NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
1. Każdy może skorzystać z UŻ dzwoniąc do przełożonego nawet po południu w dniu wzięcia urlopu
2. Przysługuje nam także opieka nad dzieckiem do lat bodajże 14
3. ja osobiście czuję się zmęczony i prawdopodobnie skorzystam z L-4
4. Można też oddać krew za co przysługuje dzień wolny od pracy
Celnicy, którzy nie skorzystają z ww. praw, deklarują protest w formie tzw. strajku włoskiego.
Jeżeli tak się stanie, ja gwarantuję Wam, prawdziwe gwarancje strony rządowej(najpóźniej do niedzieli) w przedmiocie zrównania uprawnień emerytalnych i socjalnych z innymi służbami mundurowymi oraz znacznie wyższy wzrost płac niż 1500zł w perspektywie do 2011.
CELNICY!!! Zadbajmy o swoją przyszłość.

slawomir.siwy napisał:
1. Każdy może skorzystać z UŻ dzwoniąc do przełożonego nawet po południu w dniu wzięcia urlopu
Celnicy, którzy nie skorzystają z ww. praw, deklarują protest w formie tzw. strajku włoskiego.
Jeżeli tak się stanie, ja gwarantuję Wam, prawdziwe gwarancje strony rządowej(najpóźniej do niedzieli) w przedmiocie zrównania uprawnień emerytalnych i socjalnych z innymi służbami mundurowymi oraz znacznie wyższy wzrost płac niż 1500zł w perspektywie do 2011.

Panie Sławomirze, dlaczego na dokumentach sporządzonych przez stronę związkowa, nie ma nigdzie pana podpisu?

No to zaczynają nas straszyć

"Granicę mogą obsługiwać celnicy unijni"

Sekretasz Stanu przyznał, że granicę, na której odbywa się strajk może obsługiwać każdy celnik unijny. - Procedury są takie same. Mogliby to być celnicy słowaccy, litewscy itd. Według niego, niezrozumiałe jest to, że strona związkowa zerwała rozmowy z rządem w miejscu - jak to określił - bardzo korzystnym.

- Związkowcy nie tylko żądają, by celnicy nie pracowali, ale próbują też namówić kolegów z głębi kraju do protestu, co jest mało odpowiedzialne i z punktu widzenia państwa i jego funkcjonowania groźne. Dlatego rząd będzie musiał podjąc w tej sprawie zdecydowane działania. Strajkujący i ludzie z "Porozumienia białostockiego" muszą zdać sobie sprawę, że przynajmniej moralnie odpowiadają za sytuację, w której państwo polskie ponosi straty.

"Związkowcy walczą między sobą o pozycję"

Grupiński nie chciał powiedzieć jaką formę będą miały zapowiadane "zdecydowane działania" rządu.

- Proszę to pozostawić osobom właściwym. Najważniejsza jest teraz decyzja celników. Niech nie poddadzą się szantażowi najbardziej radykalnych działaczy związkowych , którzy w dużym stopniu walczą o swoją pozycję między sobą, a nie o prawdziwe dobro celników.

I co nam zrobią, zwolnią nas - sami sie zwolnimy

w tvn 24 zaczyna straszyć że celnicy zapłacą transportowcom za postoje na granicy....nie ma co straszyć celników...każdy może chorować....

JESTEM ZA PANEM PANIE SŁWOMIRZE. JEST PAN NASZA NADZIEJA ABY ZYLO I PRACOWALO SIE LEPIEJ NAM WSZYSTKIM CELNIKOM. POWODZENIA

W Korczowie 100 tirmenów chciało pobić naszych !!!!
Gdyby nie policja ... byłoby źle ...

Dla mnie tiry w Korczowej dzisiejszej nocy nie powinny być odprawiane ze względu na zastraszanie funkcjonariusza państwowego

NA SŁUŻBIE !!!!

DOKUMENTY ZE SPOTKANIA W MF SĄ NA WOLNEJ STRONIE SŁUZBY CELNEJ
PRZECZYTAJCIE I PORÓWNAJCIE

Dziekuje panie Sławku, wyjasnil pan to dogłebnie, jutro zasuwam do lekarza i w najblizszych dniach poddam sie zabiegowi chirurgicznemu ktory odkladam od kilku lat, potem jakis miesiac - poltora na L-4 ...... i sie zobaczy. Tyle z mojej strony.

PROTEST trwa. I dobrze.

Powiem tak. Jestem MKC zarabiam ok. 1350 zł miesięcznie. Podwyżka rzędu 50-150 nie jest rozwiązaniem systemowym dla mnie.

co rząd zaproponuje mi 1 awans na 5 lat :):):)

jak mam przeżyć za 1500 miesięcznie? wziąć mieszkanie na kredyt?

slawomir.siwy napisał:

Panie Sławomirze, dlaczego na dokumentach sporządzonych przez stronę związkowa, nie ma nigdzie pana podpisu?

Tak onas myśli SG
:( :( :evil:
Koledzy ale fakt faktem przyznać trzeba celnikom że umieją o swoje walczyć bo tych 500 zł nie wzięli ,chcą średnio 1500zł i muszę powiedzieć że ich podejście do sprawy bardzo mi się podoba.Najlepiej nagłośnić sprawę w TV jeszcze bardziej gdy czyiś protest(strajk)utrudnia "życie "innym osobom przewoźnikom,kierowcom.Może nasze Związki "szanowne" coś takiego potrafią zorganizować?!!Każdy teraz wydziera dla siebie ile się da a my głowa w piach podwyżek w tym roku będzie może tyle co w zeszłym(albo mniej kto to wie?) .Przykładowo na swoim etacie st.strażnika kontrolera dostałem marne 240zł,a w miedzy czasie paliwo 30% do góry ,fajki to samo nie mówiąc już o mediach i jedzeniu.Chętnie przestane odprawiać ludzi na lotnisku dajcie tylko sygnał że coś robicie!!!!Czyta te teksty na forum jakiś z KKW?! Gdzie jesteście teraz jest walka o pieniądze a wy śpicie(a zapomniałem już była wazelina w W-wie).Pozdrawiam.

Anonymous napisał:
Tak onas myśli SG
:( :( :evil:
Koledzy ale fakt faktem przyznać trzeba celnikom że umieją o swoje walczyć bo tych 500 zł nie wzięli ,chcą średnio 1500zł i muszę powiedzieć że ich podejście do sprawy bardzo mi się podoba.Najlepiej nagłośnić sprawę w TV jeszcze bardziej gdy czyiś protest(strajk)utrudnia "życie "innym osobom przewoźnikom,kierowcom.Może nasze Związki "szanowne" coś takiego potrafią zorganizować?!!Każdy teraz wydziera dla siebie ile się da a my głowa w piach podwyżek w tym roku będzie może tyle co w zeszłym(albo mniej kto to wie?) .Przykładowo na swoim etacie st.strażnika kontrolera dostałem marne 240zł,a w miedzy czasie paliwo 30% do góry ,fajki to samo nie mówiąc już o mediach i jedzeniu.Chętnie przestane odprawiać ludzi na lotnisku dajcie tylko sygnał że coś robicie!!!!Czyta te teksty na forum jakiś z KKW?! Gdzie jesteście teraz jest walka o pieniądze a wy śpicie(a zapomniałem już była wazelina w W-wie).Pozdrawiam.
link do tego g.... h ttp://nszzfsg.org/forum/viewtopic.php?t=1035&postdays=0&postorder=asc&start=0

Status
Zamknięty.
Back
Do góry