Kości zostały rzucone

Poldek

Czy gdziekolwiek moje wypowiedzi są dwuznaczne?
Nie chcę wyjśc na człowieka "pysznego" ale to my pierwsi odmówiliśmy udziału w farsie w sejmie, i uznaliśmy że dość szyderstwa z załogi, które rząd nazywał dialogiem.
I masz rację- związki powinny przygotować protest organizacyjnie.
Jeśli nas nie wywalą bo ten rząd ma zakodowane metody totalitarne we "krwi" (przykład potrakotowanie stoczniowców)
nie spałują do nieprzytmności- nie uchylimy się od tego obowiązku.

Przedstawiciele związków-sygnatariuszy porozumienia powinni się spotkać jak najszybciej i ustalić wspólny front działań. Popieram pogląd kolegów, iż okres przed wyborami sprzyjałby medialnemu nagłośnieniu naszego protestu i byłby niewygodny dla rządzących. Ale chodzi tu oczywiście o zorganizowaną i koordynowaną akcję przez cztery organizacje związkowe, które były sygnatariuszami porozumienia. Mam nadzieję, iż w dalszym ciągu chcą one realnie działać w kierunku realizacji uzgodnionych postulatów.

Święta racja, a myślę że dla opozycji, smacznym kąskiem byłoby podłapanie naszego problemu, jako nie wywiązywanie się rządu z umów, które były spisane.

Paie Sławku Panie Arturze najlepirj zwołać konferencje prasową z Panów udziałem ujawnić wszystki przed kamerami . Wtedy to winni beda też musieli przed kamerami stanąć,OBECNIE PANUJACY . Ale czas goni tylko przed wyborami beda bardziej rozmowniejsi

Paie Sławku Panie Arturze najlepirj zwołać konferencje prasową z Panów udziałem ujawnić wszystki przed kamerami . Wtedy to winni beda też musieli przed kamerami stanąć,OBECNIE PANUJACY . Ale czas goni tylko przed wyborami beda bardziej rozmowniejsi

To bardzo dobry pomysł, a jeśli by się tak nie dało (np.media nie byłyby zainteresowane pokazaniem takiej konferencji) to zwrócić się do PiS-u i SLD, żeby to oni uczynili na konferencji prasowej (przed wyborami powinno im na tym zależeć).

Układ z diabłem.

To bardzo dobry pomysł, a jeśli by się tak nie dało (np.media nie byłyby zainteresowane pokazaniem takiej konferencji) to zwrócić się do PiS-u i SLD, żeby to oni uczynili na konferencji prasowej (przed wyborami powinno im na tym zależeć).
Widzę, że niektórzy koledzy podpisaliby nawet cyrograf, ale nie mają takiej szansy, więc kombinują inaczej. Ja zaś uważam, że problem jest w tym, że to niektórzy "działacze" związkowi mają odrębne zdanie - przez co ich związki też. I nie jest to zdanie na rzecz Funkcjonariuszy. A dla pracodawcy nie ma lepszego układu, jak 10 skłóconych ze sobą związków.

Kangur

Od niepamiętnych czasów "piłeś" na ogół do mnie. :D
Tym razem mam nadzieję, że po faktach sądząc nie o mnie Ci chodzi.
I choć masz rację, że ".. dla pracodawcy nie ma lepszego układu, jak 10 skłóconych ze sobą związków."
To co można zrobić ?
Diabłu związkowemu się zaprzedać choćby ogonu i rogów nawet nie starał się ukryć?
Szkoda pewnie tych ludzi z "szarych szeregów" ale przecież przyjechać mogą.
Jeśli ktoś się do mnie zgłosi, i jeszcze poniesie chorągiewkę czy trnasparent, to będzie mógł pojechać z jakiego związku by nie był.Jak nie zechce ponieść też go weźmiemy...:)
Ale za głowy nikogo nie wyciągniemy, tych co działają przeciw ludziom nie "utopimy" jak marzanny na wiosne.
Masz jakieś pokojowe a skuteczne pomysły na takich ?

Ostatnia edycja:
Back
Do góry