym się nie różnią od nas pod względem obowiązków i włożonej pracy, tak samo ratują budżet i społeczeństwo..przywilej dostają funkcjonariusze innych służb jak SOK bez mrugnięcia okiem, czy nasza praca wydaje Ci się aż tak lekka? przyjdź, zobacz, popracuj...nie jeden przyszedł...zobaczył...odszedł.

Re: nie kierowcy

Anonymous napisał:
nie kierowcy zablokują Warszawę tylko my - celnicy. W poniedziałek kolejka będzie sięgać połowy trasy z Koroszczyna do Warszawy.
Mijamy już Białą i siedzibę Izbowców!!!!!!!!!!!!!!!

PIEKNA SPRAWA!!!!!

ciężko nam jest walczyć ze stereotypami w opiniach o nas, o naszym zawodzie mając przeciwko sobie media dlatego nie wolno nam odpuścić, ci co łamią naszą jedność nie mają honoru i ambicji, nie chcę tutaj używać słów wulgarnych, dosadnych ale same się cisną na usta.

a ty widział byś siebie w wieku 58 lat stojącego na mrozie na drodze krajowej i wdrapującego się na Tira w celu kontroli towaru - ewentualnie uganiania się po bazarach z handlarzami gorzały i fajek?

nic do was nie mam sam ostatnio jechalem w medyce autem w minus 20 i widzialem jak funkcjonariusze marzli przed tymi autami . no dobra im sie nalezy ale nie tym ktorzy cale zycie przy biurku ale to juz szerszy problem wszystkich sluzb

kozak napisał:
czy wy celnicy przystepujac do pracy nie wiedzieliscie jakie sa zasady w sluzie celnej? protest o podwyzki rozumiem ale dlaczego wy chcecie wczesniejszych emerytut jak przyjmowaliscie sie do pracy to wiedzieliscie ze nie macie takich praw a teraz nagle tego zadacie nikt wam nie kazal przyjmowac sie do sluzby celnej tak samo moga chciec emerytury wczesniejszej nauczyciele itd to bez sensu

gościu!!!!!!!!!!!!!! czy ty kidykolwiek pracowłeś :roll: :roll:

Jestem z inspektorkiem.
Kuźnica stoi zarówno droga jak i kolej. Pociągi też nie wjeżdżają. Białorusini już się pieklą i odwołują do władz Unii aby wysłały celników z Unii. Nie dajmy się zastraszyć. Jutro Kuźnica też idzie na Uż i L4 bo jak na razie to nic sie nie zmieniło i wszyscy tylko bajki w kółko powtarzają. TVN24 tylko ciągle o sporze o "CASĘ" a o nas że to my jesteśmy wszystkiemu winni. Jak zwykle wszystko przekręcają. Mam nadzieję że ludzie którzy teraz przystąpili do protestu myślątak jak ja i nie poddadzą się. Jak skończą mi się Uż to idę zdawać krew a potem jak trzeba będzie to na L4. Koledzy też deklarują się w ten sposób postąpić. Kolejka TIR-ów do Kuźnicy na długości 7 km

Status
Zamknięty.
Back
Do góry