NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
PRZYJACIEL napisał:
TO WOJNA PODJAZDOWA - NA 24.00 MOBILNI MAJA POLECENIE SŁUŻBOWE STAWIĆ SIĘ W IC Z CIUCHAMI, TELEFONY I ODWIEDZINY W DOMACH TERAZ, PO 22.00 TAK ŻEBY ANI L4 ANI UZ...MACIE POMYSŁ JAK SIE BRONIĆ?

Wal TERAZ na pogotowie, bo przecież bardzo źle się poczułeś!

Re: KOLEJNA ŁAPANKA NA WSCHÓD

Anonymous napisał:
jestem żoną mobilnego- właśnie zgarnęli go na wschód pod groźba zwolnienia ze służby!!! Co to za cyrk!!!

Kochana...jaka groźba? nie ma takiej opcji by za ladne oczy zwalniali- L4[/quote]
L4 w nocy?? Przyjechali pod dom i kazali jechać -co to ma byc jakaś zsyłka??? Kto to jest ten cholerny Domin? Czy to jakieś wcielenie Stalina?

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
wzp -warszawa napisał:
UWAGA ZNOWU ZACZĘŁA SIĘ ŁAPANKA I ZSYŁKA NA WSCHÓD. POMOCY!!!!! TERAZ JUŻ SPRAWY WZIĄŁ W SWOJE RĘCE SAM I-ZASTĘPCA DYREKTORA IC WARSZAWA. (JESZCZE CHWILA TO ZABRAKNIE SAMOCHODÓW W WARSZAWIE ŻEBY WYWOZIĆ SKAZAŃCÓW) :shock:

jestem żoną mobilnego- właśnie zgarnęli go na wschód pod groźba zwolnienia ze służby!!! Co to za cyrk!!!

To jest to rozwiązanie siłowe, o którym wspominała Fołta w TVN24.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
wzp -warszawa napisał:
UWAGA ZNOWU ZACZĘŁA SIĘ ŁAPANKA I ZSYŁKA NA WSCHÓD. POMOCY!!!!! TERAZ JUŻ SPRAWY WZIĄŁ W SWOJE RĘCE SAM I-ZASTĘPCA DYREKTORA IC WARSZAWA. (JESZCZE CHWILA TO ZABRAKNIE SAMOCHODÓW W WARSZAWIE ŻEBY WYWOZIĆ SKAZAŃCÓW) :shock:

jestem żoną mobilnego- właśnie zgarnęli go na wschód pod groźba
zwolnienia ze służby!!! Co to za cyrk!!!

łapanka jak za okupacji :shock:
Ein Reich, ein Volk, ein Tusk

Anonymous napisał:
lubię ty pajaców ze straż bo jak chlejemy razem to mi wysztko wychlapią

BOZE CHROŃ POLSKĘ

oni do CŁA :lol: :D

czyba my predzej do kontroli osób przkraczających granicę,

a jak wpadna na pomysł ze zrobic sprawę karną - skarbową to wysyłają ja do Hipków (policjantów) bo u nas juz się wstydzą a prokuratorzy nie chca im podpisywać rzadnych przeszukań a później dzwoni policjant i pyta sie co wy tam nie znacie sie na KKS ???? a ja na to to nie my to staż a on a to nie to samo :twisted:

DLACZEGO DLACZEGO
---------------------------------------------------------------------------
Swięta racia te .opki to zdolne BESTIE :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol:

łapanka jak za okupacji :shock:
Ein Reich, ein Volk, ein Tusk[/quote]

UND NOCH ZWEI: DOMINIK UND BONI

21:22, 30.01.2008 /tvn24.pl
Policjanci organizują w proteście akcję "Widelec"
POLICJANCI SKARŻĄ SIĘ WICEPREMIEROWI SCHETYNIE.
Na Internetowym Forum Policyjnym ifp.pl. powstała inicjatywa operacji która ma uświadomić kierownictwu policji jak wielu funkcjonariuszy jest niezadowolonych ze swoich uposażeń. 5 lutego uczestnicy "akcji widelec" mają zamiar wysłać na adres komendy głównej paczki ze starymi aluminiowymi widelcami mającymi symbolizować głodowe pensje policjantów.

Inna nieformalna akcja protestu - masowe uciekanie policjantów na zwolnienia lekarskie - trwa od kilku dni w Łodzi. W środę w tamtejszej komendzie miejskiej "zachorowało" 35 funkcjonariuszy. Tę akcję również, zarówno kierownictwo policji jak i związki zawodowe, bagatelizują i ośmieszają. W przeciwieństwie do nich forumowicze ifp.pl solidaryzują się z łódzkimi policjantami.

Są też takie z tworzywa sztucznego, bardziej wymowne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Funkcjonariusze celni solidaryzują się z Policją - popieramy Was!

Anonymous napisał:
Łapią mobilnych !!! Nie odbierac telefonów!!!
Ale po co mobilni na wschodzie!!??? Żeby ładnie wygladali? Bo przecież odprawiać nie będą?! Nie dajcie sie chłopaki i dziewczyny! Jestem z Wami
Żony mobilnych łączcie się!!!

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
lubię ty pajaców ze straż bo jak chlejemy razem to mi wysztko wychlapią

BOZE CHROŃ POLSKĘ

oni do CŁA :lol: :D

czyba my predzej do kontroli osób przkraczających granicę,

a jak wpadna na pomysł ze zrobic sprawę karną - skarbową to wysyłają ja do Hipków (policjantów) bo u nas juz się wstydzą a prokuratorzy nie chca im podpisywać rzadnych przeszukań a później dzwoni policjant i pyta sie co wy tam nie znacie sie na KKS ???? a ja na to to nie my to staż a on a to nie to samo :twisted:

DLACZEGO DLACZEGO
---------------------------------------------------------------------------
Swięta racia te .opki to zdolne BESTIE :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol:

No fajne, ale popracuj na pisownią.

Anonymous napisał:
wzp -warszawa napisał:

słyszłem że zwalczanie wywożą od wczoraj na pomoc na granicę- pytanie po co -przecież ci ludzie i tak nie mają uprawnień do odprawy sam. ciężarowych;
chyba tylko po to aby - w telewizji ładnie wyglądało że ktoś jest i pracuje -CZYSTY PRL
Koledzy z Warszawy dajcie sobie spokój z granicą. Pociąg który robicie to nie jest Wasza mocna strona. I jeszcze jedno - właściciel hotelu w którym mieszkacie prosił o posprzątanie.

Jeronimo napisał:
Przed jednym was ostrzegam!!!.
Zakończenie akcji w tym momencie, bez podpisania porozumienia to samobójstwo. Jeżeli to zrobimy to rząd nie będzie do niczego zobowiązany i zrobi to co będzie chciał. Najprawdopodobniej zabezpieczając się przed naszymi protestami, wprowadzi przepisy, które uniemożliwią nam już taką akcję.Podejrzewam, a myślę że moje podejrzenia są słuszne, iż rząd od początku negocjacji dążył do takiego rozwiązania. Utrudniać porozumienie, skompromitować negocjatorów związkowych, zwrócić się potem bezpośrednio do celników, którzy omamieni obietnicami odstąpią od protestu. Rząd potem stwierdzi że do niczego się tak naprawdę nie zobowiązał, przecież żadna umowa nie istnieje bo same negocjacje z związkowcami skończyły się fiaskiem.
Powtarzam jeżeli się teraz wycofamy nie mając żadnego paktu w rękach to cofniemy się o lata. Oni (Tusk and cohortes) nam tego nie zapomną i bez gwarancji dadzą nam tak po dupie, że będziemy wzdychać do tego co mamy dzisiaj.
DLATEGO NIECH PROTEST TRWA
Jeronimo napisał:
P.S. Trudno wierzyć w nic

Niestety, ale bardzo mądre, choć smutne. :cry:
Zgadzam się! Idea

Przedstawiciele żadnego związku zawodowego innych zawodów nie wypowiedzieli się przeciwko nam. Tylko strona rządowa... mówiąc że nie ugnie się przed żądaniami!!!!!!!!!
A przecież oni powinni rządzić w naszym interesie, a nie przeciw nam!!!

Inne zawody patrząc na nas nabrały odwagi. Zaczęli rozmawiać. I nie tylko. Straż Graniczna i Policja ruszyły. W sumie nam w sukurs. Nauczyciele się zastanawiają.

Związek zawodowy kierowców czekał cierpliwie na wynik naszych rozmów z rządem. I to rząd powinien ponieść tego konsekwencje.

Myślę, że trzeba być wytrwałym do końca. Kto się raz złamie będzie zawsze do tego zmuszany. Bo będzie mieć taką opinię.

Wytrwajmy jeszcze trochę!!!

Bo właściwie co nam grozi!!!!!!

Nikt naszych obowiązków nie przejmie.

Jeśli wytrwamy zyskamy.

Jeśli nie - część osób odejdzie sama, część zostanie zwolniona. A już na 100% wyrzuceni zostaną ci, którzy uwierzą i do pracy przyjdą na L4. Co nie znaczy, że wyrzucą ich od razu. Najpierw trzeba rozładować kolejki i zastraszyć. Bo odważniejsi przecież odejdą wcześniej.
Następnie ci co zostaną będą zasuwać gorzej niż dotychczas, a nowo zatrudnieni z nadania wysokiej nowej władzy, co się nie ugną, zostaną przyjęci na lepszych warunkach, bo trzeba wyjść na średnią. No i oczywiście nowe przepisy, zabezpieczające przed podobną akcją.

Celnicy z Niemiec chyba faktycznie mogą przyjść na naszą wschodnią granicę. Gdy nasz rząd się na to zgodzi. Proponowali przysłanie swoich już poprzednio czyli przed wejściem Polski do UE. Uzasadniali to koniecznością uchronienia swoich funkcjonariuszy przed bezrobociem! (Oni troszczą się, aby w ich kraju nie było bezrobocia). Propozycja wstępna brzmiała: na pół roku. I to oni płacić mieli swoim wynagrodzenie. I to im się wtedy miało opłacić: lepiej dać swoim fachowcom zarobić niż płacić zasiłki dla bezrobotnych. Ten kto zarabia - wydaje pieniądze i napędza rozwój gospodarki.

Swoją drogą wieść gminna niesie, że w IC Wwa już w ubiegłym tygodniu kadry przyjęły ponad 600 wypowiedzeń z pracy. Proszę kogoś o potwierdzenie tej informacji. :) :) :) :) :) :shock:

NIEDAWNO BYLO NASZE SWIETO - CZY KTOS COS WIE NA TEMAT AWANSOW ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jeronimo napisał:
Przed jednym was ostrzegam!!!.
Zakończenie akcji w tym momencie, bez podpisania porozumienia to samobójstwo. Jeżeli to zrobimy to rząd nie będzie do niczego zobowiązany i zrobi to co będzie chciał. Najprawdopodobniej zabezpieczając się przed naszymi protestami, wprowadzi przepisy, które uniemożliwią nam już taką akcję.Podejrzewam, a myślę że moje podejrzenia są słuszne, iż rząd od początku negocjacji dążył do takiego rozwiązania. Utrudniać porozumienie, skompromitować negocjatorów związkowych, zwrócić się potem bezpośrednio do celników, którzy omamieni obietnicami odstąpią od protestu. Rząd potem stwierdzi że do niczego się tak naprawdę nie zobowiązał, przecież żadna umowa nie istnieje bo same negocjacje z związkowcami skończyły się fiaskiem.
Powtarzam jeżeli się teraz wycofamy nie mając żadnego paktu w rękach to cofniemy się o lata. Oni (Tusk and cohortes) nam tego nie zapomną i bez gwarancji dadzą nam tak po dupie, że będziemy wzdychać do tego co mamy dzisiaj.
DLATEGO NIECH PROTEST TRWA No oczywiście-święte słowa!!PROTEST TRWA nie mamy innego wyjscia

P.S. Trudno wierzyć w nic

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
wzp -warszawa napisał:

słyszłem że zwalczanie wywożą od wczoraj na pomoc na granicę- pytanie po co -przecież ci ludzie i tak nie mają uprawnień do odprawy sam. ciężarowych;
chyba tylko po to aby - w telewizji ładnie wyglądało że ktoś jest i pracuje -CZYSTY PRL
Koledzy z Warszawy dajcie sobie spokój z granicą. Pociąg który robicie to nie jest Wasza mocna strona. I jeszcze jedno - właściciel hotelu w którym mieszkacie prosił o posprzątanie.

Dajcie spokój! Z rozkoszą pewnie tu nie jadą!

GM w Poznaniu pakuje się na wschód. Od godziny 12 zablokowana jest strona celnicy. pl informatycy mówią, że to nie oni. Pewnie w MF odcięli

n napisał:
może żony mobilnych powinny zainteresować media że im wywożą w nocy mężów jak za okupacji
A cwaniak związkowu z SG powiedział że nie jesteśmy służbą mundurową tak jak SG bo oni są dyspozycyjni
Hi,hi, hi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
wzp -warszawa napisał:

Dajcie spokój! Z rozkoszą pewnie tu nie jadą!

NIECH SIE LADNIE UBIORA I NIE ZAPOMNA CZAPECZEK

Status
Zamknięty.
Back
Do góry