NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Kochani już tyle wytrwaliśmy to wytrzymajmy jeszcze dzisiejszą noc i dzień.Zobaczycie rząd posra się ze strachu i pójdzie na każde ustępstwo.
NASZ LOS JEST W NASZYCH RĘKACH!!!Tylko musimy ich jeszcze trochę przetrzymać!

no to teraz czas na decyzję, który oddział idzie na noc do pracy,wobec zaistniałej sytuacji....kiwania celnych....wpisujcie kto zostaje w domu...to jest próba sił

NOWOŚCI napisał:
LUDZISKA DAWAJCIE NA TEN POST NAJNOWSZE INFORMACJE JAKIE MACIE ZE SWOICH ODDZIAŁÓW. BO WSZYSTKIE SĄ ROZPROSZONE PO RÓŻNYCH POSTACH

Niejeden by chciał podwyżkę 500 zł i to pewnie z pocałowaniem ręki. Pieniacze bieżcie co dają i do ROBOTY !!! :lol:

nie dajcie się zastraszyć

Rozporządzenie dające SG nasze uprawnienia odprawowe to fikcja. Pomijając praktyczną nierealność takiej sytuacji(strażnicy nie mają wiedzy i umiejętności w zakresie przepisów i obsługi systemów), z której nawet Tusk zdaje sobie sprawę(patrz jego wypowiedź po "spotkaniu z celnikami"), to nie ma uwarunkowań prawnych do stosowania tego rozporządzenia-brak delegacji ustawowej, brak zgodności z istniejącym prawem krajowym i unijnym. Równie dobrze zamiast SG mogli by to być kolejarze albo kosmonauci. To fikcja i straszak.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
jeszcze dziś na nockę nie możecie pójść, bardzo prosimy, rząd tylko czeka aby rozladować kolejkę, wtedy przerwie negocjację!!!!!!!!!

niestety OC Medyka idzie na noc :(

nareszcie mądra wypowiedż , tak trzymać

Pozdrawiam
skończyły się lewe zaskurniaki, trzeba iść na zmianę dorobić, teraz będą dawać aby nie stać w kolejce, jest okazja dodatkowo zarobić na zmianie, więcej niż proponuje MF za miesiąc

A cała Polska patrzy. Na swoje opinie sami żeście sobie zapracowali. Ale zauważcie,że większość Waszych przyjmuje :to wszystko co daje rząd". A tylko tym nielicznym wciąż mało i mało. I to pewnie tym najbardziej zapracowanym i oddanym służbie.

Re: nie dajcie się zastraszyć

ćwierć wieku w cle napisał:
Rozporządzenie dające SG nasze uprawnienia odprawowe to fikcja. Pomijając praktyczną nierealność takiej sytuacji(strażnicy nie mają wiedzy i umiejętności w zakresie przepisów i obsługi systemów), z której nawet Tusk zdaje sobie sprawę(patrz jego wypowiedź po "spotkaniu z celnikami"), to nie ma uwarunkowań prawnych do stosowania tego rozporządzenia-brak delegacji ustawowej, brak zgodności z istniejącym prawem krajowym i unijnym. Równie dobrze zamiast SG mogli by to być kolejarze albo kosmonauci. To fikcja i straszak.
Ale to już się dzieje, do cholery. To nie tylko zapis na papierze. To smutna rzeczywistość.

Kochani już tyle wytrwaliśmy to wytrzymajmy jeszcze dzisiejszą noc i dzień.Zobaczycie rząd posra się ze strachu i pójdzie na każde ustępstwo.
NASZ LOS JEST W NASZYCH RĘKACH!!!Tylko musimy ich jeszcze trochę przetrzymać!

treść rozp. MF z 28.01.2008 (Dz. U. 13 poz. 82)!

m.in.: "upoważnia się terenowe organy Straży Granicznej, do dnia 11 lutego 2008 r., do wykonywania następujących zadań organów celnych:
1) sprawowanie dozoru celnego i wykonywanie kontroli celnej,
2) przyjmowanie zgłoszeń celnych o objęcie towarów procedurą celną, zwalnianie towarów do tych procedur oraz nadawanie towarom innego przeznaczenia celnego."
I tak dalej...
Ta informacja powinna dotrzeć do Departamentu Ceł Unii Europejskiej w celu spradzenia czy nie jest łamane prawo unijne!!

Przykro mi to powiedzieć ale od początku miałam wrażenie, że kolejny raz chcą nas wykiwać. Najgorszym w naszej służbie jest to, że nasi przełożeni w randze dyrektora i naczelnika, są przeciw nam. Nie stanęli za nami murem. Tak jakby uzyskane w wyniku naszego protestu uprawnienia miały dotyczyć tylko nas. Straszenie nas jest na porządku dziennym.

Anonymous napisał:
NOWOŚCI napisał:
LUDZISKA DAWAJCIE NA TEN POST NAJNOWSZE INFORMACJE JAKIE MACIE ZE SWOICH ODDZIAŁÓW. BO WSZYSTKIE SĄ ROZPROSZONE PO RÓŻNYCH POSTACH

Niejeden by chciał podwyżkę 500 zł i to pewnie z pocałowaniem ręki. Pieniacze bieżcie co dają i do ROBOTY !!! :lol:
Do roboty to ty sobie idź cioto !!!

calineczka napisał:
Przykro mi to powiedzieć ale od początku miałam wrażenie, że kolejny raz chcą nas wykiwać. Najgorszym w naszej służbie jest to, że nasi przełożeni w randze dyrektora i naczelnika, są przeciw nam. Nie stanęli za nami murem. Tak jakby uzyskane w wyniku naszego protestu uprawnienia miały dotyczyć tylko nas. Straszenie nas jest na porządku dziennym.

,Następne protesty wzniecimy przeciwko dyrektorom i naczelnikom bo ja już nie mam zamiaru słuchać ślepo i patrzeć w milczeniu na to ich całe "zarządzanie" To nie jest ich folwark.

calineczka napisał:

widocznie im pasuje jak jest, i wcale nie musza na tym korzystac. im nic nie dać !!

calineczka napisał:

Mam takie same odczucia :? Przełożeni powinnie nas bronić, też się postawić, nie werbować ludzi na granice, wtedy byśmy zwyciężyli. Ja osobiście jestem pesymistką i mam złe przeczucia. CO by nie mówić to jest większa obsada, ludzie miękną niestety i to nie działa na nasza korzyść :?

Jaki do pracy taki do pisanie (tutaj). Kultura ponad wszystko. Ja tylko wypowiedziałem swoje zdanie a Ty już od razu z grubej rury.

No proszę! Szybciej wydali rozporządzenie z uprawnieniami dla SG niż ze zmianami ważnymi dla nas. Teraz powinniśmy na dobre odejść od stanowisk pracy pozostawiając pole do popisu SG. Na koniec gdy zaczną nas błagać o powrót dopiszemy kolejny postulat aby nigdy więcej nie wpadali na tak głupie pomysły.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry