Może czas na normalność.

chyba ciebie stary pogielo !! -- jaki powrot ??? -- trzeba trwac dalej - tylko MY ten balagan mozemy posprztac a to znaczy ze trzymamy ich za jaja -- trzeba to ciagnac dalej !! ja nie wracam

Jutro o 10 mam nadzieje ,że te wszystkie obietnice Tuska, zostaną doprecyzowane i zatwierdzone na piśmie . A WY CO chcecie iść do pracy. Jaki argument do negocjacji chcecie zostawić SŁAWKOWI, ileż to razy Rząd w takich sytuacjach nas bezwstydnie okłamał Jesteśmy o krok od wygranej , a wy ten wysiłek chcecie zmarnować. STOIMY DO CHWILI OTRZYMANIA SATYSFAKCJONUJACYCH NAS GWARANCJI NA PISMIE

Do końca

Mam L4 do piątku. Jak Premier osobiście powie w tv że są takie a takie warunki zaaprobowane przez zz i "doły" wracam do roboty. Inaczej ni ch...

ale po co ciagnac,nic wiecej nie dadza...teraz jest czas dla zwiazkowcow niech ich cisna,trzymaja reke na pulsie...mysle ze mozemy wykazac dobra wole zyskamy w oczach ludzi,ktorzy i tak nas maja za smieci...ale to jest tylko moje zdanie...

Premier zwrócił się o gest dobrej woli, przejął inicjatywę w tym sporze. Dajmy mu szansę, pokazaliśmy jaka jest nasza siła. Nie możemy przeciwko sobie mieć opinii publicznej. wciąż w ręku mamy bardzo silne argumenty nie warto ich tracić

Mam dla wszystkich BARDZO WAŻNĄ WIADOMOŚĆ z pewnego źródła od naszych przedstawicieli co byli dzisiaj w Warszawie w naszej sprawie. Dzisiaj nikt nie chciał z nimi rozmawiać, ale oficjalnie jest ustalone, że rozmowy z naszymi przedstawicielami będą na 100% jutro. Ma być o tym INFORMACJA w TV.
TAK JAK NAM PRZEKAZANO jest prośba od przedstawicieli oczekujących na rozmowy, żeby UTRZYMAĆ AKCJĘ PROTESTACYJNĄ DO JUTRA.

Jest to informacja w 100% potwierdzona...Przekażcie to wszystkim telefonicznie, bo nie wszyscy mają NET !!!

Każda ze stron w negocjacjach powinna wykazać odrobinę dobrej woli. Premier ręczy że będzie nadzorował zmiany w ustawie.Dajmy mu szansę-są jeszcze kierowcy, jest opinia publiczna-nie bądzmy LEKARZAMI !!!!!!

Wydaje mi sie ze jesli teraz damy im czas to zlapią oddech i cos wymysla aby nas wykiwac a teraz nie maja na to czasu. Nie zapomnijcie o tym ze ten Boni to specjalista od rozwiazywania problemow zbiorowych.

Czyli że będzie tak... bedac wiecznie młodym celnikiem na rubieży (aplikant celny), dojadę sobie w zawiejkę 80 km do roboty rowerkiem- bo to zdrowo, ekologicznie i tanio, porewiduję w 30 st. mrozie przez 12 godzin oczywiście jak do tej pory bez posiłków regeneracyjnych, i wesół jako ta ptaszyna wrócę do dom na piechotę bo mi przemytnicy dętki pocięli.... aaa co tam będąc masochistą.... zajefajna robota

Anonymous napisał:
Wydaje mi sie ze jesli teraz damy im czas to zlapią oddech i cos wymysla aby nas wykiwac a teraz nie maja na to czasu. Nie zapomnijcie o tym ze ten Boni to specjalista od rozwiazywania problemow zbiorowych.

Jak będą chcieli to i tak złapią drugi oddech, nawet po podpisaniu naszych postulatów i ustaleniu terminu ich realizacji - tak jak to robili poprzednicy.
Poczekajmy do jutra na oficjalny komunikat po rozmowach z ZZ.

fox napisał:
Czyli że będzie tak... bedac wiecznie młodym celnikiem na rubieży (aplikant celny), dojadę sobie w zawiejkę 80 km do roboty rowerkiem- bo to zdrowo, ekologicznie i tanio, porewiduję w 30 st. mrozie przez 12 godzin oczywiście jak do tej pory bez posiłków regeneracyjnych, i wesół jako ta ptaszyna wrócę do dom na piechotę bo mi przemytnicy dętki pocięli.... aaa co tam będąc masochistą.... zajefajna robota
hahha, ale Ci sie tto udalo, super!!!

pisaliśmy wcześniej że z ogółem nikt nic nie podpisze, przeprasza za porównanie NAS z ogółem, włąśnie mieliśmy przykład rozmowy z Dyrektorami i Naczelnikami a nie z nami, którzy z dołu protest rozpoczęli, związki zawodowe i inni którzy mienią się Związkowcami zewrzyjcie szyki dla wspólnej sprawy czy pan Siwy i pani Fołta nie widzą tego, został nam tylko dzień porozumienie na piśmie Emerytury mundurowe obiecane na 9 lat wcześniej, ochrona prawna, podwyżka należy pamiętac że jedynie my płacimy funduz emerytalny ze wszystkich mundurówek i to na piśmie włącznie z cyklem legislacji

a SG tylko patrzy,czyta i czeka....mają ubaw

popytajcie sobie w swoich środowiskach co w tym czasie jak my sie przepychamy i sprzeczamy robi SG, czynnie uczestnicza w tym forum, dokładnie czytaja nasze posty i wiecie co? są szcześliwi bo każdy dzień tego naszego protestu to jak oni mówią kolejna szansa dla ich być albo nie być . Oni już się uczą, poznają nasze systemy, studiują przepisy- pytanie po co? po to żeby za jakis czas być gotowym do przejęcie zadań SC. zapytajcie dlaczego pomimo wejścia do strefy i wydawać by się mogło nadetatyzacji mają być w najbliższym czasie nowe przyjęcia do SG-większość jednostek juz złożyła zapotrzebowanie na setki etatów, mają przyobiecane ze ich formacja nigdy nie zginie w przeciwieństwie do naszej, a my dalej się kłóćmy , przepychajmy, nie mam pytań, JA WRACAM DO PRACY I TEGO I WAM żYCZE. aha jesli po mnie pojawia sie drastyczne wpisy typu-stoimy i nie mąć to macie jasną odpowiedź kto tutaj tak naprawdę mąci i komu na tym zależy. pamiętajcie ze to im zależy szczególnie na tym aby tutaj tak wrzało, oni z tego forum czerpie wszystkie niezbędne informacje co sie u nas dzieje! POZDRAWIAM BRAć CELNICZą

sg

poziom inteligencji przecietnego gpk ponizej przecietnej , wiec kontrole fizyczna na ciezarówkach moga robic , ale obsluga w systemach informatycznych .... - nie ma szans !!! Jednak pomimo przełożenia politycznego chetnie uzupełniliby swoje kompetencje o nas .... Ponadto pozbyliby sie konkurencji..... Nalezy to rozwazyc !!!!!!!!!!!!!

pisaliśmy wcześniej że z ogółem nikt nic nie podpisze, przeprasza za porównanie NAS z ogółem, włąśnie mieliśmy przykład rozmowy z Dyrektorami i Naczelnikami a nie z nami, którzy z dołu protest rozpoczęli, związki zawodowe i inni którzy mienią się Związkowcami zewrzyjcie szyki dla wspólnej sprawy czy pan Siwy i pani Fołta nie widzą tego, został nam tylko dzień porozumienie na piśmie Emerytury mundurowe obiecane na 9 lat wcześniej, ochrona prawna, podwyżka należy pamiętac że jedynie my płacimy funduz emerytalny ze wszystkich mundurówek i to na piśmie włącznie z cyklem legislacji

Re: a SG tylko patrzy,czyta i czeka....mają ubaw

gostego napisał:
popytajcie sobie w swoich środowiskach co w tym czasie jak my sie przepychamy i sprzeczamy robi SG, czynnie uczestnicza w tym forum, dokładnie czytaja nasze posty i wiecie co? są szcześliwi bo każdy dzień tego naszego protestu to jak oni mówią kolejna szansa dla ich być albo nie być . Oni już się uczą, poznają nasze systemy, studiują przepisy- pytanie po co? po to żeby za jakis czas być gotowym do przejęcie zadań SC. zapytajcie dlaczego pomimo wejścia do strefy i wydawać by się mogło nadetatyzacji mają być w najbliższym czasie nowe przyjęcia do SG-większość jednostek juz złożyła zapotrzebowanie na setki etatów, mają przyobiecane ze ich formacja nigdy nie zginie w przeciwieństwie do naszej, a my dalej się kłóćmy , przepychajmy, nie mam pytań, JA WRACAM DO PRACY I TEGO I WAM żYCZE. aha jesli po mnie pojawia sie drastyczne wpisy typu-stoimy i nie mąć to macie jasną odpowiedź kto tutaj tak naprawdę mąci i komu na tym zależy. pamiętajcie ze to im zależy szczególnie na tym aby tutaj tak wrzało, oni z tego forum czerpie wszystkie niezbędne informacje co sie u nas dzieje! POZDRAWIAM BRAć CELNICZą

Póki co to wopy wiedzą co to może być"odpad" podwójne zastosowanie i strategiczne to dla nich czarna magia, więc nie straszyłbym podobnymi wypowiedziami, no chyba że uproszczone WPR to już ida pod ich kątem hehe

Schetyna nakręci Tuska i SG może w całkiem niedalekiej przyszłości zrobić nam wymianę. Zrobią testy na intelignecję i wybiorą pewną grupę trochę dobiorą. To bardzo realne po tym co powiedział Tusk w Białej Podlaskiej. Żadna władza nie toleruje buntu a to co nam sie udało ma wydźwięk międzynarodowy.

Re: a SG tylko patrzy,czyta i czeka....mają ubaw

gostego napisał:
Popieram , Oni tylko czekaja na to, w czerwcu maja przejac nasze kompetencje w zakresie kontroli legalnosci cudzoziemcow!!! Warto sie nad tym zastanowic.

Back
Do góry