NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Koledzy i Koleżanki - walczymy dalej!!! Teraz albo nigdy!
PROPOZYCJE RZĄDU SĄ NIE DO PRZYJECIA

a dlaczego są nie do przyjęcia?
czy ktos ze zwiazkow sie odezwał?nikt
nie wolno brac garściami,pamietajcie

Anonymous napisał:
TO JEDZ TO CO RZĄDOWI OD PYSKA ODPADNIE I NIE HAŃB CELIKÓW JAK JESTEŚ Z MF...PROWOKATOR

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
TO JEDZ TO CO RZĄDOWI OD PYSKA ODPADNIE I NIE HAŃB CELIKÓW JAK JESTEŚ Z MF...PROWOKATOR

A MOżE TO TY JESTEś WłAśNIE JAKIMś PROWOKATOREM

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:

A MOżE TO TY JESTEś WłAśNIE JAKIMś PROWOKATOREM

a może byście przestali?????
nie tylko celnicy czytają to forum

Re: może warto to przemyśleć?

ww napisał:
ZbujMadej
Forumowicz

Wysłany: Sro Sty 30, 2008 6:28 pm Temat postu:
Opis:

--------------------------------------------------------------------------------

Jak dla mnie szału nie ma, ale nie jest takze az tak zle. Kwestią zasadniczą bylby sposob podzialu tych 500zl brutto pomiedzy ludzi. Mozna by tez bylo ponegocjowac do 800 brutto - daloby to 500 netto i mysle, ze wszyscy byli by zadowoleni - ja na pewno - to ponad 1/3 calej mojej wyplaty.

Mnoznik 2,5 juz w przyszlym roku, to nie jest 2011, o ktorym mowili wczesniej - 2,5 x 1130 (pensja minimalna) = 2825 x (osobisty mnoznik kwoty bazowej) = wynagrodzenie w 2009r. Jestem za.

Wyplata srodka specjalnego - doprecyzowac ile, dla kogo i za co, bo znowu znajomi krolika dostana

Emerytury - bolesna sprawa dla wszystkich. Moze 20-25 lat ? Nie jest to 15 lat (ludzie, gdzie nam do wojska....), ale zawsze to mniej niz 40-45 lat pracowania gdzie indziej (zakladajac wiek rozpoczecia pracy 20-25 lat)

Restytucja uprawnien (jakie mądre słowo.....) - jak najbardziej za dla ludzi uniewinnionych lub ktorym umorzono sprawy.

Nadgodziny - jestem za, chociaz powinien byc wybor (tylko na pismie i tylko funkcjonariusz powinien decydowac a nie jego kierownik) czy chce pieniadze, czy wole odebrac dzien wolny ( >>>> alokanci i wyjazdy do domu)

Zarzadzanie zasobami - bla bla bla, co by nie zrobili i tak bedzie tak samo, ale wg mnie 5 lat to za duzo. +1 - 1/5 roku ponad to, co jest w ustawie o SC dla nie wybijających sie i nie mających żadnych postepowan itd.

Alokacja - rozwiazanie problemow - jestem za, brzmi sensownie. Doprecyzowac szczegoly odnosnie warunkow pracy/płacy na nowym stanowisku.

Ustawa modernizacyjna na lata 2009-2011 - tutaj juz mozna dlugo dyskutowac - jestem za.

Ogolnie ja bym nie narzekal, ze bylo tak strasznie, ze trzeba bylo zerwac rozmowy. Pare kwestii do doprecyzowania, ale coz..... zwiazki tak zdecydowaly, wiec czekam teraz na opinie naszych przedstawicieli i ich wersje sprawy, bo na razie troche mi sie cisnienie podnioslo [edit] i z chęcią bym powiedzial pare słów tym naszym negocjatorom.

APELUJE DO ZZ O PODANIE WSZYSTKICH INFORMACJI O PROWADZONYCH ROzMOWACH I CO BYLO GLOWNYM POWODEM ZERWANIA NEGOCJACJI - MAMY PRAWO TO WIEDZIEC !!

Myślę podobnie, o ile nie było to tylko STANOWISKO rzadu, a uzgodnienia, które mogły być podpisane przez osoby mające umocowania do podpisania porozuminienia.
I jeżeli to prawda, że znowu przysłużyła nam się pani Fołta swoim radykalizmem i brakiem zdolności do zawierania kompromisów, to powinny to być ostatnie negocjacje, w których uczestniczy (nomen omen czy na pewno prawnie, bo chyba we władzach PB nastąpiły jakieś zmiany?)

a niby mowią ,że funkcjonariusze ponoc są wykształconymi osobami.raczej watpię po ich wypowiedziach.wstyd to mało powiedziane jak się zachowujecie na tym forum.

Anonymous napisał:
a niby mowią ,że funkcjonariusze ponoc są wykształconymi osobami.raczej watpię po ich wypowiedziach.wstyd to mało powiedziane jak się zachowujecie na tym forum.

jak dostaniesz 1500 za narażanie karku na pasie to też ci nerwy puszczą

TY PAJACU

Koledzy i Koleżanki - walczymy dalej!!! Teraz albo nigdy!
PROPOZYCJE RZĄDU SĄ NIE DO PRZYJECIA

ww napisał:
ZbujMadej
Forumowicz

Wysłany: Sro Sty 30, 2008 6:28 pm Temat postu:
Opis:

--------------------------------------------------------------------------------

Jak dla mnie szału nie ma, ale nie jest takze az tak zle. Kwestią zasadniczą bylby sposob podzialu tych 500zl brutto pomiedzy ludzi. Mozna by tez bylo ponegocjowac do 800 brutto - daloby to 500 netto i mysle, ze wszyscy byli by zadowoleni - ja na pewno - to ponad 1/3 calej mojej wyplaty.

Mnoznik 2,5 juz w przyszlym roku, to nie jest 2011, o ktorym mowili wczesniej - 2,5 x 1130 (pensja minimalna) = 2825 x (osobisty mnoznik kwoty bazowej) = wynagrodzenie w 2009r. Jestem za.

Wyplata srodka specjalnego - doprecyzowac ile, dla kogo i za co, bo znowu znajomi krolika dostana

Emerytury - bolesna sprawa dla wszystkich. Moze 20-25 lat ? Nie jest to 15 lat (ludzie, gdzie nam do wojska....), ale zawsze to mniej niz 40-45 lat pracowania gdzie indziej (zakladajac wiek rozpoczecia pracy 20-25 lat)

Restytucja uprawnien (jakie mądre słowo.....) - jak najbardziej za dla ludzi uniewinnionych lub ktorym umorzono sprawy.

Nadgodziny - jestem za, chociaz powinien byc wybor (tylko na pismie i tylko funkcjonariusz powinien decydowac a nie jego kierownik) czy chce pieniadze, czy wole odebrac dzien wolny ( >>>> alokanci i wyjazdy do domu)

Zarzadzanie zasobami - bla bla bla, co by nie zrobili i tak bedzie tak samo, ale wg mnie 5 lat to za duzo. +1 - 1/5 roku ponad to, co jest w ustawie o SC dla nie wybijających sie i nie mających żadnych postepowan itd.

Alokacja - rozwiazanie problemow - jestem za, brzmi sensownie. Doprecyzowac szczegoly odnosnie warunkow pracy/płacy na nowym stanowisku.

Ustawa modernizacyjna na lata 2009-2011 - tutaj juz mozna dlugo dyskutowac - jestem za.

Ogolnie ja bym nie narzekal, ze bylo tak strasznie, ze trzeba bylo zerwac rozmowy. Pare kwestii do doprecyzowania, ale coz..... zwiazki tak zdecydowaly, wiec czekam teraz na opinie naszych przedstawicieli i ich wersje sprawy, bo na razie troche mi sie cisnienie podnioslo [edit] i z chęcią bym powiedzial pare słów tym naszym negocjatorom.

APELUJE DO ZZ O PODANIE WSZYSTKICH INFORMACJI O PROWADZONYCH ROzMOWACH I CO BYLO GLOWNYM POWODEM ZERWANIA NEGOCJACJI - MAMY PRAWO TO WIEDZIEC !!

szkoda że ciebie nie było na negocjacjach - emerytury po 25 latach w SC do przyjęcia

co to za gadki pobiegaj sobie po knajpach wieczorem lub po "legalny"rozlewniach wódek i paliw, postój sobie na pasie jak jest trasrprt i wszyscy sie chowają, pobiegaj sobie po dyskotech o godz. 0.00,
lub scignij sobie konwój z cysterna z lewa wódą który jest obstawiny "ochroną" i zlecenia na Zolla przy takiej kasie to bułka z masłem i CO JESZCZE MAŁO

Jak czytam propozycję Nie_rządu to się zastanawiam, kto uczy ich tak pokrętnego działania. Przecież w tych propozycjach nie ma nawet obietnicy, że coś zrealizują. Brak jakichkolwiek konkretów,
"Uważamy, sądzimy, będziemy dążyć, wniesiemy projekt" To są słowa, które nic nie przesądzają. Szczególnie wobec braku pełnomocnictw po stronie rządowej. Gdzie konkretne terminy wprowadzenia tych unormowań ? Gdzie choćby zobowiązanie do wprowadzenia dyscypliny klubowej przy głosowaniu nad projektami.
Niestety zmarnowano kilkadziesiąt godzin na rozmowy z niekompetentnymi urzędasami rządowymi.
Nie ma wyjścia. Przyjdzie poczekać na interwencję komisji europejskiej.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry