Źle zrozumiałeś mój wpis. Nie porównuję. To absurd. Czytaj ze zrozumieniem.Ty porównujesz służbę na granicy wschodniej gdzie te premie są głównie skierowane oraz do WZP Rzeszowskie z jakimiś cywilami? ja chyba śnię, pisz tak dalej a zakończysz na granicy wschodniej działalność Celników pl SAM sobie.
Staram się wytłumaczyć ludziom z całego kraju na czym to wszystko polega, bo ludzie pytają z czego wynikają dysproporcje.
Uzasadniam z czego wynika wysokość nagrody w IAS w Rzeszowie. To jest liczba wakatów, jaką dysponował DIAS przez cały rok i ta kwota oszczędności powinna uzupełnić fundusz nagród i tak się stało i to jest prawidłowe.
Piszesz o funkcjonariuszach z granicy i WZP, a zapominasz jakby, że w innych IAS granicznych też są funkcjonariusze, a WZP jest w całej Polsce i w wielu miejscach nagrody są niższe, a nagrody w IAS w Lublinie i Białymstoku są dla funkcjonariuszy na granicy niższe, mimo iż DIAS także dysponowali w tych IAS sporymi wakatami, co wyżej przywołałem.
Pytanie dlaczego są tak niskie, skoro były duże sumy oszczędności na funduszach płac funkcjonariuszy i na co poszły środki z oszczędności wynikających z tych wakatów?