NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Anonymous napisał:
W Korczowie 100 tirmenów chciało pobić naszych !!!!
Gdyby nie policja ... byłoby źle ...

Dla mnie tiry w Korczowej dzisiejszej nocy nie powinny być odprawiane ze względu na zastraszanie funkcjonariusza państwowego

a dla mnie- w rankingu KORCZOWA ma pierwsze miejsce - wzorowa postawa....choc nawet przyznam ze wczesniej nie slyszalam o tym przejściu - inne były na "tapecie" te wieksze - a tu PROSZĘ taki przykład w kraj poszedł!!!!
Brawo koledzy!!!!

Anonymous napisał:
CO SIE DZIEJE ZE NA MEDYCE TERAZ STRAZ GRANICZNA PRZEJELA OSOBOWE ZE NIBY TAKIE ZARZADZENIE Z GORY
co Ty mówisz.na Medyce na nocnej zmianie jest 12celnych!nasi sa na osobówce i trzaskaja wózki!skąd masz takie nowiny!!!?

JA1 napisał:
slawomir.siwy napisał:
1. Każdy może skorzystać z UŻ dzwoniąc do przełożonego nawet po południu w dniu wzięcia urlopu
2. Przysługuje nam także opieka nad dzieckiem do lat bodajże 14
3. ja osobiście czuję się zmęczony i prawdopodobnie skorzystam z L-4
4. Można też oddać krew za co przysługuje dzień wolny od pracy
Celnicy, którzy nie skorzystają z ww. praw, deklarują protest w formie tzw. strajku włoskiego.
Jeżeli tak się stanie, ja gwarantuję Wam, prawdziwe gwarancje strony rządowej(najpóźniej do niedzieli) w przedmiocie zrównania uprawnień emerytalnych i socjalnych z innymi służbami mundurowymi oraz znacznie wyższy wzrost płac niż 1500zł w perspektywie do 2011.
CELNICY!!! Zadbajmy o swoją przyszłość.

JA ZADBAM L4 DO PIĄTKU A W SOBOTE I NIEDZIELE NIE ODBIERAM TELEFONÓW

customs officer napisał:
PROTEST trwa. I dobrze.

Powiem tak. Jestem MKC zarabiam ok. 1350 zł miesięcznie. Podwyżka rzędu 50-150 nie jest rozwiązaniem systemowym dla mnie.

co rząd zaproponuje mi 1 awans na 5 lat :):):)

jak mam przeżyć za 1500 miesięcznie? wziąć mieszkanie na kredyt?

Mam 23 lata- może faktycznie lepiej pomyśleć o SG skoro SC nie ma przyszłości?

Dla mnie osobiście ten protest to być albo nie być z wami chłopaki i dziewczyny. Praca podoba mi się ale pieniążki też się przydają.

i co stare pierniki młodzi nas uczą, wstyd

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
W Korczowie 100 tirmenów chciało pobić naszych !!!!
Gdyby nie policja ... byłoby źle ...

Dla mnie tiry w Korczowej dzisiejszej nocy nie powinny być odprawiane ze względu na zastraszanie funkcjonariusza państwowego

a dla mnie- w rankingu KORCZOWA ma pierwsze miejsce - wzorowa postawa....choc nawet przyznam ze wczesniej nie slyszalam o tym przejściu - inne były na "tapecie" te wieksze - a tu PROSZĘ taki przykład w kraj poszedł!!!!
Brawo koledzy!!!!

Dość tego stajemy cała POLSKA CELNICY JEDNOCZMY SIE

Anonymous napisał:
bezposrednio z granicy wopki przejely robote a celnicy siedza i nie maja co robic
no już widzę zadowolonych turystów z Medyki.już widzę jak wopki szukają akcyzy w progach,podłuznicach lub nawet w desce rozdzielczej!Turyści będą baaardzo grubo ubrani!

Koleżanki i Koledzy 30.01.08.
wieści z Warszawy są przykre.
Nie podpisano żadnego porozumienia a cały dzień "negocjacji" okazał się jedną wielką zmyłką przedstawicieli rządu. Po prostu biorą nas na przetrzymanie a do zaoferowania z całej naszej listy postulatów mają tak naprawdę jedynie skasowanie słynnego art.25. Pan Boni oświadczył nawet w przypływie szczerości, że o wcześniejszych emeryturach możemy zapomnieć - nigdy nam tego nie mieli zamiaru dać i nie dadzą! Podpisanie gwarancji co do innych postulatów też okazało się dziś niemożliwe, nawet w odniesieniu do owych 500 zł, które ponoć już nam dali... . Kłamali więc od samego początku rozpowszechniając w mediach, że dają nam wszystko co chcemy a to my upieramy się przy większej kasie. Tyle o postępowaniu tamtej strony. Natomiast nasi oceniają to jako grę i to jej stadium końcowe. Rząd jest już tak przyparty do muru, że bardziej nie może. Monituje Bruksela, Rosja, Ukraina i kto tam jeszcze. Przewoźnicy zapowiedzieli blokady miast i dróg w razie nieudanych naszych negocjacji czyli dalszego korkowania granic. Więc "rządowi" blefują! Podejmują ostatnią szansę spławienia nas z kwitkiem. Ostatnią - bo dłużej już nie mogą czekać ze względu na paraliż o międzynarodowym wymiarze.
Wniosek jest jeden - musimy jeszcze wytrzymać!!
Koledzy z granicy obecni na negocjacjach zapowiedzieli, że nie popuszczą za żadne skarby i jadą zatrzymać ten wąski strumyczek odpraw, które uruchomili jako wyraz dobrej woli.
Proszą o jeszcze jeden dzień wsparcia!
Rząd pęknie i to jest jasne jak na dłoni ale potrzebny jest jeszcze ten jeden dzień!

Oświadczam, że jeżeli w środę przełom jednak nie nastąpi nie będę już wzywał Was o kolejny dzień. Przejdziemy do innych form, przemyślimy spokojnie sprawę i uderzymy znowu lepiej przygotowani. Ale o ten jeden dzień jeszcze proszę. Proszę bo naprawdę jesteśmy o krok, o wyciągnięcie ręki. Proszę bo tego wymaga lojalność wobec ludzi z granicy. Jednocześnie zapewniam, że nasza strona nie stawia żadnych wygórowanych żądań. Nie ma tam nic o czym wszyscy z nas nie mówiliby od lat jako oczywistego dla nas minimum.
Wiem, że niektórzy z Was nie mają już wolnych dni "na żądanie" ale inni je mają! Apeluję więc do tych którzy w piątek, poniedziałek lub wtorek przyszli do pracy - oto macie szansę pokazać, że jednak nas nie wystawiliście do wiatru, że jesteście po tej samej stronie barykady. Szczególnie apeluję do tych, którzy przyszli w te wszystkie dni po kolei, w tym do kadry kierowniczej: pokażcie jak to właściwie jest - czy my - zwykli celnicy - walczymy o te wszystkie sprawy też dla Was ale i za Was... ???

Ryszar Margas

Anonymous napisał:
bezposrednio z granicy wopki przejely robote a celnicy siedza i nie maja co robic

rozumiem że nadaja przeznaczenie celne :D :shock:

przestań co ty pleciesz mój Nacz był w MF i tam sami stwierdzili że wopki moga tyko pomóc w wywozie i to jeszcze trzba poprawiać przez natepne pół roku

w napisał:
Anonymous napisał:
no już widzę zadowolonych turystów z Medyki.już widzę jak wopki szukają akcyzy w progach,podłuznicach lub nawet w desce rozdzielczej!Turyści będą baaardzo grubo ubrani!

NAJWIęCEJ AKCYZY W WYCIERACZKACH!!!/ tych na przedniej szybie/

bez tematu

JA1 napisał:
slawomir.siwy napisał:
1. Każdy może skorzystać z UŻ dzwoniąc do przełożonego nawet po południu w dniu wzięcia urlopu
2. Przysługuje nam także opieka nad dzieckiem do lat bodajże 14
3. ja osobiście czuję się zmęczony i prawdopodobnie skorzystam z L-4
4. Można też oddać krew za co przysługuje dzień wolny od pracy
Celnicy, którzy nie skorzystają z ww. praw, deklarują protest w formie tzw. strajku włoskiego.
Jeżeli tak się stanie, ja gwarantuję Wam, prawdziwe gwarancje strony rządowej(najpóźniej do niedzieli) w przedmiocie zrównania uprawnień emerytalnych i socjalnych z innymi służbami mundurowymi oraz znacznie wyższy wzrost płac niż 1500zł w perspektywie do 2011.
CELNICY!!! Zadbajmy o swoją przyszłość.

Panie Sławomirze, dlaczego na dokumentach sporządzonych przez stronę związkowa, nie ma nigdzie pana podpisu?

Jestem PEWIEN, że Pan Sławomir nie do końca się zgadzał z ustaleniami pozostałych. Co więcej; NIE MOŻE o tym nam powiedzieć, więc nie zmuszajmy Go do tego. Pani Fołta była na negocjacjach przedstawicielem PB??? A ja się PYTAM: KTO z ramienia FEDERACJI, bo coś mi tu nie gra?!
Może jestem "do tyłu", ale mimo małomówności Pana Sławomira JEMU właśnie ufam!
A do rozmów, to powinien zostać włączony choć JEDEN zwykły PROSTY CELNIK! Tak, tak!!! NIE wyuczony prawnik, nie ELOKWENTNY populista itp, ale gość potrafiący mówić w sposób PROSTY i jasny!!! Na taki język wszelkie tricki socjologiczne i polityczne "barwniki" jak świat światem nie miały argumentów!!!! "Wykrztałceni" takiemu mogą tylko pomóc sformułować ZAKOŃCZENIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Budżet podpisany
DOCHODY - 281,8 MLD ZŁ, WYDATKI - 308,9 MLD ZŁ

Lech Kaczyński podpisał budżet na 2008 rok
PAP/Bartłomiej Zborowski
Lech Kaczyński podpisał ustawę budżetową na ten rok. Najważniejsze zmiany w przygotowanym jeszcze przez rząd PiS - a jedynie zmodyfikowanym przez obecną koalicję - budżecie dotyczyły ograniczenia deficytu o ponad 1,5 mld zł i zwiększenia środków na wynagrodzenia dla nauczycieli o 1,85 mld zł.
Ustawa zakłada, że dochody budżetu mają wynieść 281,8 mld zł, a wydatki – 308,9 mld zł, przy deficycie 27,09 mld zł. Budżet oparto na założeniach, że realny wzrost PKB wyniesie 5,5 proc., a średnioroczna inflacja - 2,3 proc.

W budżecie uwzględniono dalsze obniżenie składki rentowej, co oznacza wzrost wynagrodzeń dla wszystkich pracowników, oraz waloryzację progów, kosztów uzyskania przychodu i kwoty wolnej w PIT. Zabezpieczono też środki na ulgę prorodzinną, dzięki której rodzice będą mogli odliczyć od podatku prawie 1200 na każde dziecko.

Kto ile dostanie, albo nie
Mniej pieniędzy dostanie m.in. CBA oraz Kancelaria Sejmu. Środki na oddłużenie dostaną natomiast PKP Przewozy Regionalne - 500 mln złotych. Więcej pieniędzy - o 91 mln zł - otrzyma wojsko. Pieniądze mają zostać przeznaczone na utworzenie około 2 tysięcy etatów dla żołnierzy zawodowych.

Około 110 mln zł otrzyma wymiar sprawiedliwości, w tym blisko 70 mln zł na więziennictwo oraz 25 mln zł na prokuraturę. Państwowa Inspekcja Pracy otrzyma 6 mln zł, co ma złagodzić skalę wcześniejszych cięć.

Projekt PiS, PO i PSL
Projekt został przygotowany jeszcze przez rząd PiS. Nowy rząd, nie mając czasu na zmiany ponownie wniósł do Sejmu ten sam projekt, a koalicja PO-PSL zmodyfikowała go w trakcie prac sejmowych.

a celnicy - nic nie dostaną

lubię ty pajaców ze straż bo jak chlejemy razem to mi wysztko wychlapią

BOZE CHROŃ POLSKĘ

oni do CŁA :lol: :D

czyba my predzej do kontroli osób przkraczających granicę,

a jak wpadna na pomysł ze zrobic sprawę karną - skarbową to wysyłają ja do Hipków (policjantów) bo u nas juz się wstydzą a prokuratorzy nie chca im podpisywać rzadnych przeszukań a później dzwoni policjant i pyta sie co wy tam nie znacie sie na KKS ???? a ja na to to nie my to staż a on a to nie to samo :twisted:

DLACZEGO DLACZEGO

dajcie spokój Siwemu. To jeden z celników który ma jakąś wizje służby. Bo MF napewno jej nie ma.

PODOBNO ITI PODCZAS KAMPANII WYBORCZEJ OTRZYMAł ZAPEWNIENIE OD DONKA NA WYłąCZNOść TRANSMISJI Z EURO 2012

Wewnątrz trwa mobilizacja wszystkich celników oraz pracowników cywilnych .Staną stałe nadzory w składach podatkowych .Nie dajmy się teraz wykiwac Sprawy zaszły za daleko .ONI nas ignorują tak jak przez ostatnich pare lat.Służba cywilna jest z nami.Może to tylko hasła ale potwierdzone .Urzędy wewnętrzne pokażmy ,że jesteśmy z naszymi kolegami z granicy.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry