NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
mądrze ku zwycięstwu

slawomir.siwy napisał:
Mam nadzieję, że pozwolicie na odwiedziny w dniu jutrzejszym dwóch trzech zewnętrznych przejść UE?
Jeżeli gdzieś potwierdzą się informacje o bezprawnym przyspieszaniu odpraw tudzież innych działaniach mobbinogowych, będziemy zmuszeni interweniować.
Do zobaczyska

Panie Sławku, gorąca prośba do Pana!
Jak jutro(mam nadzieję) dojdzie do wznowienia rozmów, niech Pan spróbuje być głosem rozsądku tego towarzystwa negocjacyjnego i, zgodnie z wolą aktywnych na tym forum funkcjonariuszy, dopilnuje spraw następujących:
1. Negocjacje bez blokady informacyjnej, pełne nagłośnienie
2.Emerytury mundurowe najważniejsze, ale wystarczy zapis o nich w treści porozumienia(bez "gwarancji", ani projektów ustaw), jako o uprawnieniu takim jak w policji
3.Kwestie płacowe pozostawiłbym po myśli rządowców,bo muszą mieć jakieś zwycięstwo dla pokazania się innym grupom zawodowym by zniechęcić ich do protestów. Pełne zwycięstwo rządu na tym polu byłoby dla nich łakomym kąskiem, bo te 1500 PLN podwyżki to nasze najbardziej medialne żądanie, tymczasem najważniejsza jest emerytura, która, w porównaniu do ewentualnych wydatków na inne szykujące się branże, to grosze dla budżetu.
4.Pozostałe "drobiazgi" są już ustalone
5.Rozważcie sytuację, w której z samego rana sami wystosujecie zaproszenie do negocjacji, a rządowców zmusicie do jego przyjęcia podając w mediach informację o nim i o tym, że macie gotowe propozycje, wtedy nie odmówią(medialny nacisk na zawarcie porozumienia jest bardzo widoczny)
6.Deklarujcie w kuluarach gotowość przedstawiania takich wyników negocjacji jako sukces rządu-to dla nich ważne w kolejnych sporach

Powodzenia

skończmy gadać z pajacami z PO a zacznijmy z Brukselą niech oni decydują PANIE SIWY DO BRUKSELI

slawomir.siwy napisał:
Mam nadzieję, że pozwolicie na odwiedziny w dniu jutrzejszym dwóch trzech zewnętrznych przejść UE?
Jeżeli gdzieś potwierdzą się informacje o bezprawnym przyspieszaniu odpraw tudzież innych działaniach mobbinogowych, będziemy zmuszeni interweniować.
Do zobaczyska

PANIE SIWY DO BRUKSELI JESTEŚMY CELNIKAMI UNII EUROPEJSKIEJ NIE TYLKO POLSKIMI RZĄD NAS STRASZY NIECH BRUKSELA DECYDUJE
NIE MOZEMY CZEKAĆ BO TUSKI DUMAJĄ JAK NAS ZAŁATWIĆ

Obserwuję wasze fora z sentymentu choć nie pracuję w cle już od 7 lat. Chyba sentyment. Znam wielu celników (wewnętrzni) i słucham o ich problemach więc jestem na bieżąco. Sam dawno temu brałem udział w akcji prot. -opaski, oflagowanie strajk włoski- i na nikim nie zrobiło to żadnego wrażenia. Ten protest jest inny - oddolny. Teraz możecie coś uzyskać. jednak odczuwam wśród forumowiczów totalną dezoriętację. Powinniście mieć forum-"organ", na którym będą dostępne posty osób zarejestrowanych, posiadających wiedzę o wydarzeniach i udostępniających ją dla ogółu. W gąszczu postów trudno bowiem wyczuć kto prowokuje a kto pisze prawdę i rzeczy ważne.
Jestem z wami i podziwiam "granicę"
Adalbert

Qwa, Koroszczyn jak podało tvn24 praktycznie rozładowany, zostało 180 sam. i kolejka na 4 km. W nocy odprawiono 600 sam. :(

"ALE CHOLERA NIE WIEDZIAŁEM , ŻE TAK BUDUJE SIĘ DRUGĄ IRLANDIĘ"

Czy naprawdę myslicie, że rozwój gospodarczy Irlandii nastąpił dzięki strajkom? Wszyscy brali urlopy i L4, a rząd drukował pieniądze?

Przypomnijcie sobie od czego zacząło się lepiej dziać w Wielkiej Brytanii - od złamania strajku górników przez Panią Premier M. Thatcher. To Wy się przyczyniacie do tego, że "druga Irlandia" się odsuwa.

Anonymous napisał:
PANIE SIWY DO BRUKSELI JESTEŚMY CELNIKAMI UNII EUROPEJSKIEJ NIE TYLKO POLSKIMI RZĄD NAS STRASZY NIECH BRUKSELA DECYDUJE
NIE MOZEMY CZEKAĆ BO TUSKI DUMAJĄ JAK NAS ZAŁATWIĆ
Wasza głupota nie zna granic. Myślicie, że Bruksela pieściłaby się z Wami - funkcjonariuszami publicznymi? Chyba nie znacie ich ostatnich propozycji rozwiązania tego konfliktu. Może faktycznie przydała by się Wam taka nauczka.

w radiu zet z M.olejnik wypowiadał się Zemke
wniosek jest taki ąe polski rząd nie wie nic na temat celnikó i cła w polsce takie bzdety mówi że wytrzymać nie można ....oni sie blekotu najedli....

NA TVN 24 SCHETYNA DYSKREDYTOWAŁ CELNIKÓW I ZWIĄZKOWCÓW.
PODKREŚLAŁ, IŻ WIARYGODNY JEST RZĄD I JEGO PROPOZYCJE PONIEWAŻ WCZORAJ ZWIĄZKOWCY NAMAWIALI DO DALSZEGO PROTESTU A DZISIAJ PROSZĘ CELNICY STAWILI SIĘ W PRACY W PEŁNYM SKŁADZIE I SYTUACJA NA WSCHODNIEJ GRANICY JEST DOBRA A JUTRO NIE BĘDZIE KOLEJEK.
OCEŃCIE SAMI WIARYGODNOŚĆ RZĄDU I TEJ WYPOWIEDZI W ŚWIETLE ŁAPANEK FUNKCJONARIUSZ Z CAŁEGO KRAJU Z GRUP MOBILNYCH>
NIE DAJMY SIĘ

Buehehehehe,ale was wydupczyły te pedałki od Tuska,teraz gówno dostaniecie,do roboty,mordy w kubeł i tyrać heheheh,wyjebali was bez mydła.Tyle czasu i jesteście w punkcie wyjścia,nie ma co zajebiste macie związki,a jaki konsekwentny strajk heheheheheh.Wszystkie telewizje mówią,że już po strajku.Brawo celnicy,największe dupy wołowe i nieudacznicy w Irlandii Tuska hehehehe może potrzeba wam kilku górników,oni by sprawę załatwili od strzału.Buehehehehehehe w ten sposób możecie strajkować codziennie.

Czy związkowcy są jakoś powiązani z PIS?

Z wypowiedzi wynika, że nienawidzicie Platformy, a bardzo sympatycznie się o PIS wypowiadacie.

Pytanie jest teraz jedno i uwazam,ze wreszcie ktos to powinien wyjasnic.
Ludzie wracaja do pracy.
Kto teraz dopilnuje tego co rzad obiecal?
Bo jakos juz nie ma tu osoby,ktora chce z nami gadac.
A jeszcze w czwartek pan Siwy byl guru :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

customs officer napisał:
PROTEST trwa. I dobrze.

Powiem tak. Jestem MKC zarabiam ok. 1350 zł miesięcznie. Podwyżka rzędu 50-150 nie jest rozwiązaniem systemowym dla mnie.

co rząd zaproponuje mi 1 awans na 5 lat :):):)

jak mam przeżyć za 1500 miesięcznie? wziąć mieszkanie na kredyt?

Nazywam się Mariusz, nie jestem celnikiem. Jestem programistą. Skończyłem studia, dodatkowo podyplomowe. Prowadzę teraz własną działalność i mnie też nie stać na własne mieszkanie... Sprawa nie jest skomplikowana: jeśli nie chcesz czekać na awans 5lat to skończ studia informatyczne i załóż działalność (potrwa to krócej). Będziemy jechać na tym samym wózku. Będziesz zarabiał dwa razy tyle co teraz i nadal nie będzie Cię stać na mieszkanie... Może problem nie leży w waszych zarobkach? Ja rozumiem frustrację strajkujących, ale nikt was nie zmusza do pracy na granicy. Nie podoba się? Złóżcie wypowiedzenie, wtedy rząd będzie się martwił o nowych pracowników, ale sytuacja będzie UCZCIWA. A w tej sytuacji celnicy terroryzują Państwo i to tylko dlatego, że dali się sprowokować grupie krzykaczy ze ZZ (patrz p. Siwek). Oni chcą robić karierę na WASZYCH plecach.

I jeste guru PALANCIE. Gdyby był pełnoprawnym członkiem grupy negocjującej a nie obserwatorem to na pewno byłoby inaczej !

Anonymous napisał:
Pytanie jest teraz jedno i uwazam,ze wreszcie ktos to powinien wyjasnic.
Ludzie wracaja do pracy.
Kto teraz dopilnuje tego co rzad obiecal?
Bo jakos juz nie ma tu osoby,ktora chce z nami gadac.
A jeszcze w czwartek pan Siwy byl guru :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Po prostu ludzie zaufali rządowi a nie jemu, więc się klocku nie naśmiewaj :(, gdybyśmy byli naprawdę jednością, byłoby inaczej, pozdrawiam z L4

No prosze.
Wyzywcie sie nawzajem od dawna.
Przestajecie trzezwo myslec.
To juz jest koniec.
Nie bylo przywodcy .
Siwy nie ma sily przebicia.
Kwoki z PB go zakrzyczaly.

Nie poodba sie komus?
Niech sie zwolni,przeciez skladaliscie taka deklaracje.

nikt już nigdy nie zaufa PiSowi za to co zrobili ludziom bo nie tylko celników zamykali pod byle pretekstem, prowadzili medialnie kampanię wyborczą skłócając ludzi ze sobą, nic nie zrobili dobrego dla kraju a tym bardziej dla nas, mam same negatywne przykłady, dlatego nie sądzę aby ktokolwiek tutaj popierał PiS lub jakieś inne ugrupowanie polityczne, nasza sprawa jest tylko naszą sprawą, to co wywalczymy na długo pozostanie niemodernizowane bo nikt nam ręki nie poda jak było do tej pory.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry