NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
czy wiadomojuz jak tam rozmowy naszych?
skończyli już? są jakies przecieki? skoro to tak dlugo trwa to chyba dobry znak.... ??

CYTAT Z forum SG
"a ja myślę, że rząd szykuje takie zmiany, które spowodują że cło na granicy my będziemy robić, a na nich się wypną. Co wtedy powiecie?

Trudno. Ale większe zmartwienie będą mieli przemytnicy, bo funkcj. SG nie pozwolą sobie na przymykanie oczu na dodatkowy karton fajek. To tak jakbyśmy przymknęli oko na nieważną wizę. Skutkuje to postępowaniem dyscyplinarnym. Mając do wyboru ich = przemytników i siebie oczywiście wybierzemy siebie. Dzisiaj przemyt kwitnie tylko za przyzwoleniem celnych. Gdyby każdy z nich egzekwował przepisy w sposób stanowczy, to problem przemytu sam by się rozwiązał, a co za tym idzie mniej pracy mieli byśmy my, a o przejściach można by było powiedzieć, że prowadza do UE."

No cmment

Dzisiaj przemyt kwitnie tylko za przyzwoleniem celnych. Gdyby każdy z nich egzekwował przepisy w sposób stanowczy, to problem przemytu sam by się rozwiązał

i ma rację
celnym nie chce walczyć sie z jednym kartonem

Re: nie dajcie się zastraszyć

ćwierć wieku w cle napisał:
Rozporządzenie dające SG nasze uprawnienia odprawowe to fikcja. Pomijając praktyczną nierealność takiej sytuacji(strażnicy nie mają wiedzy i umiejętności w zakresie przepisów i obsługi systemów), z której nawet Tusk zdaje sobie sprawę(patrz jego wypowiedź po "spotkaniu z celnikami"), to nie ma uwarunkowań prawnych do stosowania tego rozporządzenia-brak delegacji ustawowej, brak zgodności z istniejącym prawem krajowym i unijnym. Równie dobrze zamiast SG mogli by to być kolejarze albo kosmonauci. To fikcja i straszak.

Znam wop-ków prawie 22 lata-to najwieksze obiboki,lesery,przekretacze,lapownicy i podpierdalacze!.Ku..a setki razy
robiłem za lewusów RUC...bo chcieli zabłysnąć u swojego wodza!
:oops:

nie wiem czy wiecie ale z rozmów całe g... nic nie ustalili straciliśmy pozycję odprawy ruszyły i już niechcą z nami za bardzo rozmawiać upierają się przy swoich warunkach. podziękujmy tym którzy pracują wyrobili nas i jutro jak się obudzimy to nie dziwmy się że mamy rękę w nocniku

Ludzie to rozporządzenie to wielka ściema, czy nikt tego nie widzi? No czyba że znowu wróciły rozporządzenia z mocą ustawy hehe

cygan napisał:
Dzisiaj przemyt kwitnie tylko za przyzwoleniem celnych. Gdyby każdy z nich egzekwował przepisy w sposób stanowczy, to problem przemytu sam by się rozwiązał

i ma rację
Cygan - dawaj, łapaj kartoniki, wykaż się a potem pogadamy. Mądrzyć się możesz na swoim portalu

cygan napisał:

i ma rację

a SG się chce? Póki co nie robią kwitów , mandatów karnych , tylko oddają celnym do KS
Ale niech biorą co chcą mam to w dupie :P
NIE rozmywać TEMATU

nie ma konkretów chcą przełożyć rozmowy na jutro liczą na to że się poddamy w tv mówią nieprawdę info potwierdzone w 100 %

Mamusiu!!!!

Skąd wytrzasnęli tego ministra finansów??? Czytałem to rozporządzenie o uprawnieniach SG. Nic innego jak brać auto i walić na granicę po fajki.... A niech któryś nałoży na mnie mandat..... W sądzie na 1000 % wygrana sprawa o uchylenie jako wystawionego przez nieuprawniony ustawowo organ. To tak, gdybyśmy my nałożyli za zbyt szybką jazdę.... Ale będzie się działo. Toć to bardziej korupcjogenne niż .... brak porównania!!!! Mobilni - jakby doszło do Waszych wizyt na wschodzie - tylko powtórne po SG. A flaszka u prokuratora pewna!! i zagrycha :)

jest informacja od ludzi z warszawy: próbuja zwlekac na czas chca przełozyc rozmowy na jutro po to aby ugrac na czasie!! chca zobaczyc co bedzie w nocy! ta godzina ma byc decydujaca nie wychodzic na noc do pracy !!!!! do korczowej jedzie 9 osób z Katowic!!!!!!!!!

nie wiem czy wiecie ale z rozmów całe g... nic nie ustalili straciliśmy pozycję odprawy ruszyły i już niechcą z nami za bardzo rozmawiać upierają się przy swoich warunkach. podziękujmy tym którzy pracują wyrobili nas i jutro jak się obudzimy to nie dziwmy się że mamy rękę w nocniku

Anonymous napisał:
Mamusiu!!!!

Skąd wytrzasnęli tego ministra finansów??? Czytałem to rozporządzenie o uprawnieniach SG. Nic innego jak brać auto i walić na granicę po fajki.... A niech któryś nałoży na mnie mandat..... W sądzie na 1000 % wygrana sprawa o uchylenie jako wystawionego przez nieuprawniony ustawowo organ. To tak, gdybyśmy my nałożyli za zbyt szybką jazdę.... Ale będzie się działo. Toć to bardziej korupcjogenne niż .... brak porównania!!!! Mobilni - jakby doszło do Waszych wizyt na wschodzie - tylko powtórne po SG. A flaszka u prokuratora pewna!! i zagrycha :)

A moze by to przeslac do Komisji EU? Pewnie ich zainteresuje... :lol: :lol: :lol:

Anonymous napisał:

tak podają media
ile w tym prawdy - nie wiadomo

zatrzymac sie !!!!!! odprawy stooooop nie wychodzic na noc,przycinaja w ch..a!!!!! zastopowac znowu do jutra dzwońcie do ludzi!!!niech siedza w domu jeszcze ta noc!!!!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry