Może czas na normalność.

Mam dla wszystkich BARDZO WAŻNĄ WIADOMOŚĆ z pewnego źródła od naszych przedstawicieli co byli dzisiaj w Warszawie w naszej sprawie. Dzisiaj nikt nie chciał z nimi rozmawiać, ale oficjalnie jest ustalone, że rozmowy z naszymi przedstawicielami będą na 100% jutro. Ma być o tym INFORMACJA w TV.
TAK JAK NAM PRZEKAZANO jest prośba od przedstawicieli oczekujących na rozmowy, żeby UTRZYMAĆ AKCJĘ PROTESTACYJNĄ DO JUTRA.

Jest to informacja w 100% potwierdzona... Przekażcie to wszystkim telefonicznie,
bo nie wszyscy mają NET !!!

Powrót do góry

Anonymous napisał:
Mam dla wszystkich BARDZO WAŻNĄ WIADOMOŚĆ z pewnego źródła od naszych przedstawicieli co byli dzisiaj w Warszawie w naszej sprawie. Dzisiaj nikt nie chciał z nimi rozmawiać, ale oficjalnie jest ustalone, że rozmowy z naszymi przedstawicielami będą na 100% jutro. Ma być o tym INFORMACJA w TV.
TAK JAK NAM PRZEKAZANO jest prośba od przedstawicieli oczekujących na rozmowy, żeby UTRZYMAĆ AKCJĘ PROTESTACYJNĄ DO JUTRA.

Jest to informacja w 100% potwierdzona... Przekażcie to wszystkim telefonicznie,
bo nie wszyscy mają NET !!!
Związki tylko potwierdzą przyjęcie propozycji, watpię żeby pojawiły się nowe

Powrót do góry

Anonymous napisał:
ludzie nie dajcie się zmanipulować. Jeśli ustąpimy, jutro nie będzie negocjacji. Rząd przedstawi kolejne ultimatum.
Posłuchajcie jedynki. Dziennikarze nakręcają kierowców i przewoźników do żądania odszkodowań.Nie można dawać prostych piłek.

O godz. 18.40 w TVPINFO - program lolalny Rzeszów, będzie spotkanie związkowców, dyrekcji IC, kierowców i polityków.
Ogladajmy!

Dzisiaj pod MF stawili się przedstawiciele z wszystkich granicznych izb celnych , przejść granicznych oraz wielu wewnętrznych kom. organizacyjnych.
Są to celnicy, którzy deklarowali nawet podwójne zmiany na granicy w celu rozładowania kolejek w zamian za podpisanie porozumienia z rządem RP.
Przedziwne, że wobec takiej deklaracji w rozmowach wzięli udział Dyr. Departamentów, którzy zaproponowali rozmowy z SSC dopiero na jutro.
Z uwagi więc na fakt, iż MF nie zależy na skończeniu horroru na granicy i w wielu wewnętrznych kom. organizacyjnych PROTEST CELNIKÓW TRWA NADAL.
W przypadku negatywnego wyniku jutrzejszych rozmów nastąpi eskalacja protestu.

Dzisiaj pod MF stawili się przedstawiciele z wszystkich granicznych izb celnych , przejść granicznych oraz wielu wewnętrznych kom. organizacyjnych.
Są to celnicy, którzy deklarowali nawet podwójne zmiany na granicy w celu rozładowania kolejek w zamian za podpisanie porozumienia z rządem RP.
Przedziwne, że wobec takiej deklaracji w rozmowach wzięli udział Dyr. Departamentów, którzy zaproponowali rozmowy z SSC dopiero na jutro.
Z uwagi więc na fakt, iż MF nie zależy na skończeniu horroru na granicy i w wielu wewnętrznych kom. organizacyjnych PROTEST CELNIKÓW TRWA NADAL.

Strona Związkowa zadeklarowała gotowość do podjęcia negocjacji w każdym czasie. Warunkiem koniecznym do rozpoczęcia negocjacji jest posiadanie przez osobę reprezentującą stronę Rządową pisemnego pełnomocnictwa rzeczowego i finansowego do podpisania wynegocjowanego porozumienia.

Komitet Protestacyjny „Porozumienie Białostockie”

Zrzeszenie Związków Zawodowych Służby Celnej RP

Federacja Związków Zawodowych Służby Celnej

Rada Sekcji Krajowej Pracowników Skarbowych NSZZ „Solidarność” w Warszawie

K O M U N I K A T

W dniu 28.01.2008 roku w Warszawie odbyło się spotkanie przedstawicieli Związków Zawodowych działających w Służbie Celnej z przedstawicielami Ministerstwa Finansów. W trakcie spotkania strona związkowa otrzymała zaproszenie na spotkanie negocjacyjne w dniu 29.01.2008 roku o godz. 10:00 w gmachu Ministerstwa Finansów.

Strona Związkowa zadeklarowała gotowość do podjęcia negocjacji w każdym czasie także w dniu dzisiejszym, stwierdzając jednocześnie, że warunkiem koniecznym do rozpoczęcia negocjacji jest posiadanie przez osobę reprezentującą stronę Rządową pisemnego pełnomocnictwa rzeczowego i finansowego do podpisania wynegocjowanego porozumienia. Informacji o posiadaniu takiego pełnomocnictwa strona związkowa oczekuje w dniu dzisiejszym.

Wobec powyższego akcja protestacyjna trwa.

Podpisy zebranych przedstawicieli funkcjonariuszy celnych

Warszawa, dnia 28.01.2008 roku

-------------------------------------------------------------------------/

UWAGA : Do WSSC docierają informacje o uzupełnieniach kadrowych na granicy wschodniej funkcjonariuszami grup mobilnych izb wewnętrznych.

Przyznam, że nie rozumiem funkcjonariuszy skuszonych możliwością dodatkowego zarobku.

PROTEST TRWA NADAL !

wssc | 28.01.2008

Powrót do góry

Anonymous napisał:

Może przydałoby się żeby ktoś wykazał się zdrowym rozsądkiem. Skoro premier rządu publicznie zadeklarował to co wszyscy słyszeli t nie można tego nie zauważać. Rozumiem , że związki muszą swoją bojowością podreperować nadszarpnięte zaufanie , ale może ta stanowczość jeszcze się przydać

Otóż premier nic nie zadeklarował, mgliste obietnice bez konkretów i dat. Nie wierzę jak nie ujrzę na papierze.

niektórzy uważają, że nie mamy sumienia trzymając Tirowców w kolejkach, a gdzie było sumienie Rządu, gdy nas alokowano, kto miał sumienie rozłączać rodziny. W momencie wejścia do Szengen wielu polityków stwierdziło ze było to złe i pracowników SG tak nie potraktują, znalazły się dla nich (SG) zadania w miejscu dotychczasowego pełnienia służby. Teraz, gdy my walczymy o swoje, mając w perspektywie wejście Ukrainy do Uni i kolejny dylemat, co się stanie z kolegami ze wschodniej granicy. TV (szczególnie TV24) przestawia nas jako tych złych. Jednak o tym, w jakich warunkach atmosferycznych często musimy pracować przekonali się ich reporterzy, stojąc wczoraj wieczorem w zadymce, dla nas to chleb powszedni. Jednak mając ok. 60 lat nie chcemy być zmuszani do takiego stania, bo młodszych celników nie będzie, kto przyjdzie do UC za 1200-1300 miesięcznie, bez żadnych uprawnień. Dlatego trzymajmy się KOLEDZY walczymy o leprze jutro dla całej Administracji Celnej.

gdy nas alokowano, kto miał sumienie rozłączać rodziny.

Tak było - Matki od małych dzieci! Na podjęcie decyzji dano im 10 dni!

Mojemu koledze mało rodzina się przez alokację nie rozsypała -zwolnił się, wolał uratować to co ma najcenniejsze
Teraz jest kierowcą i pewno nas rozumie.
To nie są moje słowa lecz jedngo z naszych kolegów. Ja też to przeżyłem, niech trochę pomyślą niektórzy z nas bo ich też to może spotkać !!!!!!

A ja idę jutro do pracy. Od czwartku jestem na UŻ i pójdę znów jeżeli pomimo deklaracji Premiera nie będzie porozumienia pomiędzy naszymi reprezentantami a stroną rządową. a dzisiaj premier tego kraju zobowiazał się, że jest gwarantem przywrócenia godności naszej służbie dajmy mu szanse

Hmm no tak olał związki, pogadał jak to szefo z podwładnymi i wypracowali wspólne porozumienie hehe, kolego przejrzyj na oczęta swe wreszcie, jakie gwarancje, jakie porozumienie do 2011 nawet kadencja obecnego Sejmu się zakończy hehe

fox napisał:
Hmm no tak olał związki, pogadał jak to szefo z podwładnymi i wypracowali wspólne porozumienie hehe, kolego przejrzyj na oczęta swe wreszcie, jakie gwarancje, jakie porozumienie do 2011 nawet kadencja obecnego Sejmu się zakończy hehe
od wypracowania gwarancji sa związki.

Zagrywka przednia dzis byla ze strony rzadu.
Wszyscy najwazniejsi czekali na nich w Warszawie a oni pojechali na wschod.
I takim ufac :?

JRŚLI SIE TERAZ PODDACIE TO NIE CHCĘ WAS ZNAĆ I ZA KAŻDYM NA ULICY KOLEGĄ LUB KOLEŻANKĄ BĘDĘ KRZYCZEĆ CIENKI BOLEK ,JA SIE NIE PODDAŁAM TO WY SIE ŁAMIECIE? WSTYD -ZATRZYMANA KOLEŻANKA

Back
Do góry