Nagrody w Służbie Celnej. Czy motywują? Kogo?

I w końcu ktoś dotyka meritum! Na cholerę ta 3 % ? Komu ona służy? Powoduje antagonizmy... daje narzędzie do zarządzania zgodne z doktryną dziel i rządź...

tusku, nie ściemniaj, że nie masz kasy na niepełnosprawne dzieciaki. przecież przed chwilą twój nieogolony chwilami pomagier rozrzucił lekką rączką ze dwie bańki ... . jeśli się pomyliłem, to mnie poprawcie.

ciekawe, czy grzesiowi z kropką coś skapnęło?

[video=youtube;jbjbfUlX2Vc]http://www.youtube.com/watch?v=jbjbfUlX2Vc&feature=player_detailpage[/video]

Ostatnia edycja:
Jak nie ma chętnych, to zacznę o nagrodach dla DIC Wrocław, ten DIC to wzór.
Za nic nierobienie- co? NAGRODY!

No coż, znowu to samo, eh, nie wiadomo, jak zacząć.

1. ZAKUP komputerów- ??? Błagam, nie będę tego komentował!!!

2. Wprowadzenie ZPC, Jezu, dlaczego muszę tak cierpieć?

3. Oszczędności- program Auto-Menager- zwróciły się chociaż koszty zakupu softu?
Rozumiem, że Auto-Menager działa już we wszystkich IC- skoro taki dobry.
Jak nie, prosimy o wyjaśnienia!

4. Jezu! Mamy Voip! A, że DIC wstawił bramkę GSM? To standard- od 10 lat.
Parę stów zaoszczędził, a mógł więcej- gdyby zrobił to wcześniej.

5. MAKABRA, wiecie co? Znowu kupił komputery! Ale nie GOŁE- wraz z w z wyposażeniem dodatkowym.

6. Kabaret, typowe BLA, BLA, BLA- 18 PUNKTÓW? CZY ktoś to zrozumiał?

7. Wzorowe wypełnianie obowiązków. To sukces. Oczywiście wśród DIC.
Pośród DIC- TE ICH sukcesy są KARYKATURĄ i POŚMIEWSIKIEM oraz materiałem dla PIONÓW KONTROLI- tyle, że nie SSC, lecz Państwa.

Pytanie dla dociekliwych, o nagrodach którego DIC warto teraz napisać.
WARTO oznacza, że będzie się można co najmniej POŚMIAĆ, no i współczuć TEJ KLICE.

Podpowiedź: według kolejności alfabetycznej, była W-wa, Wrocław, zatem teraz kolej
na TORUŃ.

Wiecie co? TRAGEDIA, nie mam czasu dzisiaj, może ktoś mnie uprzedzi i skomentuje.
Zabawa przednia.

Za co nagroda dla DIC Toruń?

4. Organizacja narady kadry kierowniczej.

Ludzie, czy ktoś w MF TO CZYTA?
Pewnie, że nie, PIENIĄDZE dla DIC są za COŚ zupełnie innego.

Ostatnia edycja:
To jest prawidłowy wniosek. Rzeczywiste uzasadnienie wypłaconych kwot leży w zupełnie innych obszarach. W jakich? Wymienię na początek chociażby słynne wartościowanie, przeprowadzone wbrew logice tego słowa, jak się okazuje bez wydania obowiązkowych decyzji administracyjnych. Czy może na pierwszym miejscu trzeba wskazać ślepe posłuszeństwo przy łamaniu prawa w sprawie świadczenia urlopowego, ze ściemnianiem pod hasłem sporu prawnego ha, ha, ha, w sprawie świadczenia urlopowego 2010, w które zamieszany został Trybunał Konstytucyjny?

Ale co tam. Przecież do kasy Gazpromu trafia 420 dol. za 1000 m sześciennych gazu. Czyli miesięcznie 2 mld dolarów. Więc czy warto pochylać się na takimi pierdołami?

http://info.wyborcza.pl/temat/wyborcza/ile+polska+płaci+za+gaz
http://niezalezna.pl/53199-zaplacimy-putinowi-100-mld-dolarow

Ostatnia edycja:
Jak nie ma chętnych, to zacznę o nagrodach dla DIC Wrocław, ten DIC to wzór.
Za nic nierobienie- co? NAGRODY!

No coż, znowu to samo, eh, nie wiadomo, jak zacząć.

1. ZAKUP komputerów- ??? Błagam, nie będę tego komentował!!!

2. Wprowadzenie ZPC, Jezu, dlaczego muszę tak cierpieć?

3. Oszczędności- program Auto-Menager- zwróciły się chociaż koszty zakupu softu?
Rozumiem, że Auto-Menager działa już we wszystkich IC- skoro taki dobry.
Jak nie, prosimy o wyjaśnienia!

4. Jezu! Mamy Voip! A, że DIC wstawił bramkę GSM? To standard- od 10 lat.
Parę stów zaoszczędził, a mógł więcej- gdyby zrobił to wcześniej.

5. MAKABRA, wiecie co? Znowu kupił komputery! Ale nie GOŁE- wraz z w z wyposażeniem dodatkowym.

6. Kabaret, typowe BLA, BLA, BLA- 18 PUNKTÓW? CZY ktoś to zrozumiał?

7. Wzorowe wypełnianie obowiązków. To sukces. Oczywiście wśród DIC.
Pośród DIC- TE ICH sukcesy są KARYKATURĄ i POŚMIEWSIKIEM oraz materiałem dla PIONÓW KONTROLI- tyle, że nie SSC, lecz Państwa.

Pytanie dla dociekliwych, o nagrodach którego DIC warto teraz napisać.
WARTO oznacza, że będzie się można co najmniej POŚMIAĆ, no i współczuć TEJ KLICE.

Podpowiedź: według kolejności alfabetycznej, była W-wa, Wrocław, zatem teraz kolej
na TORUŃ.

Wiecie co? TRAGEDIA, nie mam czasu dzisiaj, może ktoś mnie uprzedzi i skomentuje.
Zabawa przednia.

Za co nagroda dla DIC Toruń?

4. Organizacja narady kadry kierowniczej.

Ludzie, czy ktoś w MF TO CZYTA?
Pewnie, że nie, PIENIĄDZE dla DIC są za COŚ zupełnie innego.

dic warsiawa też robotny 29 000 za

dzień dziecka w ogrodach kprm

praca w zespole

wzorowe wykonywanie obowiązków

Sorry, ale jest Pan kłamcą? Czyżby ten bon mot z Bieńkowskiej stał się także celnym szlagierem. Adresowanym do .... no właśnie, kogo mam na myśli Panie Jacku?

Generalski honor

Czy trzeba bronić generalskiego honoru? Czy rzeczony generalski honor sam się potrafi obronić? Ot, pytania nie całkiem retoryczne ...

dc22345f411a2afbd6892c13a82162db.jpg

Gen. Błasik otrzymuję Legię Zasługi. No co, trzeba przecież propagować i wychowywać. Niestety.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Legion_of_Merit
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Polacy_odznaczeni_Legią_Zasługi

http://www.expressilustrowany.pl/ar...ej-celnikow-podwladni-zbulwersowani,id,t.html

Grusza i straszenie za gruszę. jednodniowe awanse z pocztem w tle, wartościowanie, zwalnianie chorych i umierających,wysyłanie na rynki 62 latków=31.000 zł

Niestety ,chyba jest w tym dużo racji! Patrząc na ostatnie posuniecia ,program 50+ ,padł jak kawka.Ponownie ludzie w tym wieku traktowani są jak zawalidrogi,anomalie zajmujący miejsca pracy, utrudniajacy awansy i denerwujący tym faktem ,że jeszcze żyją.Czytając pisma nt. odpłatności za umundurowanie/jest takie/ ten kto dozyje, 4 lata przed emeryturą niech chodzi w starym,sfatygowanym mundurze,bo na pożegnanie oprócz kwiatów ,dostanie dodatkowo jeszcze rachunek z finansów za mundury.Co za pamiątka! A tak swoją drogą ,zamiast wzajemnego robienia sobie "dobrze" , moze lepiej jak to w cywilizowanym kraju powinno być ,przyznać emerytury na zasadach obowiązujących w SG, co postulują związki zawodowe? Przepraszam za naiwność!

Hendrix po polsku

Rzeczywistość nijaka,
Trzeba zalać robaka,
Przefiltrować zdarzenia,
Zabić w sobie marzenia,
Przeżyć miłość i nędzę,
Gdzieś zarobić piniędze ...

[video=youtube;m7-ja1rFTk8]http://www.youtube.com/watch?v=m7-ja1rFTk8&feature=player_detailpage[/video]

Polski Knopfler albo Hendrix. Z dedykacją "Ja w to nie wchodzę" albo "Złoty pociąg".

odpowiedź Ministerstwa Finansów w sprawie nagród jest bardzo wyczerpująca i rzeczowa, pewnie Pan Z-ca Dyrektora Departamentu też otrzymał rzeczoną nagrodę w odpowiedniej kwocie i to jest dopiero motywujące !!!!!!!!!!!!!!!
a w SC nie zmienia się nic od wielu lat tylko tytuły systemów modernizacji, usprawniania, zarządzania
kiedyś modne było zarządzanie przez analizę ryzyka, niestety bzdura gdyż od wieków zarządzanie było opierane na realizacji funkcji celów w każdym rodzaju działalności, ale widzę że teraz ktoś poszedł po rozum do głowy i pewnie pomyślał o ewentualnych apanażach i wrócił do starego systemu zarządzania, tylko z jakiego niby powodu takie nagrody przecież obowiązkiem każdego zarządzającego jest dbałość o realizację stawianych przed nim zadań i celów i za to jest płaca

Back
Do góry