NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
gosc napisał:
DLACZEGO TERAZ MEDIA NIE TRĄBIą, JAKI BIEDNY JEST CELNIK, KTÓRY Z PRZEPRACOWANIA I STRESU ZEMDLAŁ W TRAKCIE WYKONYWANIA CZYNNOŚCI SŁUŻBOWYCH NA OC W DOROHUSKU!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bo w/g nich zapewne celnik ma zap.......ac az nie padnie, cholerni hipokryci, ten cholerny rzad chyba czeka na ofiary ..... :(

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Funkcjonariusze i pracownicy Służby Celnej

Mając na uwadze dobro Służby Celnej zwracam się do Was z apelem o powrót do miejsca pełnienia służby / pracy. Dajcie mi szansę na realizację moich zobowiązań i planów.

Jako Szefowi Służby Celnej zależy mi na poprawie warunków pracy funkcjonariuszy celnych, dlatego też wyszedłem z propozycjami, które można wdrożyć szybko.

Zdaję sobie sprawę, że nie są to idealne rozwiązania, ale dają realną szansę na poprawę funkcjonowania Służby Celnej w przyszłości.

Ponieważ docierają do mnie sygnały o różnej interpretacji komunikatu po spotkaniu ze związkami zawodowymi, czuję się zobowiązany do przedstawienia wyjaśnień.

I tak:
1) podwyżka uposażeń i wynagrodzeń przeciętnie o 500 zł na jeden etat konsumuje wcześniejszą zapowiedzianą podwyżkę w wysokości 244,45 zł. Pozostałe informacje zawarte w dotychczasowych komunikatach pozostają bez zmian (wzrost wynagrodzeń i uposażeń wszystkich funkcjonariuszy celnych i pracowników o 2,3%, obniżenie od dnia 1 stycznia 2008 r, stopy procentowej składki na ubezpieczenie rentowe finansowanej ze środków ubezpieczonego o kolejne 2 pkt procentowe);
2) - wypłata podwyżki uposażeń może nastąpić niezwłocznie po wejściu w życie ustawy budżetowej;
3) ustawa modernizacyjna będzie opracowywana przy udziale praktyków – z urzędów celnych i izb celnych. Zespół do opracowania projektu zostanie powołany do 31 stycznia br.;
4) od chwili objęcia stanowiska Szefa Służby Celnej miałem świadomość, że przepisy pkt 8a i 8b w art. 25 ust.1 ustawy o Służbie Celnej muszą zostać wykreślone. Nie może być tak, że Państwo nie dba o swoich pracowników, dając wiarę czasami zwykłym pomówieniom. Nowelizacja ustawy o Służbie Celnej zostanie skierowana na szybką ścieżkę legislacyjną;
5) nowelizacja ta wprowadza również możliwość awansu nie rzadziej niż co 5 lat;

Z całą świadomością podkreślam, że nie planuję przenoszenia funkcjonariuszy z jednych izb celnych do innych izb celnych położonych na granicy wschodniej. Nie będzie powrotu do rozwiązań z 2004 r.

Funkcjonariusze i pracownicy Służby Celnej, od Was zależy dalsza przyszłość Służby Celnej. Dajcie sobie szansę na poprawę warunków swojej pracy.

Zawarte w komunikacie propozycje są propozycjami rządowymi. Gwarantem wywiązania się z tych propozycji jestem nie tylko ja, ale Rząd RP.

Jedynym warunkiem realizacji projektu porozumienia z 25 stycznia br. jest Wasz niezwłoczny powrót do pracy.

Podsekretarz Stanu
Szef Służby Celnej
Jacek Dominik

trochę nieaktualne :roll:

wszystko piękne ale gdzie emerytury szefie[/quote]

A ja mam tą satysfakcje tylko,że na nich właśnie NIE GŁOSOWAŁAM!!! HURA!!! i jak bedę widziała ich wszystkich w telewizji to z pewnością dostane torsji!

AKCJA WIDELEC
Czy Komendę Główną Policji czeka deszcz... aluminiowych sztućców? Wszystko wskazuje na to, że tak. Niezadowoleni z niskich zarobków funkcjonariusze z całej Polski przygotowują akcję "Widelec".
Pomysł akcji narodził się przed kilkoma dniami na największym internetowym forum polskich policjantów. Pomysłodawca, który korzysta z pseudonimu "synekura" napisał: "Skoro nie możemy strajkować to zróbmy coś, co zwróci uwagę wszystkich ludzi na nasz los" i zaproponował, by masowo wysyłać do Komendy Głównej aluminiowe łyżki lub widelce.
Udział w anonimowej akcji deklarują funkcjonariusze z całej Polski. Z żądaniami funkcjonariuszy utożsamia się szefowa policyjnych związków zawodowych na Dolnym Śląsku podinspektor Irena Dykier. Jednak jej zdaniem akcja "Widelec" to kiepski pomysł, bo problemy płacowe należy rozwiązywać przez negocjacje. Mimo to przynajmniej około tysiąca policjantów 5 lutego ma zamiar wysłać swojemu szefowi jakiś drobiazg z aluminiowej zastawy.

APADNIE RĄD TUSKA PRZEZ NAS Z DOROHUSKA !!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

O co chodzi? Chyba już nie o te pieniądze, które mieliby nam dać tylko o rozbuchane ego Sprytnego Donka, o jego A M B I C J Ę! Nieważne koszty, nie on bedzie płacił, ma być tak jak on powiedział, a powiedział, ze nie ustapi! Słowo droższe pieniędzy (państwowych), taki honorowy!

APADNIE RZĄD TUSKA PRZEZ NAS Z DOROHUSKA !!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sorki

KIEROWCA W TVN 24 ZOSTAJĘ NA MIEJSCU NA ŻADNĄ SŁOWACJĘ NIE JADĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

PROTEST TRWA NADAL !!!!!!!!!!!!!!!! EMERYTURY ALBO ZABLAKOWANA BEDZIE GRANICA EU!!!!!!!!!!!! POZDROWIENIA DLA RZADU

Chłopie zobacz jak wyglądają terminale na zachodniej granicy. Wybierz się na granicę do Turcji - po kilkanaście pasów odpraw w jedną i drugą stronę i na każdym budka z celnikiem. I nikt się nie zastanawia czy jest robota, czy jej nie ma, on tam siedzi i czeka na TIRa, takiego jak Ty ! Tobie na wschodniej granicy pozostaje pobocze, krzaczki i cierpliwość. Dopóki tego nie zauważysz, to nigdy nie zrozumiesz o co walczą celnicy. O Ciebie także, abyś nie chodził siusiać w krzakach.

PROTEST TRWA NADAL !!!!!!!!!!!!!!!! EMERYTURY ALBO ZABLAKOWANA BEDZIE GRANICA EU!!!!!!!!!!!! POZDROWIENIA DLA RZADU

Anonymous napisał:
Chłopie zobacz jak wyglądają terminale na zachodniej granicy. Wybierz się na granicę do Turcji - po kilkanaście pasów odpraw w jedną i drugą stronę i na każdym budka z celnikiem. I nikt się nie zastanawia czy jest robota, czy jej nie ma, on tam siedzi i czeka na TIRa, takiego jak Ty ! Tobie na wschodniej granicy pozostaje pobocze, krzaczki i cierpliwość. Dopóki tego nie zauważysz, to nigdy nie zrozumiesz o co walczą celnicy. O Ciebie także, abyś nie chodził siusiać w krzakach.
O GODNOŚĆ CELNIKA I TRANSPORTOWCA,O SPOKOJNĄ PRACĘ!!!!!!!!

dlaczego nasze ZZ,ktore kolwiek nie odpowiedzą natychmiast KKW NSZZ SOLIDARNOSC FSG. moze niech im dadza 2lata wyslugi za rok pracy bo straszny u nich zapierdol,poza tym moze niech te "madrale" poczytaja troche ustawe o SC to sie dowiedza o czyje i jakie bezpieczenstwo dba SC
to jest najwieksze chamstwo(jedno z wielu) jakie serwuje nam SG, brawo "koledzy" z SG,apropo's SOK to wydaje mi sie,ze oni juza maja uprawnienia emerytalne sluzb mundurowych. BRAWO SG,BRAWO
BBBRRRAAAWWWOOOoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Status
Zamknięty.
Back
Do góry