NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
colnik napisał:
Chcą nas i tak wydymać - znacie już chyba treść rozp. MF z 28.01.2008 (Dz. U. 13 poz. 82)!

m.in.: "upoważnia się terenowe organy Straży Granicznej, do dnia 11 lutego 2008 r., do wykonywania następujących zadań organów celnych:
1) sprawowanie dozoru celnego i wykonywanie kontroli celnej,
2) przyjmowanie zgłoszeń celnych o objęcie towarów procedurą celną, zwalnianie towarów do tych procedur oraz nadawanie towarom innego przeznaczenia celnego."
I tak dalej...

A na marginesie: wg posiadanych informacji do pomocy SG mają być "łyknęci" celni - będą koordynatorami!

ja w to wierzę.Po co ich tylu przyjmowali 2 lata temu i na każde przejście.Od kiedy jesteśmy Shengen to wopy nie mają co robic i wydaje mi się , że może nie teraz ale za jakiś czas będą chętni na dodatkową pracę na granicy.Mam jednak nadzieję ,że do tego nie dojdzie.Nie ukrywajmy ,że są dużo mocniejsi w W-wce niż my.Pozdo

jak strazaki dostali tluczki to beda "zarobieni",a kto winny celnik.brawo ministrowie,szefowie,dyrektorzy,naczelnicy i kierownicy,brawooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

dfs napisał:
ja w to wierzę.Po co ich tylu przyjmowali 2 lata temu i na każde przejście.Od kiedy jesteśmy Shengen to wopy nie mają co robic i wydaje mi się , że może nie teraz ale za jakiś czas będą chętni na dodatkową pracę na granicy.Mam jednak nadzieję ,że do tego nie dojdzie.Nie ukrywajmy ,że są dużo mocniejsi w W-wce niż my.Pozdo

Zawsze mieli poparcie :twisted:

jeszcze dziś na nockę nie możecie pójść, bardzo prosimy, rząd tylko czeka aby rozladować kolejkę, wtedy przerwie negocjację!!!!!!!!!

Jeśli to prawda to na jaki ch.j mam zdawać egzamin zawodowy? Funkcjonariusz SG może używać tłuczka bez ZKC i bez egzaminu , a my musimy zdawać jakiś egzamin? O co w tym burdelu chodzi? Proponuje też Straży Leśnei i SOK- istom rozdać tłuczki i plombownice. Oni nie są wcale głupsi od Funkcjonariuszy SG. :shock:

LUDZIE ONI CHCĄ NAS SKŁÓCIĆ, TO STRACHY NA LACHY!!!!!!!!!!!!!WYDALI TO ROZPORZĄDZENIE, BO WIEDZĄ, ŻE CZĘŚĆ Z NAS SIE PRZESTRASZY I SZYBCIUTKO WRÓCI DO PRACY, A ONI NIE BĘDA MUSIELI ODDELEGOWYWAĆ LUDZI Z SG DO TEJ ROBOTY, BO STANOWISKA BĘDĄ JUZ OBSADZONE PRZEZ NAS!!!!!!!!!!!!
WIEMY DOBRZE, ŻE TO NIE JEST TAKIE PROSTE, WYOBRAŻCIE SOBIE, ŻE PRZECIEŻ KILKA DNI MUSI UPŁYNĄC, ABY SG ZŁAPAŁA O CO CHODZI W KWITACH, PI RAZY OKO, NIE MÓWIĘ JUŻ O NADAWANIU PROCEDURY CELNEJ I WERYFIKACJI KWITÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!
MOŻE I JEST WYDANE ROZP, ALE JEST TO MARTWY PRZEPIS, BO RZĄD JEST PEWIEN , ŻE ZASTOSOWAŁ DOSKONAŁY STRASZAK I MY WRÓCIMY!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZASTANÓWCIE SIE DOBRZE, TO CO ONI W TYM PISZĄ JEST NIEREALNE DO ZREALIZOWANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aplikant celny napisał:
Jeśli to prawda to na jaki ch.j mam zdawać egzamin zawodowy? Funkcjonariusz SG może używać tłuczka bez ZKC i bez egzaminu , a my musimy zdawać jakiś egzamin? O co w tym burdelu chodzi? Proponuje też Straży Leśnei i SOK- istom rozdać tłuczki i plombownice. Oni nie są wcale głupsi od Funkcjonariuszy SG. :shock:

Brawo

colnik napisał:
colnik napisał:
Chcą nas i tak wydymać - znacie już chyba treść rozp. MF z 28.01.2008 (Dz. U. 13 poz. 82)!

m.in.: "upoważnia się terenowe organy Straży Granicznej, do dnia 11 lutego 2008 r., do wykonywania następujących zadań organów celnych:
1) sprawowanie dozoru celnego i wykonywanie kontroli celnej,
2) przyjmowanie zgłoszeń celnych o objęcie towarów procedurą celną, zwalnianie towarów do tych procedur oraz nadawanie towarom innego przeznaczenia celnego."
I tak dalej...

A na marginesie: wg posiadanych informacji do pomocy SG mają być "łyknęci" celni - będą koordynatorami!

Nie panikować........mogą jedynie puste przepuszczać..........
Bo już widze jak puści wpr z dopłatą albo zrobi import.....
Unia dam o swoje wpływy............
A tak na marginesie współczuje wydziałom minansowym jak będą sie tłumaczyć przy kontroli........... :roll:

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
jeszcze dziś na nockę nie możecie pójść, bardzo prosimy, rząd tylko czeka aby rozladować kolejkę, wtedy przerwie negocjację!!!!!!!!!

niestety OC Medyka idzie na noc :(
POWSTRZYMAJCIE ICH JAKOŚ, PROŚCIE I BŁAGAJCIE!!!!!!!!!!!!!!!! RZĄD NA TO CZEKA

LUDZIE ONI CHCĄ NAS SKŁÓCIĆ, TO STRACHY NA LACHY!!!!!!!!!!!!!WYDALI TO ROZPORZĄDZENIE, BO WIEDZĄ, ŻE CZĘŚĆ Z NAS SIE PRZESTRASZY I SZYBCIUTKO WRÓCI DO PRACY, A ONI NIE BĘDA MUSIELI ODDELEGOWYWAĆ LUDZI Z SG DO TEJ ROBOTY, BO STANOWISKA BĘDĄ JUZ OBSADZONE PRZEZ NAS!!!!!!!!!!!!
WIEMY DOBRZE, ŻE TO NIE JEST TAKIE PROSTE, WYOBRAŻCIE SOBIE, ŻE PRZECIEŻ KILKA DNI MUSI UPŁYNĄC, ABY SG ZŁAPAŁA O CO CHODZI W KWITACH, PI RAZY OKO, NIE MÓWIĘ JUŻ O NADAWANIU PROCEDURY CELNEJ I WERYFIKACJI KWITÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!
MOŻE I JEST WYDANE ROZP, ALE JEST TO MARTWY PRZEPIS, BO RZĄD JEST PEWIEN , ŻE ZASTOSOWAŁ DOSKONAŁY STRASZAK I MY WRÓCIMY!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZASTANÓWCIE SIE DOBRZE, TO CO ONI W TYM PISZĄ JEST NIEREALNE DO ZREALIZOWANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: a skarbówka wypracowuje 65% budzetu!

gość 1 napisał:
Anonymous napisał:
NA PASKU TIROWCY STOJA W GOTOWOSCI DO BLOKADY

Kto zapłaci skarbówce za nadgodziny???...przyszedł czas składania zeznan podatkowych, kto je przyjmie wprowadzi rozliczy i wyegzekwuje??owszem pracownicy urzędów skarbowych...ale kadry nie ma bo min.fin. wstrzymało zatrudnianie na wakaty, a za nadgodziny nie płaci.Równość obywateli zgwarantowana jest w Konstytucji RP.Urzędnicy około 30 kwietnia równiez pójdą na urlopy na żadanie, opiekę nad dzieckiem, zwolnienie lekarskie i kto obsłuży podatników?? A tuz po terminie do sładania zeznań przyjdzie czas na zaswiadczenia do zasiłkow rodzinnych, alimantów itd. Celnicy pokazali starbówce jak pikietowac i protestowac bo tylko tyle na można. Także to nie koniec Panie Ministrze Finasów. Przy okazji rozwiazywania problemow celników wspaniałomyślne byłoby aby pomyslec o skarbówce czyli pracownikach urzedów skarbowych.Bo przyjdzie Panu ponownie gasić pożar!!!pozdrawiam
Ja wam nie wróg ale nogi przed szereg nie wystawiajcie i nie podpinajcie się pod nie swój protest.

Ludzie cła!!!!

Co z tego rozporządzenia??? Owszem nie czyłałem go, bo wolę siedzieć na forum, ale jako dochodzeniowiec z karnego - per analogia - przypomnieć chcę że jest rozp. Rady Ministrów w sprawie - nie napiszę dokładnie brzmienia bo mam je w pracy a do tego jest martwe - ale mówiące o nakładaniu przez SG i Policję mandatów za wykroczenia skarbowe.

To tylko instrukcja!!! A z powodu BRAKU DELEGACJI USTAWOWYCH, żadna z tych formacji ich nie nakłada bo nie może.

Tak też rozumiem to rozporządzenie MF. SG - powodzenia z Alinkami, Celinkami i innymi - mi po 15 latach służby w SC - nieznanych systemów informatycznych, pomijam brak kołka.

Chylimy czoła Ludziom Wschodu!!!!!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry