NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
no i sam widzisz - tu czarodziejska różdżka nic nie zrobi skoro przez tyle lat nic nikt z tym nie robił - swoją drogą w policji też mundurki siedzą za biurkiem i mają emeryturę po 15 latach. na to wszystko trzeba było zmian.
nas jest tylko!!!! 16 tysięcy - policz ile jest zawodów z wcześniejszymi emeryturami:
- górnicy
- straż graniczna
- policja - bagatela ok 100 tyś f-szy
- sok
pisac mi się dalej nie chce

a co do uganiania sie za handlarzami fajek to 100 m od przejscia w medyce handluje sie fajkami w bardzo oficjalny i wszyscy o tym wiedza ale nikt tym sie nie zajmie jak to jest czy nie ma na to sposobu

przeczytaj post wyżej!!!! podzie 16 tyś na wojwództwa / podziel na liczbę pracujących przy odprawach towarów i osób/ zostaje ci co??? od kilku do kilkudziesięciu (tak jest w rzeczywistości) CZARNUCHÓW do pracy w terenie. co myślisz , że ja nie mam domu do którego chętnie bym wrócił po (nierzadko) 10 godzinach pracy na dobę? brak etatów PROSTE?
ps. do tych od fajek mogą również zaglądać Strażnicy Miejscy / Straż Graniczna i Policja - a gdzie oni są?

kozak napisał:
nic do was nie mam sam ostatnio jechalem w medyce autem w minus 20 i widzialem jak funkcjonariusze marzli przed tymi autami . no dobra im sie nalezy ale nie tym ktorzy cale zycie przy biurku ale to juz szerszy problem wszystkich sluzb
Kozaczku to powiec mi czym się różni pracownik Straży Granicznej pracujący w biurze od celnika za biurkiem. Operacyjni SG tylko wyłapują nawet drobniutkich przemytników a my odwalamy za nich czarną robotę łącznie z wysłuchiwaniem żalów i oczywiście wtedy to MY jesteśmy winni że ktoś dostanie mandat. NNNOOO NNIIEE!!!
Myślę że skoro im się należy, to dlaczego nam nie. Przecież wszyscy powtarzają że my też pracujemy w służbie mundurowej i tak samo jak "zieloni" nosimy czapki z orłem w koronie.

czy słuchaliście chlebowskiego-mówi wprost 500 zł-tj.+składka +2,3% inflacyjnego-rozwiązania systemowe-KAS-do kosza-na co my czekamy to na prawde w obecnych warunkach dużo- nie można rozwiązac problemu jednym strzałem 1500-bo to jest nie do przejścia społecznie finansowo(te 500 nie dla każdego myślę że dla najmniej zarabiających ok.1000-wracamy do pracy-tego już nam nie odmówią słyszała to cała Polska-fołta smolińska sławek na co wy czekacie,nie grajcie tymi którzy protestują czemu was nie ma w warszawie-za nami już nawet pies nie pójdzie jak będzie tak dalej-nakręcamy się na forum tylko tak naprawdę na co już pokazaliśmy na co nas stac-wykarzmy dobrą wolę-ja jestem już zmęczony walką związków-na siłę szukamy reprezentantów-a gdyby przed protestem ktoś obiecał tyle nigdy by do niego nie doszło-denerwuje mnie stwierdzenie związków nie akceptuję,tylko my możemy to zaakceptowac,nie to my jesteśmy reprezentantem-tutaj nie ma reprezentanta-celnicy z całej Polski sami siebie reprezentują-

OD PONIEDZIAŁKU AKCJA "ZWOLNIENIE LEKARSKIE" !!!!!! ps. wklejajcie takie info w innych tematach na tym forum

PAMIĘTAJCIE JEŻELI NIE TERAZ TO JUŻ NIGDY NAM SIE NIE UDA !!!!!!!!!

OD PONIEDZIAŁKU AKCJA "ZWOLNIENIE LEKARSKIE"[/b] !!!!!! ps. wklejajcie takie info w innych tematach na tym forum

chyba źle zrozumiałeś. Nie "oprócz" ale "zamiast". w sumie mamy dostać 500zł BRUTTO! Twoim zdaniem to tak dużo?

suchajcie podcyas negocjacji, wcale nie musi bz okređlona kwota 1500, moe to bz te 500 ale plus jakiđ wspcyznnik dajcz kwot 1500y,medialnie to bedyie lepiej wzgldao,ale tak naprawe to na mniej nie ma sie co godzic.i to musi bzc na papierye yagwarantowane

Ej "Normalny" coś pokręciłeś bo słuchałem przed chwilą wywiadu w TVN24 i padło zdanie że te 500 zawiera to co miało być już nam dane tydzień temy jeszcze przed akcją z wyrównaniem od 1.01.2008. Tak więc nie gadaj bredni że oni chcą dobrze. A może Ty jesteś z tej grupy łamistrajków?

Jedno jest pewne, jak będą emerytury mundurowe to część ZOLLI z tego skorzysta, ale część nie więc czego się bać

mamy gospodarke rynkowa nie komunizm za malo zarabiam za moja prace to rezygnuje z niej i przenosze sie do innej chyba ze jestem za malo kreatywny zeby znalesc cos lepszego wiec wtedy strajkuje najpierw chcecie panstwa liberalnego a potem zeby sie panstwo wami zaopiekowalo

to widac ze manipulacja informacją skutkuje 500 to cos extra miało byc początkowo 245 teraz jest 500 +2,3%+składka-ale ktoś nakręcil się i tego nie rozumie -

.

Sprytny ten rząd. W piątek mowi o podwyzce....daje czas do namyslu i modli sie, zeby przez weekend celnicy sie podzielili na tych zadowolonych z piatkowych rozmow i na protestujacych dalej. Jak juz wbija klina, to wygrali. Ale Panie Boni, celnicy to nie durnie!!!!!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry