NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Tak trzymać

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Obecnie nie pracuję na przejściu, więc mojego protestu nikt by nawet nie zauważył. Chodziłem do pracy, ale jeśli myślicie, że pracowałem, to się mylicie. Natomiast jutro, to mnie nawet dźwigiem do pracy nie zaciągną!!! Przegięli maksymalnie!

I TAK TRZYMAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przyłączm się tak trzymać teraz nie można odpuścić.

NR napisał:
DO PROWOKATOROW Z MF - PROTEST TRWA I BEDZIE TRWAŁ . NIC NIE WSKURACIE TYMI DEBILNUMI WPISAMI , Z DALEKA WIDAC CZY WYPOWIEDZ PISZE CELNY CZY CIENKIE BOLKI Z MFU. POZDROWIENIA I POWODZENIA
To nie bolki z MF tylko palanty MSWiA - nasza zaprzyjaźniona i dawnt wydział czwarty.

Anonymous napisał:
Wcielcie sie w tych rządzących... Macie 2 tyś złotych i 6 dzieci.... Jedno chce 400 zł. Dacie?? A wy chcieliście dac 100... bo musi dla reszty zostać i jeszcze na chleb i mleko... Dacie 400 jednemu, a reszta już chce tyle samo..
Ludzie pomyślcie K..wa mać, bo już mnie szlag trafia.
Nie zepsujmy tego co już wywalczyliśmy [/b]
Chłopie co ty bredzisz. A dla lekarzy to się znalazło 4.000 na dokładkę do 7.000, które już mają. Jak nie uniesz liczyć to ci powiem, że razem wychodzi 11.000, a to tylko dodatek do prywatnego interesu. A ty możesz sobie wziąć jeszcze jakiś etat? A poza tym, to przecież nie chodzi nam przede wszystkim o pieniądze, tylko o godziwe traktowanie.

PO mówi że celników inspiruje PiS. Palikot na gazeta.pl; protesty celników inspirowane przez opozycję.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Wcielcie sie w tych rządzących... Macie 2 tyś złotych i 6 dzieci.... Jedno chce 400 zł. Dacie?? A wy chcieliście dac 100... bo musi dla reszty zostać i jeszcze na chleb i mleko... Dacie 400 jednemu, a reszta już chce tyle samo..
Chłopie co ty bredzisz. A dla lekarzy to się znalazło 4.000 na dokładkę do 7.000, które już mają. Jak nie uniesz liczyć to ci powiem, że razem wychodzi 11.000, a to tylko dodatek do prywatnego interesu. A ty możesz sobie wziąć jeszcze jakiś etat? A poza tym, to przecież nie chodzi nam przede wszystkim o pieniądze, tylko o godziwe traktowanie.

Podwyzki wynagrodzen w cle przeloza sie na wzrost wplywow do budzetu chocby z tego jednego prostego powodu, ze ludzie przestana odchodzic z pracy. A wtedy i na inne "dzieci" znajdzie sie kasa. Poza tym jaka jest prawda o pieniadzach widac na podstawie, tego, ze dla siebie zawsze znajda kase i okazje na nagrody, nawet jesli jest to nagroda za cud nad wisla.... reinkarnacja? czy jak?

tłuczek napisał:
A czemu państwo nie pomyślało wcześniej o podziale pieniędzy, tylko teraz kiedy grozi mu wypłata odszkodowań dla przewoźników. Na to to pieniądze się znajdą? teraz prosta kalkulacja dowodzi że jak by poszli na ustępstwa od razu to by jeszcze zaoszczędzili na tym interesie!!!!!!!!!!

Oni mają w d...ie tr odszkodowania, bo zanim przyjdzie do płacenia po wyrokach sadowych to po tym nierządzie nawet smrod nie pozostanie.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:

Podwyzki wynagrodzen w cle przeloza sie na wzrost wplywow do budzetu chocby z tego jednego prostego powodu, ze ludzie przestana odchodzic z pracy. A wtedy i na inne "dzieci" znajdzie sie kasa. Poza tym jaka jest prawda o pieniadzach widac na podstawie, tego, ze dla siebie zawsze znajda kase i okazje na nagrody, nawet jesli jest to nagroda za cud nad wisla.... reinkarnacja? czy jak?

Właśnie, i tak np pięć razy w roku po 18 tys zł

Anonymous napisał:
szkoda słów siedzi sobie funkcjusz z SG w budzie na pasku i sprawdza paszporty, ciepło ma a obok stoi na pasku zoll, otwiera bagażniki, podnosi plandeki, wchodzi na TIRy, a przy tym łeb jak sklep bo to przepis o transporcie drogowym, kodeks celny , kodeks karny skarbowy, przepisy i wkładnie Unijne, prawo atomowe, ustawa o broni, ordynacja podatowa, kpk, kk a w tyłek wieje dezcz za mundur leje, mróz w uszy szczypie i tak do 65 a G z ciepełka po 15 i to jest równość właśnie według PO , oj chyba frekwencja podcza ostatnich wyborów była najwyższa w całej nazej wolnej Polsce...................
Szef ZZ SG powiedział, że właśnie tak ma być i już
Oni narażają życie bo są w MSWiA
A my mamy zabawę z przepisami w tle

aga101 napisał:
Stanowisko strony rządowej na potkaniu związkowymi w dniu 30 stycznia 2008 r.
o godz. 15.00

1. Uposażenia/wynagrodzenia

Po powtórnej dogłębnej analizie budżetowej strona rządowa podtrzymuje ....

Wicie, rozumicie ale sytuacja jest trudna bo Amerykanie znowu zrzucili stonke na ziemniaki.

....Pomozecie????... Pomozemy!!!!

na czesc XXX zjazdu Partii celnicy znowu wyrobia 1500 % normy i kazdy odprawi 500 TIRow na zmianie .... a potem pojdzie siedziec

chca nas wmanewrować w konflikt polityczy i wszystko przykryć walką PiS-u z rządem. Nie dajmy się, jestesmy apolityczni, a nwet proPO, skoro chcemy tylko spełnienia obietnic wybprczych tuska o podwyżkach dla budżetówki (to leciało tak: obiecuję radyklany wzrost wynagrodzeń dla pracowników sfery budżetowej. D. Tusk).

Anonymous napisał:
PO mówi że celników inspiruje PiS. Palikot na gazeta.pl; protesty celników inspirowane przez opozycję.
Przed wypowiedzią pewnie wypił te tanie wina które otrzmał od przedsiębiorców

Anonymous napisał:
Koledzy i Koleżanki - walczymy dalej!!! Teraz albo nigdy!
PROPOZYCJE RZĄDU SĄ NIE DO PRZYJECIA

Teraz albo nigdy zgadzam się, z drugim nie. Kasy w cel jest masa, tyle że jej podział mi nie odpowiada. średnia jest bliska 4000zł (wg TV). A wy ile zarabiacie 1800max po kilkunastu latach. To kto zarabia aż tyle że średnia jest tak wysoka? Ludzi też nie brakuje ale jeśli jeden pracuje a 10-u się przygląda to skandal, ale za organizacje pracy odpowiadają kierownicy, naczelnicy i dyrektorzy oraz ich przydupasy i to przeciwko ich nieudolności i braku przygotowania protestowałem. 500 czy 1500 nie ma znaczenia i tak podzielą między sobą i między swoimi, ale jeśli zwrócimy uwagę rządu na tych nieudaczników może wygramy więcej. Jeśli zapoczątkujemy upadek rządu następny nie będzie z nami chciał gadać bo jarek w swej nieodpowiedzialności nas zlikwiduje, negatywne skutki decyzji zwali na poprzedni rząd i będzie po sprawie. Jego ludzie zaczynają wykorzystywać nasz protest.

Możesz mnie nazwać prowokatorem, ale może to ty nim jesteś.

Budżetówką i kierowcami sobie pyska nie wycierajcie, to w co zabrnęliście to tylko wasza gra.

może warto to przemyśleć?

ZbujMadej
Forumowicz

Wysłany: Sro Sty 30, 2008 6:28 pm Temat postu:
Opis:

--------------------------------------------------------------------------------

Jak dla mnie szału nie ma, ale nie jest takze az tak zle. Kwestią zasadniczą bylby sposob podzialu tych 500zl brutto pomiedzy ludzi. Mozna by tez bylo ponegocjowac do 800 brutto - daloby to 500 netto i mysle, ze wszyscy byli by zadowoleni - ja na pewno - to ponad 1/3 calej mojej wyplaty.

Mnoznik 2,5 juz w przyszlym roku, to nie jest 2011, o ktorym mowili wczesniej - 2,5 x 1130 (pensja minimalna) = 2825 x (osobisty mnoznik kwoty bazowej) = wynagrodzenie w 2009r. Jestem za.

Wyplata srodka specjalnego - doprecyzowac ile, dla kogo i za co, bo znowu znajomi krolika dostana

Emerytury - bolesna sprawa dla wszystkich. Moze 20-25 lat ? Nie jest to 15 lat (ludzie, gdzie nam do wojska....), ale zawsze to mniej niz 40-45 lat pracowania gdzie indziej (zakladajac wiek rozpoczecia pracy 20-25 lat)

Restytucja uprawnien (jakie mądre słowo.....) - jak najbardziej za dla ludzi uniewinnionych lub ktorym umorzono sprawy.

Nadgodziny - jestem za, chociaz powinien byc wybor (tylko na pismie i tylko funkcjonariusz powinien decydowac a nie jego kierownik) czy chce pieniadze, czy wole odebrac dzien wolny ( >>>> alokanci i wyjazdy do domu)

Zarzadzanie zasobami - bla bla bla, co by nie zrobili i tak bedzie tak samo, ale wg mnie 5 lat to za duzo. +1 - 1/5 roku ponad to, co jest w ustawie o SC dla nie wybijających sie i nie mających żadnych postepowan itd.

Alokacja - rozwiazanie problemow - jestem za, brzmi sensownie. Doprecyzowac szczegoly odnosnie warunkow pracy/płacy na nowym stanowisku.

Ustawa modernizacyjna na lata 2009-2011 - tutaj juz mozna dlugo dyskutowac - jestem za.

Ogolnie ja bym nie narzekal, ze bylo tak strasznie, ze trzeba bylo zerwac rozmowy. Pare kwestii do doprecyzowania, ale coz..... zwiazki tak zdecydowaly, wiec czekam teraz na opinie naszych przedstawicieli i ich wersje sprawy, bo na razie troche mi sie cisnienie podnioslo [edit] i z chęcią bym powiedzial pare słów tym naszym negocjatorom.

APELUJE DO ZZ O PODANIE WSZYSTKICH INFORMACJI O PROWADZONYCH ROzMOWACH I CO BYLO GLOWNYM POWODEM ZERWANIA NEGOCJACJI - MAMY PRAWO TO WIEDZIEC !!

wytrwajmy

Trzeba, niestety, mierną ocenę wystawić naszym negocjatorom. Podstawowym ich błędem była zgoda na blokadę informacyjną, której chcieli rządowcy. Negocjatorzy,rozmawiając w naszym imieniu, nie mieli prawa taić przebiegu spotkań. Ta tajność zaskutkowała tym, że rządowi, w międzyczasie, karmili opinię publiczną nieprawdziwymi informacjami o naszej nieustępliwości w zakresie 1500 PLN natychmiastowej podwyżki. Poza tym nasi przedstawiciele nie wsłuchali się w nasze głosy, że gotowi bylibyśmy na wolniejsze tempo wzrostu płac wzamian za emerytury mundurowe.
Nie mamy jednak innego wyjścia, tylko podtrzymać protest i czekać na dalsze rozmowy, do których rząd jest zmuszony.
Do negocjatorów: przy następnych rozmowach bezwzględnie musicie na bieżąco informować opinię społeczną o przebiegu negocjacji, zaś wasz przedstawiciel musi śledzić to forum, by wiedzieć czego oczekuje wasz suweren. Nie byliście tam dla siebie, nie wolno wam było niczego taić, a tak zrobiliście kichę, również dlatego, że bieżący kontakt z negocjacjami poprawia zapał protestujących.
Celnicy! Wytrwajcie w proteście! Rząd nie ma wyjścia-muszą się z nami dogadać. "Solidarność" w TVN 24 oficjalnie nas popiera, będzie marsz na W-wę.

Pzdr.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Koledzy i Koleżanki - walczymy dalej!!! Teraz albo nigdy!
PROPOZYCJE RZĄDU SĄ NIE DO PRZYJECIA

Teraz albo nigdy zgadzam się, z drugim nie. Kasy w cel jest masa, tyle że jej podział mi nie odpowiada. średnia jest bliska 4000zł (wg TV). A wy ile zarabiacie 1800max po kilkunastu latach. To kto zarabia aż tyle że średnia jest tak wysoka? Ludzi też nie brakuje ale jeśli jeden pracuje a 10-u się przygląda to skandal, ale za organizacje pracy odpowiadają kierownicy, naczelnicy i dyrektorzy oraz ich przydupasy i to przeciwko ich nieudolności i braku przygotowania protestowałem. 500 czy 1500 nie ma znaczenia i tak podzielą między sobą i między swoimi, ale jeśli zwrócimy uwagę rządu na tych nieudaczników może wygramy więcej. Jeśli zapoczątkujemy upadek rządu następny nie będzie z nami chciał gadać bo jarek w swej nieodpowiedzialności nas zlikwiduje, negatywne skutki decyzji zwali na poprzedni rząd i będzie po sprawie. Jego ludzie zaczynają wykorzystywać nasz protest.

Możesz mnie nazwać prowokatorem, ale może to ty nim jesteś.

Mnie związki nie reprezentują nasz protest był spontaniczną reakcja na brak szacunku do naszej pracy, protestowałem przeciw ludziom jw, jeśli oni zostaną kwota nie ma znaczenia- poniesiemy klęskę!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry