NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
dziubdzius napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Artur napisał:
Rozmawiałem z kolegą z Niemiec. Tam już podobno zbierają grupę celników na naszą wschodnią.

JASNE CHęTNIE PRZYJADą :D
-----------------------------------------------------
a ja słyszałem już jadą w ilości 1000 zoli i z całymi Rodzinami :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :D :D :D :D :D :D :D

O rany, znaczy się dzieci, babcie, prababcie, dziadkowie, pradziakowie, teście, teściowe etc. :shock:
---------------------------------------------------
aż do 10 lini drzewa geanologicznego :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :P :shock: :P :D :D :D

Dave napisał:
do klakson.Ale niestety ludzie już wracają do pracy.Niektórym UŻ się skończył a na L4 nie mają możliwości.Więc i tak będą wracali.A gdybyśmy to porozumienie podpisali byłaby szansa na podobną akcję za kilka miesięcy.A tak skończą się nam możliwości i nic i tak nie załatwimy.
jak brak możliwości? L 4 - kregoslup moze bolec, dyskopatia... i jak tu stac 12 godz..jak czlowiek wyprostowac pleców nie moze????

Dave napisał:
do klakson.Ale niestety ludzie już wracają do pracy.Niektórym UŻ się skończył a na L4 nie mają możliwości.Więc i tak będą wracali.A gdybyśmy to porozumienie podpisali byłaby szansa na podobną akcję za kilka miesięcy.A tak skończą się nam możliwości i nic i tak nie załatwimy.

NIE MA POWROTU! JAK NIE TERAZ TO JUZ NIGDY NIE BĘDZIE TAKIEJ AKCJI BO NIE BĘDZIE SC!!!

Dave napisał:
nie mięknij tylko pomyśl

Gość
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 9:55 pm Temat postu:
Opis:

Przed jednym was ostrzegam!!!.
Zakończenie akcji w tym momencie, bez podpisania porozumienia to samobójstwo. Jeżeli to zrobimy to rząd nie będzie do niczego zobowiązany i zrobi to co będzie chciał. Najprawdopodobniej zabezpieczając się przed naszymi protestami, wprowadzi przepisy, które uniemożliwią nam już taką akcję.Podejrzewam, a myślę że moje podejrzenia są słuszne, iż rząd od początku negocjacji dążył do takiego rozwiązania. Utrudniać porozumienie, skompromitować negocjatorów związkowych, zwrócić się potem bezpośrednio do celników, którzy omamieni obietnicami odstąpią od protestu. Rząd potem stwierdzi że do niczego się tak naprawdę nie zobowiązał, przecież żadna umowa nie istnieje bo same negocjacje z związkowcami skończyły się fiaskiem.
Powtarzam jeżeli się teraz wycofamy nie mając żadnego paktu w rękach to cofniemy się o lata. Oni (Tusk and cohortes) nam tego nie zapomną i bez gwarancji dadzą nam tak po dupie, że będziemy wzdychać do tego co mamy dzisiaj.
DLATEGO NIECH PROTEST TRWA

Dave napisał:

JAK JUŻ MUSZĄ WRÓCIC TO NIECH SIE PRZYKŁADAJA I BĘDĄ BARDZO SKRUPULATNI! WŁOSI TO ŚWIETNY NARÓD

nie mięknę tylko pokazuje jak to wygląda.Najgorsze teraz dla ludzi to niepewność.A i my nie mamy jakiegoś planu działania(zaprosić negocjatora zawodowego,przemyśleć żądania,zaprosić transportowców do rozmów itd).

n napisał:
może żony mobilnych powinny zainteresować media że im wywożą w nocy mężów jak za okupacji

Nie bardzo wiem o czym wy mówicie. Jak ktos do mnie puka to ja decyduję czy otworzć dzrzwi i czy przeprowadzam z nim rozmowy. A jeszcze po 22.00???? Bez jaj moi drodzy.

Post Wysłany: Sr.Stycznia 30, 2008 9:25 pm Temat postu:
Opis: Odpowiedz z cytatem
Gość z IC P-śl
Gość

Wysłany: Sr. Stycznia 30, 2008 4:08 pm Temat postu:
Opis:

30.01.2008 - Izba Celna w Przemyślu wróciła do pracy.... i co zastała????
Podwyżki dla kadry kierowniczej - która dzielnie rządziła budynkiem w czasie nieobecności prawdziwych celnych, dla których zabrakło już kasy na awanse !
Jeżeli tak dyrekcja będzie dzieliła przyszłe ( daj Boże podwyżki ) to ja dziękuję za ta pracę.... - jadę do Islandii.

Ps. Chodzą słuch że Naczalstwo dostanie 1500 PLN a mkc 250...
Mam nadzieje że młodzi z Medyki i Korczowej wyciągną wnioski....

Niemożliwe!
Może to kadra kierownicza protestuje, strajkuje - i to skutecznie!
I co na to MF?

Anonymous napisał:
dziubdzius napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Artur napisał:
Rozmawiałem z kolegą z Niemiec. Tam już podobno zbierają grupę celników na naszą wschodnią.

a ja słyszałem już jadą w ilości 1000 zoli i z całymi Rodzinami :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :D :D :D :D :D :D :D

O rany, znaczy się dzieci, babcie, prababcie, dziadkowie, pradziakowie, teście, teściowe etc. :shock:

To teraz będa zasiedlać tereny wschodnie? Pieknie!
zaludniać czystą nordycką rasą

Dave napisał:
nie mięknę tylko pokazuje jak to wygląda.Najgorsze teraz dla ludzi to niepewność.A i my nie mamy jakiegoś planu działania(zaprosić negocjatora zawodowego,przemyśleć żądania,zaprosić transportowców do rozmów itd).

A JAK WRÓCISZ DO PRACY TO BĘDZIESZ MIAŁ PEWNOŚĆ? bĘDZIESZ PEWIEN ŻE ZA MIESIĄC cIE NIE ZWOLNIA ALBO CZY cIE JIE PRZENIOSĄ??

Anonymous napisał:
dziubdzius napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Artur napisał:

A Bundeswehra odpala już silniki w Leopardach. Noch einmal Drang nach Osten.

Re: KOLEJNA ŁAPANKA NA WSCHÓD

Ilu mobilnych juz wyłapali? Ktos wie które grupy pojechały? ale tak na 100%

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
dziubdzius napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Artur napisał:

A Bundeswehra odpala już silniki w Leopardach. Noch einmal Drang nach Osten.
Lubelszczyzna jest porzygotowana na odparcie Niemców.

z napisał:
Przed jednym was ostrzegam!!!.
Zakończenie akcji w tym momencie, bez podpisania porozumienia to samobójstwo. Jeżeli to zrobimy to rząd nie będzie do niczego zobowiązany i zrobi to co będzie chciał. Najprawdopodobniej zabezpieczając się przed naszymi protestami, wprowadzi przepisy, które uniemożliwią nam już taką akcję.Podejrzewam, a myślę że moje podejrzenia są słuszne, iż rząd od początku negocjacji dążył do takiego rozwiązania. Utrudniać porozumienie, skompromitować negocjatorów związkowych, zwrócić się potem bezpośrednio do celników, którzy omamieni obietnicami odstąpią od protestu. Rząd potem stwierdzi że do niczego się tak naprawdę nie zobowiązał, przecież żadna umowa nie istnieje bo same negocjacje z związkowcami skończyły się fiaskiem.
Powtarzam jeżeli się teraz wycofamy nie mając żadnego paktu w rękach to cofniemy się o lata. Oni (Tusk and cohortes) nam tego nie zapomną i bez gwarancji dadzą nam tak po dupie, że będziemy wzdychać do tego co mamy dzisiaj.
DLATEGO NIECH PROTEST TRWA

PROTEST TRWA

Re: KOLEJNA ŁAPANKA NA WSCHÓD

Anonymous napisał:
Ilu mobilnych juz wyłapali? Ktos wie które grupy pojechały? ale tak na 100%
Poznań, Szczecin i Warszawa są na wschodzie ale to 20 - 25 osób więcej spaprają jak zrobią dobrego - prokuratorzy już mają do nich kontakt.

Re: o czytelność w mediach i w negocjacjach

ćwierć wieku w cle napisał:
Anonymous napisał:
Może poprośmy pana Romana Giertycha o reprezentowanie naszych interesów przed rządem. To praktyk, mecenas i uczciwy człowiek.

Moim zdaniem mógłby to być nawet Giertych, byleby w negocjacjach pomagał nam ktoś elokwentny i politycznie obyty.
Poza tym negocjacje winny toczyć się z dostępem mediów, wtedy naród wiedziałby o co nam idzie bez dukania i przekłamań. Obecność reprezentanta transportowców też byłaby dla nas korzystna, bo wywierałby nacisk na rządowców, by jak najszybciej zakończyć protest.

A MOŻE ZIOBRO

Status
Zamknięty.
Back
Do góry